mięso - 63110 przepisów (strona:2678/4208)

CHICKEN DUMPLING – THE ELDER SCROLLS V: SKYRIM – pieczone pierogi z kurczakiem i porem 334

zmięknie i będzie lekko zarumieniony. Na koniec przeciskamy przez praskę czosnek i dodajemy go do pora. Smażymy całość jeszcze ok. 30 sekund, a następnie przerzucamy do miski. 3. MIĘSO Z KURCZAKA (10 min) Pierś z kurczaka oczyszczamy i siekamy nożem na papkę. Na patelni (tej samej, na której smażyliśmy pora) rozgrzewamy resztkę masła i na dużym ogniu smażymy rozdrobnionego kurczaka

Nerds Kitchen
Gulasz z boczku 212

podsmażamy na dużym ogniu, pod koniec dodajemy przyprawy i czosnek i chwilkę jeszcze podsmażamy. Wlewamy 1/2 wrzącej wody i dusimy całość na małym ogniu ok. 1 godziny aż mięso stanie się zupełnie miękkie, pod koniec wsypujemy suchy drobny makaron w kształcie ryżu (mówią na niego ryżowy), posiekaną natkę i ćwiartki pomidorów, mieszamy aby makaron nie przywarł i dusimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
kotlet ze schabu z duszoną pieczarką i porem 215

pomidory, kilka łyżek wody a kiedy całość ponownie się zagotuje, dokładamy przesmażone kotlety, doprawiamy pieprzem ( i ewentualnie solą)  nakrywamy przykrywką i dusimy przez 15-20 minut. Uduszone mięso, razem z porami nakładamy   na talerze i podajemy z ziemniakami, lub innymi ulubionymi dodatkami

Miód i pieprz
Chleb pszenno żytni z czosnkiem niedźwiedzim i pieprzem 180

mąki lub wody.  Z ciasta formułujemy kulę, układamy ją na blasze posypanej mąką (ja wykorzystałam okrągłą formę - tortownicę).  Za pomocą ostrego cienkiego noża lub metalowej szpilki do mięsa, nacinamy ciasto w formie spirali, zaczynając od środka. Wierzch ciasta zwilżamy wodą(za pomocą mokrej dłoni).  Zakładamy obręcz od formy i przykrywamy wilgotną ściereczką. Odstawiamy w ciepłe miejsce

Moniki Smakołyki
Kurczak w sosie sojowym 220

Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania pieczonego kurczaka w sosie sojowym, Mięso będzie naprawdę smaczne - lekko słodkie i aromatyczne :) Szczerze polecam! Pamiętajcie o tym, aby kurczaka zamarynować kilka godzin przed pieczeniem, ponieważ musi "przejść" przyprawami i sosem sojowym. Składniki: 1 cały kurczak (wagowo ok. 1,80-2,00 kg) sos sojowy jasny (ja dałam 1/4 szklanki) pieprz cytrynowy i zwykły

Ugotować
Spaghetti z sosem pomidorowym 203

Danie stare jak świat ale...każdy robi je inaczej i po swojemu chyba że jest to oryginalne spaghetti bolognese, wtedy działamy według pewnych zasad. Dziś przedstawiam

Moje Małe Czarowanie
Azjatyckie kąski z sezamem i kokosowym ryżem 243

oleju smażymy na rumiany złoty kolor, po czym zdejmujemy z patelni wstawiamy wodę na ryż paprykę kroimy w paseczki, cebulę podobnie, czosnek szatkujemy warzywa podsmażamy, zalewamy colą, podgrzewamy, dorzucamy mięso i sezam oraz orzeszki do ugotowanego ryżu dokładamy pokrojoną dymkę, wiórki kokosowe i wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem, podgrzewamy podajemy z gorącym ryżem SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Duszony schab z warzywami 262

śmietanki 30%, tłuszcz do smażenia. Kiedy już zupełnie znudzą się nam tradycyjne kotlety schabowe, a w lodówce mamy tylko pokrojony w plastry schab - polecam serdecznie dzisiejszy przepis. Mięso robi się delikatne, mięciutkie, rozpadające się pod widelcem - a dodatek warzyw sprawia, że całe danie nabiera oryginalnego charakteru. Schab rozbić tłuczkiem z obu stron. Posypać solą i pieprzem i kolejno obsmażyć

Świat Domowej Kuchni
Pieczona golonka z indyka 211

ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, 3 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, 4 łyżki oleju rzepakowego. Przygotowanie: Wszystkie składniki na marynatę   mieszamy i obtaczamy w niej golonkę. Przekładamy mięso z marynatą do rękawa do pieczenia, dodajemy cebule, związujemy końce, przekładamy na brytfankę i odkładamy w chłodne miejsce na ok. 1 godz. (jeśli przechowujemy w lodówce, należy wyciągnąć

Moniki Smakołyki
Zupa pieczarkowa z makaronem. 437

pieczarek sól, pieprz, ostra papryka 2 łyżki śmietany 18% ziele angielskie, liść laurowy natka pietruszki makaron ( u mnie kokardki) 10 dag 1 łyżka masła     Przygotowanie; Mięso umyć a następnie zalać wodą. Dodać warzywa w całości, ziele, liść laurowy i gotować rosół do miękkości. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, następnie poddusić je na maśle kilka minut

Radość kipiąca uśmiechem.
Paluszki surimi w cieście serowo-sezamowym 269

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski (mój).   Surimi, czyli paluszki sporządzone na bazie zmielonego mięsa ryb morskich, najczęściej mintaja, dorsza lub morszczuka. Surimi w cieście - to pomysł na pyszną przekąskę - jak również na lekki posiłek. Tak przygotowane są pyszne na ciepło oraz po wystygnięciu. Ciasto możecie doprawić według własnego smaku. Tak czy inaczej - zapewniam, że znikną baaardzo szybko

Di gotuje
Łosoś w miodowo-musztardowej marynacie 231

Połączenie miodu i musztardy to absolutna klasyka, pasująca do każdego rodzaju mięsa. Jak się okazuje, łosoś w takiej marynacie również smakuje doskonale. :-) Dobry smak i prostota jest tym, co cenię najbardziej, bo w natłoku obowiązków obiad smakuje wtedy równie fajnie jak w dni, kiedy na jego przygotowanie mam mnóstwo czasu. Można przygotować go dzień wcześniej a po powrocie do domu

Szefowa kuchni
Sałatka z kurczakiem i ananasem 217

teflonową i kilka minut prażymy orzechy na małym ogniu (aż zacznie pachnieć, tak samo postępujemy ze słonecznikiem). Przekładamy do miseczki do ostygnięcia. 3. Na tej samej patelni smażymy mięso ok. 8-10 minut (bez tłuszczu). 4. Sałatę rwiemy/kroimy na mniejsze kawałki. Ananasa kroimy w kostkę. 5. W miseczce majonez mieszamy z sokiem z puszki ananasów. Doprawiamy

NA MOIM TALERZU
Chlebek czosnkowy - pizza dla zabieganych 633

tylko posmarowanego czosnkową oliwą, albo jak Hońka obsypać serami i wędzonym łososiem. Pieczemy do wyrośnięcia i zarumienienia. 10-15 minut w zupełności wystarczy. Jeśli dodajemy surowe składniki (warzywa czy mięso) proponuję zmniejszyć nieco temperaturę i wydłużyć czas pieczenia do 20-25 min. Prawda,  że ekspresowo? Zatem życzę smacznego

Karczma Honorietty