witaminy oraz minerały szuflada Fresh Zone zapewniająca świeżość owocom i warzywom szuflada Zero Zone, w której panuje temperatura ok. 0 stopni C idealna do przechowywania ryb, owoców morza i mięsa, a także system dostosowania wysokości półeczek w drzwiach lodówki, ułatwiający przechowywanie butelek i słoików. Którą wybieracie? Jestem ciekawa, która lodówka podoba się Wam najbardziej. Czy ktoś z Was odważyłby
Chilli Czosnek i Oliwazabrania nawet do pracy, wystarczy tylko odgrzać i danie gotowe. Żurek składa się z wywaru na wędzonce 40 %, zakwasu żytniego 15 %, wody, ziół i przypraw, kiełbasy białej, boczku,mięsa wieprzowego, podgrzybków suszonych. Jeśli jesteście zainteresowani produktami tej firmy to zapraszam na stronę internetową http://www.tradycyjnejadlo.pl/ . Zupkę podałam na porcelanie Bogucice . Zapraszam :) Składniki: 290 g Żurku na kiełbasie Tradycyjne Jadło
Sama słodycz i szczypta chilizapakowanej do tub i puszek, lub jako mieszankę przypraw w proszku. Niżej znajdziecie nasze propozycje pasty harissy z pieczoną papryką i oliwą oraz harissy w proszku - znakomitej przyprawy do mięsa mielonego (koft, kibehu, pulpetów, kotletów itp.). Poeksperymentujcie z dodatkami i stwórzcie własną wersję harissy. Ostrość pasty możecie wyregulować dodając mniej lub więcej oliwy, bo to w tłuszczach rozpuszcza się kapsaicyna
SzczyptaSmaQZnakomita i szybka surówka z Ogórków konserwowych, czerwonej cebuli i chilli. Często podaję ją do mięsa lub ryby na obiad. SKŁADNIKI: 6 ogórków konserwowych 1/2 czerwonej cebuli 1/2 papryczki chilli 1/2 oliwy z oliwek sól ja używam himalajską pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ogórki kroję na cienkie plasterki. Cebulę obieram i kroję w drobną kostkę. Z papryczki wyciągam
Gotowanie Patki/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Kulki, klopsiki - to prosta, ale smaczna propozycja dania obiadowego. Można je robić dowolnej wielkości i podawać z ulubionymi dodatkami. Kulki mięsne: 300-400g mięsa mielonego 1 sucha bułka namoczona w mleku 1 jajko 2 ząbki majeranek sól, pieprz do smaku Dodatkowo: mąka do obtaczania olej do smażenia Sos: 1 łyżka masła klarowanego 1 łyżka
Di gotujedodajemy papryczkę, wędzoną paprykę i kumin. Dokładnie mieszamy i podsmażamy razem przez 5 minut. Dodajemy wołowinę, rozdrabniamy ją dokładnie (najlepiej za pomocą drewnianej szpatułki), mieszamy i smażymy. Gdy całe mięso będzie ścięte dodajemy pomidory, przecier i cukier. Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia, po czym dusimy na małym ogniu przez 20 minut (od czasu do czasu mieszając). Dodajemy fasolę, kukurydzę
Moje Kuchenne RewelacjeDETOKS CUKROWY – PROPOZYCJA Solidna rybka z pieczonymi warzywami na pewno przypadnie do gustu tym, którzy lubią delikatne mięso podbite smakiem cytryny i czosnku. Z dodatkiem pieczonych pomidorków koktajlowych to dobra propozycja na obiad lub kolację. Jeśli zostanie wam kawałek świetnie uzupełni lekką sałatkę czy pastę serową. 2 dobrej jakości pstrągi tęczowe 1... Czytaj dalej
Mam To Na Widelcujestem smakoszką owoców morza, nie są to do końca moje smaki. Cieszę się, że udało mi się ich spróbować, a zdecydowanie wygrała makrela. Posiada dużo białego mięsa, lekko tłusta i zarazem bardzo delikatna w smaku :). Polecam Wam również wakacje w Chorwacji, najbardziej męcząca jest droga, ale warto się przemęczyć
Łycha smakówkawałki i dorzucamy do cebuli. Wszystko podsmażamy. Wlewamy szklankę gorącej wody. Dorzucamy pokrojone w kostkę papryki i pomidory. Doprawiamy czuszką, kminkiem, solą i pieprzem. Całość dusimy do miękkości mięsa (około 1,5 godziny) w razie potrzeby dolewając niewielkie ilości gorącej wody. Następnie dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, zalewamy gorącą wodą, tak, aby uzyskać konsystencję zupy i gotujemy do miękkości ziemniaków
Dobra zagrycha u Krychy i Zdzichavegetę i olej. Składniki wymieszać i dokładnie natrzeć kurczaka również w środku. Do środka kurczaka włożyć 1-2 gałązek rozmarynu, resztę rozmarynu położyć na kurczaku. Tak przygotowane mięso przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin (3-4h), najlepiej na całą noc. Po tym czasie wyjąć kurczaka, umieścić w rękawie do pieczenia i wstawić
Prosto i Smacznie z Anetąpapryka 15 dag żółtego sera 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa tłuszcz do smażenia Wykonanie nadzienia: Pieczarki drobno posiekać , najlepiej blenderem razem z cebulą i oczyszczaną papryką. Dodać pokrojone mięso, przyprawę do gyrosa , przełożyć na patelnię i podsmażyć na tłuszczu. Nadzienie przestudzić, wsypać odsączoną kukurydzę, pokrojony drobno ser i dokładnie wymieszać. Wykonanie ciasta: Mąkę posiekać z margaryną, dodać drożdże utarte
Tradycyjna Kuchniaszklanki wody 2-3 woreczki ryżu (według upodobań, ja gotuję dwie torebki) Filety z kurczaka umyć, oczyścić, osuszyć i pokroić. Ryż gotować w osolonej wodzie. Na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso, aż wyparuje woda. Dodać curry i jeszcze chwilkę smażyć na rumiano. Wsypać warzywa i podsmażać do momentu rozmarznięcia. Następnie dodać 1,5 szklanki wody, przyprawy i sos sojowy. W pozostałej
talerz przyjemnościimbir (2cm) starty na tarce, czosnek (1-2 ząbki) wyciśnięty przez praskę, wlać sos sojowy (tak aby pokrył dno patelni), mirin (1 łyżka), miód (1 łyżka), wymieszać, zagotować, dodać mięso, dokładnie wymieszać, aby pokryło się sosem. Gotowe! Smacznego
Codzienne GotowanieJeśli macie ochotę na szybką i smaczną surówkę do obiadu to właśnie mogę polecić Wam poniższy przepis. Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem. Idealnie pasuje do mięsa drobiowego, czy schabu. Ja lubię ją podjadać jak mam ochotę na coś z lodóweczki:). Hmm są takie momenty, kiedy otwieram lodówkę i coś bym zjadła... Tylko właściwie to sama nie wiem
O kuchni z uczuciem