oliwy Przygotowanie Ryż ugotować w osolonej wodzie. kapustę umyć, poszatkować, zalać wodą. Dodać posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę 1 ząbek czosnku. Gotować ok 15 minut. Odcedzić i ostudzić. Mięso wymieszać z ryżem i kapustą. Wbić jajko, dodać 3 łyżki bułki tartej, doprawić solą i pieprzem, sosem sojowym, tymiankiem oraz słodką i ostrą papryką. Z masy formować owalne kotleciki. Obtaczać
Zielona Kuchniamozzarellą. I tak przekładamy całego fileta. Sos sałatkowy rozrabiamy tylko z 3 łyżkami oliwy i polewamy po filecie. Dzięki temu nie będzie suchy. Na dno wkładamy odrobinę masła, aby mięso nie przywarło do brytfanny. Układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 30-35 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniakami ! Smacznego
Gotuj z MąkąPyszna i prosta do zrobienia sałatka świetnie pasuje do obiadu ,do różnego rodzaju kotletów,jak również do mięs z grilla.Fajna alternatywa jak bierzemy obiad do pracy a ziemniaki odgrzewane nie są najsmaczniejsze -ta sałatka za to sprawdzi się super.Polecam! Składniki: 4-5 ziemniaków 1 cebula 4 korniszony pół puszki kukurydzy 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka musztardy
Swojskie jedzonkoprostu wspaniały. Na pewno warto przygotować słoiczki z tym rarytasem. Papryka wyjątkowo obrodziła tego lata, a pomidory ciągle są jeszcze dostępne w przyzwoitej cenie. Pasuje do wszystkich dań z mięsem, rybnych, świetnie smakuje z makaronem, ryżem i innymi kaszami. Równie smaczny na zimno do kanapek lub podany jako dip. Bardzo polecam! Składniki: 1 kg pomidorów 1 kg papryki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!grzyby myć szybko pod bieżącą zimną woda, żeby zbytnio nią nie nasiąknęły. Z kurek możemy przyrządzić pyszny sos ze śmietaną i koperkiem, który może być dodatkiem do różnych mięs lub stanowić osobne danie. Możemy je zamarynować w occie, w zimie będą idealne jako przekąska. Te małe grzybki można również zmrozić, należy wtedy pamiętać, żeby uprzednio je obgotować
Kulinarne przygody GatitySkładniki: boczek surowy 1,3 kg, przyprawa do wieprzowiny 1 opakowanie, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 5 sztuk, woda 1 szklanka mało tłusty kawałek boczku wieprzowego
W Mojej Kuchni Lubięspokojnie złożymy sobie całość, upieczemy i wprawimy rodzinę w zachwyt. Jedyny kłopot z lazanią to jej kaloryczność dlatego warto zrobić sobie zdrowszą wersję z rybą i warzywami zamiast mięsa. Do tego zdrowa, orzeźwiająca sałatka i uczta gotowa. Składniki: cebula – posiekana w piórka łyżka masła klarowanego do smażenia 2 ząbki czosnku przetartego przez praskę 2 cykorie – umyte
Ugotowane pozamiataneparmezan sól, pieprz do smaku (z młynka, na świeżo) Moje sugestie: Często dokładam też do tej mieszanki suszone pomidory w oleju, jednak zabrakło tym razem. Możesz do całości dołożyć mięso, najlepiej filet z kurczaka, jeśli chcesz uzyskać bardziej treściwe danie. Dodatkowo możesz również wymieszać z cukinią ugotowany wcześniej makaron spaghetti. Wykonanie: Jeśli nie posiadasz spiralnej krajalnicy lub mandoliny, najprościej
Garniec Magaliezostawiamy pod przykryciem. Na patelnię wlewamy wodę, gdy zacznie wrzeć, gasimy palnik i wsypujemy kuskus. Dalej postępujemy według przepisu na opakowaniu. Gdy kuskus jest gotowy, dodajemy mięso z grzybami, mieszamy i gotowe. Przed podaniem posypujemy na bogato natką pietruszki. Kocham grzyby i jestem wielkim przeciwnikiem ich uszczęśliwiania ( przyprawiania) na siłę. Grzyb sam w sobie jest bogactwem smaku, wystarczy odrobina
Dieta moja pasjakiedy moja Córka nie jada mięsa będą częściej pojawiać się tu przepisy wegeteriańskie lub nawet wegańskie. Zachęcam do korzystania z pomysłów które czerpie najczęściej z książki "Jadłonomia" lub z blogów które lansują takie jedzenie. Przepis jest właśnie z "Jadłonomii"- Marty Dymek. Czakalaka to tania potrawka z Afryki południowej. O wyrazistym smaku i apetycznym wyglądzie :) Skła dniki : 1 ząbek czosnku kawałek
Proste PotrawyChyba każdy lubi zjeść sobie pyszną i sycącą zupę w chłodny jesienny wieczór po ciężkim dniu pracy. Szczególnie taką, która jest nieszczególnie trudna w przygotowaniu:) Proponuję
karmelowyNiestety Ramen ponownie nie dojechał. Nie mylić z ramen-burgerami, bo to zupełnie inna bajka. A oto lista wozów, które brały udział w tym wydarzeniu: Smoke BBQ Food Truck – mięsa marynowane wędzone i długo pieczone ParaBuch – azjatyckie pierożki Karma Guru Indian Food Truck – kuchnia indyjska Beef'N'Roll – burgery Qba Food Truck – makarony Wing Spot Food Truck – skrzydełka i polędwiczki
Karczma Honoriettykurczaka 2 marchewki cebula 3-4 plastry ananasa z puszki 2-3 łyżki mąki szczypta cynamonu, curry, soli i pieprzu 3/4 szklanki ryżu ząbek czosnku 3-4 łyżki oleju Mięso pokroić na niewielkie kawałki. Oprószyć solą, pieprzem i obtoczyć w mące. W międzyczasie ugotować ryż na sypko. W rondlu rozgrzać olej. Wrzucić cebulę a po chwili kawałki kurczaka i obsmażyć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniacebulą: marynowaną i świeżą, sałatą, plastrami pomidora, ogórkiem korniszonem oraz dodatkowym cytrynowym sosem Aioli. Texas chili cheeseburger, to b urger przyprawiony chili zapiekany z serem cheddar serwowany z pikantnym mięsem wołowym, chrupiącą tortillą, naszym domowym ketchupem z papryczkami jalapeño, serowym sosem queso, plastrami pomidora, sałatą, sosem chrzanowym oraz dodatkowym domowym ketchupem. Uwielbiam żeberka ! I wierzcie mi, przygotowuję je bardzo
Kulinarne przygody Gatityzalewamy wodą. Wstawiamy na gaz, podczas podgrzewania wody zbieramy szumowinę. Warzywa obieramy i myjemy. Kiedy zbierzemy już szumowinę, warzywa dodajemy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy aż mięso będzie miękkie a następnie odstawiamy do wystudzenia. Z pałek zdejmujemy skórę a następnie posypujemy je papryką. Obtaczamy w mące, jajku z mlekiem i bułce tartej. Smażymy w głębokim oleju na złoty
Magia jedzenia.