Pałki drobiowe z bananem 189patelni wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i rozdrobnione pomidory (razem z sokiem). Po 10 minutach dodajemy pokrojone w kostkę banany. Zalewamy mięso. Przyprawiamy do smaku. Dusimy pod przykryciem ok. 40 minut. Danie najlepiej smakuje podane z ryżem. źródło: przepis własny Ilość porcji: 8 Czas wykonania: 1,15 h Koszt wykonania
Pobite gary Barbary
Zapiekanka z tortellini. 223stwierdzenie "oszukane lasagne") a przy tym jest bardzo łatwa, syta i szybka w wykonaniu. Naczynie żaroodporne 20 x 30 cm - 6 porcji Składniki: 500 g makaronu tortellini z mięsem słoiczek 500 ml ogórków konserwowych słoiczek 500 ml konserwowej papryki puszka słodkiej kukurydzy konserwowej całe pomidory w zalewie własnej - 400 ml ząbek czosnku 1 mała cebula pieprz i sól suszone oregano
Poezja Smaków - blog kulinarny
Meksykański gulasz z kurczakiem i wieprzowiną 237oliwie na złoto - zdejmujemy z patelni łyżką cedzakową. Cebulę kroimy w talarki,chili drobno siekamy. Przesmażamy na pozostałym tłuszczu razem z odsączoną kukurydzą przez 5 minut. Dorzucamy z powrotem mięso, zalewamy bulionem i dusimy kolejne 5 minut.Przyprawiamy solą i pieprzem, dorzucamy odsączoną fasolkę i na sam koniec banana pokrojonego w plasterki. Mieszamy i od razu podajemy. Możemy podawać w takiej
Moje Kuchenne Rewelacje
Czosnkowa polędwiczka z cebulą 253Polędwica to mięso szybkie w obróbce i niewymagające dużej ilości dodatków. Składniki 1 polędwiczka wieprzowa 1 duża cebula 2 łyżki masła klarowanego sól marynata: 4-5 łyżek oleju 1 łyżka octu … Czytaj dalej Czosnkowa polędwiczka z cebulą
czarrna od kuchni
Zupa krem z cukinii. Smaczna, szybka, pożywna. 247dodaję do gotującego się wywaru. Całość gotuję na wolnym ogniu do miękkości warzyw.( ok. 20-25 minut). Kiedy warzywa są już miękkie wyjmuję z zupy ugotowane skrzydełka ( obrane mięso można na końcu dodać do gotowej zupy ), a do warzyw dodaję pokrojony serek topiony. Całość miksuję przy pomocy blendera aż do uzyskania jednolitego kremu. Na końcu zupę doprawiam w razie potrzeby
Kuchnia z widokiem na ogród
Zielona sałata z rzodkiewką 207umyć i osuszyć. Sałatę porwać na kawałki, rzodkiewki pokroić w plasterki a koperek posiekać. Sałatkę doprawić solą i tuż przed podaniem wymieszać z jogurtem. Podawać z ziemniaczkami i pieczonym mięsem
Smakołyki Asi
Kurczak curry z fasolką szparagową i ryżem 247wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek. Gdy cebula się lekko zeszkli dodajemy pastę curry, mieszamy. Po minucie dodajemy kawałki kurczaka. Smażymy do momentu aż mięso się zetnie z każdej strony. Dodajemy mleczko kokosowe i wsypujemy fasolkę. Podgrzewamy całość od czasu do czasu mieszając. Sos jest gotowy gdy fasolka zmięknie. Podajemy z ryżem
Qchnia po prostu
Udka Pieczone w Miodowej Marynacie z Pieczonymi Ziemniakami 205temperatury 220 stopni i piekłam w takiej temperaturze kilka minut, aby mocniej zrumienić udka. Czas pieczenia zależy od wielkości udek, po prostu co jakiś czas musimy sprawdzić miękkość mięsa i ziemniaków. Obiad podałam z surówką colesław. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotuje
Serowa polenta z pieczonymi warzywami i sosem 227sosu. Takiego gęstego, a'la pieczeniowego, którym można by polać polentę. Wydaje mi się, że polenta i taki sos tworzą duet idealny. Aby stworzyć aromatyczną bazę bez użycia mięsa wykorzystałam zmiksowane pieczone warzywa, które połączyłam z winem i koncentratem pomidorowym. Efekt bardzo przypadł mi do gustu, przypomina mi w smaku gulasz, który kiedyś przygotowywałam. Sos ma też bardzo ładny ciemno
Chilli Czosnek i Oliwa
Kotlety drobiowe 163false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę i paprykę kroimy w mniejszą kostkę. Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w kostkę, troszkę większą od cebuli i papryki. Do miski wrzucamy mięso, cebulę i paprykę. Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę, jajko, musztardę, majonez, przyprawy, składniki mieszamy. Następnie dodajemy mąkę. Masa ma być gęsta. Na rozgrzany olej wrzucamy (łyżką) przygotowaną masę (mają wyjść takie
R'n'G Kitchen
Wołowina po chińsku 338Kolorowe i aromatyczne danie :) Składniki 200 g mięsa wołowego 100 g makaronu błyskawicznego po kawałku papryki czerwonej i pomarańczowej 1/2 małej cukinii 1/2 marchewki 1 dymka garść grzybów mun … Czytaj dalej Wołowina po chińsku
czarrna od kuchni
Kurczak z winem i kaparami 156Składniki: pierś z kurczaka ząbek czosnku kilkanaście kaparów 200 ml śmietanki 30% 160 ml wytrawnego białego wina łyżka masła sól, pieprz, estragon i lubczyk pęczek natki pietruszki Przygotowanie: Mięso pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić rozgniecionym czosnkiem, solą, pieprzem, szczyptą estragonu i lubczyku. Na patelni roztopić masło i podsmażyć kurczaka. Gotowego zdjąć na talerz. Patelki nie myć.. Wlać
Gaździnka warzy
PODUDZIA KURCZAKA MARYNOWANE W MAŚLANCE I PRZYPRAWACH 368Uwielbiam kurczaka marynowanego w maślance lub jogurcie! Tak przygotowane mięso nie jest suche, ale bardzo delikatne. Kurczaka podałam z makaronem risini z warzywami i kurkumą ( przepis ). Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje
Przepisy Aleksandry
SAŁATKA Z KURCZAKA 464ziarna i odstawić do wystudzenia. Piersi z kurczaka umyć i obsmażyć na rozgrzanym oleju kokosowym (lub innym tłuszczu), posypać ulubionymi przyprawami i poddusić kilka minut do miękkości. Następnie usmażone mięso pokroić na mniejsze kawałki (u mnie kostka ok.1x1cm) , dorzucić do ryżu. Do miski dodać odsączone ziarna kukurydzy, pokrojone w kostkę papryki, oraz odsączone brzoskwinie i ananasy (również pokrojone w kostkę
Smaczne Zdrowe
Wołowina po burgundzku 177Klasyka kuchni francuskiej - pyszna, aromatyczna wołowina po burgundzku. Dopełnieniem smaku tego delikatnego mięsa są tu marchewki, pieczarki i suszone śliwki a lekko przydymiony aromat zyskamy doprawiając danie sproszkowaną, wędzoną papryką. Wołowinę po burgundzku możecie dusić w normalnym garnku ale jeżeli chcecie zyskać na czasie wykorzystajcie szybkowar, co szczerze polecam
Milion Smaków