piersi kaczki, 150 ml przetartych mirabelek z nalewki , 2 pełne łyżki cukru, 50 g masła, Piersi umyć, osuszyć, usunąć resztki piór, naciąć skórę w kratkę nie rozcinając mięsa. Ułożyć skórą do dołu na zimnej patelni. Smażyć na małym ogniu, aby tłuszcz się wytopił, następnie zwiększyć ogień i smażyć do zrumienienia. Odwrócić na chwilę na drugą stronę, zrumienić. Wstawić do piekarnika
królestwo garówKrólik to delikatne mięso, które dość mocno przyjmuje aromat od dodatków z którymi się go przyrzadza. Nie można więc z nimi przesadzić, żeby nie stłumić go całkowicie i warto dobrać je tak, żeby podkreśliły smak królika. Bardzo dobrze sprawdzi się miód i czosnek. Zwłaszcza, że jestem zwolennikiem (a przynajmniej raz na jakiś czas) mięs, które podczas przygotowywania zyskały słodki posmak
Milion Smakówciepła kolacja przy diecie u motylka hashimoto to podstawa. Dlatego proponuje dzisiaj nie tylko dla motylków, ale każdego bo ja tez zjadłam z przyjemnością proste faszerowane cukinie. Wystarczy chude mięso z indyka, cebula, zioła i mamy pyszną kolacje. W dodatku bez glutenu. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmasło orzechowe powidła z czarnej porzeczki ser cheddar Na początek przygotuj bułeczki wg podanego przepisu. Następnie cebulkę. Kiedy będziesz wkładać bułeczki do pieca zacznij robić burgery. Mięso mielimy w maszynce razem z cebulą. Dodajemy jajko, bułkę, sól i pieprz do smaku. Formujemy duże kotlety i smażymy z jednej i drugiej strony po kilkanaście sekund. Wrzucamy na gotującą się
KuchcikoweLovemące i podsmażyć na patelni, na dużym ogniu przez ok. 2 minuty z każdej strony. Brytfankę wyłożyć folią aluminiową. Warzywa pokroić w paski, ułożyć na foli i poukładać kawałki mięsa. Zawinąć wszystko w rulonik. Do brytfanki przelewamy płyn z patelni , który wytworzył się podczas smażenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 40 minut, następnie zmniejszamy temperaturę
Ania i Marcin gotująblendera i zmiksuj do konsystencji pasty. 2. Pokrój cebulę w krążki i wrzuć do garnka z olejem kokosowym. Kiedy zmięknie, dodaj obrane krewetki lub pokrojone w cienkie paski mięso. 3. Po chwili dorzuć resztę warzyw, wymieszaj z pastą curry, wlej mleczko kokosowe i wodę. W razie potrzeby dolej trochę więcej wody. Duś chwilę pod przykryciem, aż uznasz że warzywa
Powiedz dietom niedomu mama jest specjalistą w tej sferze. W jej wykonaniu są najlepsze! Pieczarkowa z tego przepisu wychodzi naprawdę pyszna! Gęsta , aromatyczna, rozgrzewająca, z dużą ilością warzyw, pieczarek i mięsa. Do jej przygotowanie nie potrzebujecie raniej ugotowanego bulionu, lub wywaru! Inne przepisy na zupy TU . Zupa pieczarkowa - przepis: Składniki: 400 g pieczarek 1 średnia cebula 3 średnie marchwie 2 ząbki czosnku
Kuchnia Łukaszakoniecznie zróbcie! Kotlety z jajek i warzyw to bardzo łatwy sposób na proste, ale smaczne danie. Do tego jest typowo wegetariańskie. Smaczne kotlety nie muszą być tylko z mięsa! Te kotlety jajeczno-warzywne to nasza kolejna propozycja na lekkie danie. Polecam też nasze przepisy na: kotlety ziemniaczane . krokiety ziemniaczane ( Panzerotti neapolitańskie) , kotlety np. z kalafiorem . Ugotowane, obrane ze skorupek jajka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmacie pomysłu na obiad? Pierś kurczaka to mięso,z którego możemy tworzyć przeróżne i pyszne dania...wystarczą tylko chęci. Składniki: 6 pojedynczych filetów z piersi kurczaka 30 dag startego sera żółtego 20 dag wędzonego boczku 2-3 jajka mąka pszenna,bułka tarta sól,pieprz Filety umyć,wysuszyć i przeciąć wzdłuż (na pół),delikatnie rozbić i doprawić pieprzem.Jeśli wędzony
Niespełnione zdolności kulinarneDuża szczypta soli 2 jajka 1 żółtko 2 łyżki rumu Konfitura lub marmolada różana Olej do smażenia Cukier puder do oprószenia Sposób wykonania: Ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa, mieszamy z ciepłym rozpuszczonym masłem na papkę. W niewielkiej ilości ciepłego mleka z łyżką cukru rozpuszczamy drożdże, czekamy chwilę aż zaczyn zacznie rosnać. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy szczyptę soli, wlewamy
Wanilia i Kardamonktóry zawiera jest robiony na wzór słynnego gulaszu węgierskiego. Inna teoria mówi, że przepis ten powstał w Słowacji, która wtedy była częścią Austrowęgier. Wersja słowacka jednak w gulaszu poza mięsem składa się głównie z musztardy i ogórków kiszonych, bez dodatku papryki. Niezaleźnie od jego pochodzenia to danie jest już na dobre wpisane w polską tradycję kulinarną... i dobrze. To jedno
Milion SmakówQuiche (czytaj: kisz) to rodzaj wypieku w formie placka składającego się ze słonego, kruchego ciasta i wytrawnego nadzienia zalanego jajeczno-śmietanową masą. Nadzienie stanowi mięso, bądź warzywa z przyprawami. Quiche zawsze jest wytrawny, w odróżnieniu od tarty, która może być albo wytrawna albo słodka. Prezentuje się ciekawie i stanowi idealne danie przekąskowe, na ciepło i na zimno. Świetna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!oleju Dodatkowo Pieczareczki z tego przepisu Piersi z kaczki płuczemy, dokładnie oczyszczamy z pozostałości po piórach jeśli jest potrzeba. Dokładnie wycieramy do sucha, nacinamy ale tak żeby nie rozciąć mięsa i nacieramy wymieszanymi przyprawami. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. W między czasie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kaczkę 4 min od strony skóry, później przewracamy
Piekielna Kuchnia PatiSkładniki: 2 piersi z kurczaka 400 g fasoli czerwonej konserwowej papryka słodka mielona, sól, pieprz Piersi z kurczaka płuczemy i rozbijamy delikatnie tłuczkiem, żeby mięso nam się nie rozpadło. Solimy i pieprzymy z każdej strony i przekładamy na folię aluminiową (każda pierś na osobną). Fasolę odcedzamy z zalewy, przekładamy do miski, rozgniatamy i doprawiamy papryką i solą - dokładnie mieszamy
Moje-pitraszenieokazało się , że nie mam w domu ryżu..robiłam już z płatkami ryżowymi , kaszą ..ale z pęczakiem jeszcze nie ...więc trza było wypróbować.. 1 kapusta 50 dkg mięsa mielonego 10 dkg pęczaku 1 cebula 1 jajko sól pieprz wegeta majeranek 1 słoiczek przecieru pomidorowego susz warzywny listek, zie le śmietana Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić
Moje domowe kucharzenie