bułki pełnoziarniste (ok. 120g), - przyprawy: wędzona i słodka papryka, sól, pieprz, sok z cytryny. Sposób przygotowania 1. Mielimy filety z kurczaka z dodatkiem suszonych pomidorów. 2. Z mielonego mięsa formujemy 2 kotlety i smażymy na patelni teflonowej (bez dodatku tłuszczu), po ok. 2-3 min z każdej strony. 3. Ziemniaki obieramy i kroimy w półksiężyce. Ziemniaki marynujemy w oleju
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachcurry, papryka słodka, wędzona i ostra. Sposób przygotowania 1. Kroimy paprykę w kostkę, 2. Wydrążamy środek cukini. Cukinię kroimy w kostkę. 3. Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki. 4. Mięso z piersi kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w oleju, i ulubionych przyprawach. 5. Nadziewamy warzywa i kurczaka na wykałaczki. 6. Grillujemy szaszłyki przez ok. 20 min. Szaszłyki są bogate
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachSkładniki tortellini z mięsem, 1 opak brokuł, 1 szt jajka, 4 szt kukurydza, 1/2 puszki filet z kurczaka, 1 szt bulion drobiowy, 1l majonez, 3-4 łyki sól, pieprz Przygotowanie Pierożki tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kosteczkę. Brokuł gotujemy przez 5 minut w osolonej wodzie, dzielimy na mniejsze różyczki. Filet gotujemy
Gotowanie moimi oczamidokładnie mieszamy. Z umytych i osuszonych skrzydełek odcinamy końcówki. Tak przygotowane skrzydełka układamy w żaroodpornej formie posmarowanej tłuszczem i dość obficie smarujemy sosem, niewielką ilość sosu zostawiamy do posmarowania mięsa w trakcie pieczenia. Gotowe skrzydełka wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp 200 st.C i pieczemy około 50-60 minut, w połowie czasu pieczenia skrzydełka ponownie smarujemy sosem
Smakowite Daniawymieszać Na farsz ruski : - ziemniaki gotowane - ser biały - sól pieprz do smaku - podduszona cebulka Ugotowane ziemniaki utłuc tłuczkiem lub jak ktoś nie ma można zmielić w maszynce do mięsa, jak ostygną dodać ser i cebulkę i przyprawić do smaku. Sos czosnkowy : - jogurt naturalny - czosnek - sól i pieprz do smaku Mieszamy wyciśnięty czosnek z jogurtem i przyprawami. Można dodać trochę majonezu
Wypieki ReneZupa ogórkowa to moja ulubiona! Ale przygotowuję w różny sposób - na kościach, z mięsem drobiowym lub bezmięsną. W zależności od ochoty, a zawsze smakuje super! Moja Córcia też najbardziej lubi właśnie ogórkową :) a moje ogórkowe mają zawsze dużo koperku, który też lubi :) masło dodaję, aby witaminy mogły się rozpuszczać w tłuszczu. Śmietanę czasem pomijam... Zastanawiałam się czy taką
Kolorowy Przepisownikgustu, jednak smaki się zmieniają, gusta także. Te smażone na masełku są pyszne i świetnie zastępują tradycyjne ziemniaki. Zamiast puree możemy podać te właśnie słodkie ziemniaki które z mięsem smakują bardzo dobrze! Składniki; 1 duży batat sól, pieprz ok 3-4 dag masła (2 - 3 łyżki) garść orzechów włoskich natka pietruszki Przygotowanie; Batata obieramy, myjemy a następnie kroimy na drobniutkie
Radość kipiąca uśmiechem.warzywami to pomysł na obiad, który przygotujecie w piekarniku. Soczysty, idealnie doprawiony i bardzo smaczny. Warzywa polecam zapiekać w tym samym naczyniu co kurczak, ponieważ smaki warzyw jak i mięsa świetnie się ze sobą połączą. Poniższe danie dodatkowo podałam z upieczonymi ziemniakami. Taki kurczak będzie idealnym daniem na niedzielny jak i uroczysty obiad. Składniki: 1 cały kurczak (wagowo ok.1
Ugotowaćsmaku solą i pieprzem. Jeżeli lubicie bardziej ostro możecie dodać kilka kropli Tabasco. Pstrągi oddzielamy od ości, nie bójcie się bardzo fajnie odchodzą. Układamy na wcześniej ugotowany makaron sos, mięso pstrąga i brokuła. Wszystko możecie skropić odrobiną oliwy lub sokiem z cytryny. Smacznego
Niezły Młynekgorącej wody 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka soli peklowej po łyżeczce: suszony lubczyk, majeranek, zioła prowansalskie roztarte w moździerzu 1/3 łyżeczki pieprzu grubo mielonego 2 ząbki czosnku WYKONANIE: mięso kroimy w małą kostkę, dodajemy sól-wyrabiamy 20 min., zamykamy szczelnie i zostawiamy w lodówce na 12 godz., następnie dodajemy wszystkie przyprawy i żelatynę rozpuszczoną w wodzie, wyrabiamy 10 min., zamykamy
Kuchnia BeatyShakshouka czyt. szakszuka danie kuchni tunezyjskiej które smaży się na patelni z pomidorami, kiełbaskami marquez oraz mięsem a także z jajami. Szakszuka w dosłownym znaczeniu oznacza bałagan na talerzu. Zapożyczyły ją również kuchnie marokańska, izraelska i egipska. Danie smażyłam w ramach wydarzenia utworzonego przez Gochę [ klik ] Szakszukę pierwszy raz jadłam będąc w Tunezji, smak i aromat jest niezapomniany. Jest prosta
Moje Małe Czarowanieszybko" zajmie nam ok. 30 minut. Wystarczy pokroić składniki, doprawić i podsmażyć. Ja najczęściej podaję ja z ryżem lub makaronem. Jeśli same warzywa wam nie wystarczą i lubicie mięso tak jak mój M, można podsmażyć piersi z kurczaka i je razem z ratatują podać. SKŁADNIKI : 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cebula 1 mała cukinia
Basia w kuchnicoś, co bardzo lubię. Są proste i szybkie w przygotowaniu i można nieźle eksperymentować z ich smakiem. Pasta z czerwonej fasoli to świetne źródło białka (zawiera więcej białka niż mięso) oraz witamin z grupy B. Składniki: - 200 g czerwonej fasoli (waga przed ugotowaniem) - 1 cebula - garść pistacji - 3 łyżki oliwy + 2 łyżki oleju kokosowego do podsmażenia cebuli - sól
Smakuje zdrowosłodką, posiekaną chilli, posiekany czosnek, potarty imbir. Smażyć około 30 sekund, aż poczujecie zapach przypraw. Wrzucić pokrojone w cienkie plasterki piersi kurze,przekrojone na pół pomidorki, wymieszać. Smażyć, aż mięso straci kolor surowizny. Doprawić solą. Wlać mleko kokosowe, wymieszać. Wlać sok z cytryny, wrzucić ziemniaki, fasolkę, posiekany szczypiorek z cebulką. W razie potrzeby doprawić do smaku. Gotować około 5 minut
Kuchnia PokoleńKawałek cukinii Kilka pieczarek Kawałek fety Sól Pieprz Mąka Jajko Bułka tarta olej Wykonanie: Fileta kroimy na plastry ( ja zrobiłam trzy ). Delikatnie rozbijamy pod folią tak aby nie uszkodzić mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem ( można użyć również vegety ). Cukinię kroimy na kawałki ok 1 ½ cm, pieczarki w plasterki i na połowę. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i przesmażamy cukinię
Smaki Ewy