mięso - 63110 przepisów (strona:2676/4208)

Lekka zupa ogórkowa na masełku. 169

Witajcie :) Po tłustym czwartku polecam  lekką zupkę ogórkową na masełku.Uwielbiam takie lekkie zupy bez mięsa.  Do zupy użyłam przepysznych suszonych warzyw od firmy Becla.   Składniki: 1 łyżka suszonego korzenia lubczyku  1 łyżka  mieszanki warzywnej   1 łyżka  suszonego koperku   2 łyżki masła 2 litry wody 2 marchewki kawałek selera i pora malutka

Sama słodycz i szczypta chili
Kotlety mielone z jarmużem 177

przełożyć go garnka, zalać wodą i gotować ok 5 minut aby zmiękł. Następnie przełożyć na sitko do ostygnięcia. Gdy ostygnie odcisnąć w dłoni z nadmiaru wody i drobno posiekać. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać jajko, posiekany jarmuż, odciśnięta namoczoną wcześniej bułkę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wyrobić masę. Następnie z masy uformować kotleciki i obtoczyć w bułce

Monia miesza i gotuje
Tortilla z kurczakiem i sałatką serowo- pomidorową 200

miksujemy. Doprawiamy.  Tortille smażymy na odrobinie oleju rzepakowego z dwóch stron na lekko złoty kolor. Składamy formując kieszonkę. Środek smarujemy delikatnie sosem, napełniamy naprzemiennie sałatką oraz mięsem. Raz jeszcze polewamy sosem po wierzchu.  Podajemy na ciepło

Kuchnia w czekoladzie
Fuczki czyli łemkowskei placuszki z kapustą kiszoną 219

placki są delikatniejsze i miękkie. Smaży się je bardzo prosto i nie przyklejają się do dna patelni, nie rozpadną na patelni. Podać je można z sosami, jako dodatek do mięsa czy również ze śmietaną. Ja podałam z kremem z trybuli i to było znakomite połączenie. Fuczki czyli placuszki z kapustą kiszoną. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Steki wołowe zawijane w bekonie, na sosie pieczarkowym 224

cieniutkie plastry surowego wędzonego boczku – użyłam po dwa plastry na jeden stek. Obwiązujemy steki ciasno bawełnianą grubą nicią, żeby boczek podczas smażenia nie odpadł, a steki zachowały swój kształt . Mięso leciutko smarujemy oliwą i pieprzymy. Na drugiej patelni rozpuszczamy pozostałe dwa plasterki masła. Na gorące masło kładziemy steki i smażymy do czasu osiągnięcia pożądanego stopnia wysmażenia. Swoje steki ze zdjęć

Karo in the Kitchen
Udko z kurczaka 199

marynuję w oliwie z oliwek z przyprawami i wkładam do rękawa do nagrzanego piekarnika do 200 stopni w naczyniu żaroodpornym najpierw na jakies 35 minut a później wyciągam mięso z rękawa i zostawiam w naczyniu w piekarniku na jakies 15-20 minut, żeby się skórka zarumieniła. Kalafiora Kroję na mniejsze i wkładam do garnka "do gotowania na parze" czyli

Tanio smacznie i prosto
Domowa, żytnia tortilla z tofu a'la kurczak (wegańska) 280

przemija, lecz na początku było mi ciężko. Dzięki takiej chwili powstała ta tortilla, która smakiem nie odbiega od tych, które możemy kupić na mieście z kurczakiem czy innym mięsem w środku. Tylko spróbujcie! :) Składniki na żytnią tortillę: - 240g mąki żytniej chlebowej typu 720 SYMBIO - 160g gorącej wody - 25g sezamu - 2 łyżki oleju - sól   Wszystkie składniki mieszamy ze sobą

Be Fit Be Strong
U nas nic się nie marnuje, czyli sos z wczorajszego chleba 170

sumienia go wyrzucać. Bo ile te biedne kaczki mogą tego chleba zjeść? No ile? :) A wyrzucać nie lubimy. Nic nie lubimy wyrzucać. Kiedyś, kilka lat temu, dużo jedzenia marnowaliśmy. Mięsa, warzyw, chleba.... Wyrzucaliśmy je dopóty, dopóki nie zrozumieliśmy, że wyrzucamy własne pieniądze. Teraz wszystko przetwarzamy: smażymy, suszymy, mrozimy, wekujemy, przerabiamy na dania pod hasłem "czyszczenie lodówki". I wam, drodzy czytelnicy

Marder&Marder Manufacture
Recenzja #.21 - pasty kanapkowe Primavika 210

pomidorowego bogata w dobrze przyswajalne białko, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy z grupy B oraz likopen, który wchłania się lepiej z przetworów niż surowych pomidorów. Białko sojowe wartością przypomina białka mięsa i nie zawiera puryn, które powodują odkładanie się złogów kwasu moczowego w stawach i utrudniających przyswajanie wapnia. Z tego względu polecane jest ono kobietom w okresie menopauzy (również ze względu

breakfast of dreams
Ryż cytrynowy 136

spokojnie „dochodzi” i dłuższy czas będzie prawie gorący. To stary sposób naszych Babć i Mam... polecam. Ryż można przygotować wcześniej, wstawić pod kołderkę i spokojnie zająć się przygotowaniem mięsa czy innych dodatków. zastawa

królestwo garów
Czerwone curry z wieprzowiny 213

według wskazówek na opakowaniu. Polędwiczki i paprykę kroimy w kostkę. Papryczkę chili (bez pestek) drobno siekamy. W woku rozgrzewamy olej i podsmażamy przez 2 minuty pastę curry. Następnie dodajemy mięso wraz z żółtą papryką i przesmażamy około 4 minuty na dużym ogniu. Wlewamy mleko kokosowe, wrzucamy chili, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień.  Dusimy około 3 minut

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka z wędzonym kurczakiem, porem i fasolą 320

części pora kroję w plasterki, wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 10 minut pod przykryciem. Następnie pora odcedzam na sitku i chwilę studzę. 2. Z ćwiartek kurczaka usuwam kości. Mięso kroję na mniejsze kawałki. Ogórki kroję w kostkę. Kukurydzę i fasolkę odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 3. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do miski

Tradycyjna kuchnia Kasi
KOTLET SCHABOWY 213

Składniki: schab jajko sol pieprz olej lub smalec do smażenia Przygotowanie: 1. Schab myjemy i kroimy na plastry.    2. Kazdy plaster rozbijamy z obu stron, tłuczkiem do mięsa.  3. Solimy i pieprzymy.  4. Przygotowujemy 2 głębokie talerze. a) do jednego wbijamy sparzone wcześniej jajko, które później. za pomocą widelca, mieszamy tak by żółtko połączyło się

Kulinarnie z Polką na Kresach
Udka i skrzydełka kurczaka faszerowane pieczarkami – czyli jak usunąć kości i nafaszerować mięso 205

smażenia ) Wykonanie: Z udek i skrzydełek usuwamy kości. Na obu końcach udek ( podobnie i skrzydełek ) robimy nacięcia wokół kości. Podcinamy mięśnie i ścięgna łączące się z kością. Zsuwamy mięso wraz z skórą ( jak skarpetkę ). Miejsca przyczepów delikatnie podcinamy. I wyjmujemy kość. Podobnie robimy z drugiej strony i w ten sam sposób postępujemy ze skrzydełkami. Pieczarki kroimy na małe kawałki

Smaki Ewy
Burgery bez mięsa z czerwonej fasoli i ciecierzycy 244

BURGERY WEGETARIAŃSKIE Z FASOLI CZERWONEJ I CIECIERZYCY - KOTLETY MIELONE BEZ MIĘSA Burgery z fasoli i ciecierzycy to fajna alternatywa dla mięsnych kotletów mielonych. Te są delikatniejsze w smaku, mocno doprawione, z wyraźną nutą orientalną. Do tego sos jogurtowy a’la tzatziki i mamy super przekąskę dla gości, lunch do pracy lub samodzielny obiad dla całej rodziny. Doskonała propozycja na obiad

Calzonella.com