stron. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Podsmażamy indyka po ok. 2 minuty z każdej strony – aż się przyrumieni. Na patelnię wlewamy sos. Obracamy w nim mięso, aż całe się oblepi. Zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i gotujemy ok. 6-8 minut, aż indyk się ugotuje. Przekładamy na talerze i polewamy resztką sosu z patelni. Obficie posypujemy posiekaną natką
Poezja smakuBlueberry Corner by "jagodzianka" Uwielbiam takie smaki. Połączenie delikatnego mięsa z cukinią i serkiem mascarpone może wydawać się nudne, ale przyprawy i wino cudownie … Przeczytaj cały artykuł Post Kotleciki w sosie cukiniowym z mascarpone pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornergotującej wody. Od czasu do czasu używam strączków z puszki ale domowe smakują o wiele lepiej… Rośliny strączkowe Bogate w białko, błonnik i minerały. Z powodzeniem mogą zastąpić mięso kilka dni w tygodniu Łatwe w przechowywaniu i przyrządzaniu. Duża różnorodność pod względem smaku, kształtu i koloru Idealne do sosów, past i potrawek Można stosować do bezglutenowego pieczenia, zobacz, brownie
codojedzeniaróżne rodzaje, odkrywam nowe i doceniam te już znane gatunki. Dziś zapraszam Was na kuskus w wersji orientalnej, czyli z miętą i oliwkami. Można go jeść jako dodatek do mięsa, lub jako osobne danie. Doskonała na ciepło, wtedy poczujemy jeszcze mocniej cudny aromat mięty. Kuskus z miętą i czarnymi oliwkami Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 szklanka suchego kuskusu
Kulinarne przygody GatityDzisiaj przepis, który wygrał w plebiscycie na naszym fanpage slodkokwasna.pl na facebooku. Ponieważ cały tydzień zapowiada się tygodniem poświęconym makaronowi ryżowemu bun (dzisiaj nazwanemu po wspólnych
slodkokwasnaplgarnka. Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Smażymy na tym samym tłuszczu do czasu aż cebula się zeszkli a boczek ładnie zrumieni. Dodajemy grzyby. Chwilę jeszcze przesmażamy. Dodajemy do mięsa. Zalewamy bulionem. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut). Dolewamy wino wymieszane z mąką. Dosypujemy zioła, dokładamy cebulkę. Dusimy jeszcze przez
Pobite gary BarbaryLekko rozbić i oprószyć słodką papryką, majerankiem i czosnkiem granulowanym. Gdy ciasto serowe się zarumieni wystawić razem z papierem z piekarnika i chwilę przestudzić. Następnie rozłożyć na nim plastry mięsa, pokrojoną paprykę i podsmażone pieczarki. Potem ciasto serowe zwinąć ściśle w roladę i zawinąć ją w ten sam papier na którym się piekło. Roladę razem z papierem zawinąc jeszcze
Monia miesza i gotujesmażenia Sos tatarski 2 ogórki konserwowe 6 marynowanych grzybów 1 szalotka pęczek szczypiorku 4 łyżki majonezu pieprz Dodatkowo: bułeczki drożdżowe ( przepis ) pomidorki koktajlowe ogórek kiszony czerwona cebula Przygotowanie: Mięso z dorsza oddzielamy od skóry i siekamy. Wkładamy do miski, dodajemy drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki, jajko, 2 łyżki bułki tartej, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie mieszamy i wkładamy
Smakowity Blog Kulinarnyczasie goloneczki wraz z cebulą (przekrojoną na pół) podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Następnie podlewamy bulionem i dodajemy pokrojone warzywa oraz przyprawy ( liść laurowy, ziele angielskie ). Dusimy do miękkości mięsa. Do naczynia dodajemy łyżkę żurawiny, 2 łyżki chrzanu i łyżkę majonezu ( można zmienić proporcje i dostosować do własnych upodobań ). Goloneczki podajemy z dodatkiem sosu. SMACZNEGO. (function
Smaki Ewytamtej pory. Nie tylko sam wygląd strony i jakość zdjeć ale przede wszystkim moje podejście do jedzenia. Stali czytelnicy z pewnością to zauważyli. Przestałam prawie całkowicie jeść mięso, ograniczyłam gluten i cukier. Nie przyrządzam już deserów tak często jak kiedyś. Ale po statystykach widzę, że ciągle Was przybywa i bardzo mnie to cieszy. Dziękuję każdemu kto tu zagląda
Mienta blogostro ;) Składniki 200g mięsa wołowego – u mnie łopatka 200g makaronu muszelki Malma 1 puszka krojonych pomidorów 1 cebula 100g boczniaków 1 szklanka białego wytrawnego wina 1 papryczka chili … Czytaj dalej Wołowina z boczniakami
czarrna od kuchniDelikatne pulpety z chudego mięsa wołowego, ugotowane razem z pyszną kaszą gryczaną. Użyłam niepalonej bo jest dużo zdrowsza. Pulpety podałam na gładkim puree z marchewki a całość uzupełniły zielone, krótko duszone warzywa. Do doprawienia użyłam orientalnych przypraw i mięty dzięki czemu obiad był aromatyczny i pyszny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaMielone mięso z przyprawami pieczone w piecu razem ziemniakami w pomidorowym sosie. Lekkie i pyszne. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki (sos) 1½ szklanki wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól Składniki (pozostałe) 1 kg ziemniaków olej do smażenia sól kotlety — patrz przepis na KÖFTE Przygotowanie Obrać i umyć ziemniaki. Pokroić w plasterki. Smażyć je w głębokim oleju. Kotlety przygotować według
Tureckie Przepisyziołowy, gałka muszkatołowa, oregano, maggi, papryka ostra mielona, kurkuma Przygotowanie; Obraną marchew, cebulę i wątróbkę ugotować, wyjąć ostudzić ( wodę zachować ) i zmielić na grubych oczkach w maszynce do mielenia mięsa Dodać przypraw do smaku, wsypać żurawinę, wlać rozpuszczone masło, jajka ubić na pianę i dodać do masy - wyrobić ponownie, jeśli trzeba wlać kilka łyżek wody w której gotowała
Proste Potrawynaprawdę zależy od mąki. Będziecie widzieć robiąc ciasto. Zagniatamy ciasto, robimy z niego kulkę i odkładamy przykryte pod ściereczką. Zabieramy się do farszu. Przez maszynkę do mięsa przepuszczamy ( u nas przez sitko z dużymi oczkaami ) ziemniaki oraz twaróg. Całość przekładamy do miski ( u nas do dużej miski od miksera ) . Cebulę obieramy kroimy w kosteczkę i wraz
Kuchnia na wzgórzu