owoce i warzywa w różnej postaci (gotowane, surowe, wywary, soki). Jadłospis stopniowo rozszerza się o kolejne produkty, a mianowicie jogurty i kefiry naturalne o niskiej zawartości tłuszczu, chude mięso drobiowe oraz ryby, kasze, produkty pełnoziarniste, ziarna. Takie diety są proste, zdrowe i nie wymagają od nas dużych wyrzeczeń, bo często trwają naprawdę krótki okres. Najważniejsze, aby dobrać dietę odpowiednią
Słodkie okruszkipożywany i zdrowy obiad był gotowy w kilka minut. Do mojej zapiekanki dodałam również kawałek dobrej swojskiej kiełbasy, którą udało nam się kupić od zaufanego masarza. Jeśli nie jecie mięsa, po prostu omińcie ten składnik. Spróbujcie bo na prawdę warto! Składniki: 1 duży bakłażan 1 cebula 1 żółta lub czerwona papryka 400g pomidorów suszona i świeża bazylia sól i pierz
Życie ze smakiemJagnięcina to jedno z najzdrowszy mięs dostępnych na rynku, bogate... Artykuł Kotleciki jagnięce w sosie cebulowym z granatem pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEpowodzeniem możecie przygotować go w domu na zimę . Świetny nie tylko do pizzy, ale i również do przystawek, przekąsek, jako baza do zup i innych sosów lub marynowania mięsa i warzyw. Polecam Wam przepis, wypróbowałam, korzystajcie z niego i ulepszajcie! Pięknie polecam i pozdrawiam :) K.K. SKŁADNIKI: na ok. 9 słoiczków 250ml 1,5 kg czerwonych pomidorów
Moja Książka Kucharskatrzcinowego szczypta soli 1 łyżeczka oleju kokosowego * PRZYGOTOWANIE Burgery z ciecierzycy Ciecierzycę odsącz z zalewy (zostaw ją na później) i zmiel na grubych oczkach za pomocą maszynki do mielenia mięsa lub zgnieć tłuczkiem do mielenia ziemniaków. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i kolendrę, przyprawy oraz polentę i wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem do smaku. Zagnieć i zacznij formować kotlety o średnicy
Food Squareprzyprawy: sól, pieprz, kilka listków świeżej bazylii. Sposób przygotowania 1. Przygotowujemy marynatę: łyżeczkę oliwy łączymy z drobno posiekanymi listkami bazylii, szczyptą soli i pieprzu. 2. Przekrawamy wzdłuż mięso z piersi kurczaka, rozbijamy na 2 cienkie filety i marynujemy. 3. Kroimy suszonego pomidora w kostkę. 4. Na jednym końcu filetów z kurczaka układamy suszone pomidory, mozzarellę i zwijamy w roladki
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachminut, po tym czasie dorzucamy ziemniaki. Mieszamy je od czasu do czasu, wszystko pieczemy jeszcze 30-40 minut lub do momentu kiedy indyk będzie upieczony, ale soczysty (po nakłuciu mięso powinno być białe, ale jeszcze wypuszcza soki). Gotowe! 4.14 Mostek w kuchni - Smacznego http://mostekwkuchni.pl/piers-indyka-marynacie-miodowo-musztardowej/ Artykuł Pierś indyka w marynacie miodowo-musztardowej pochodzi z serwisu Mostek w kuchni
Mostek w kuchnipieczone gołąbki są bardzo smaczne i jest o wiele lepiej je przyrządzić w brytfance niż w garnku. Dlatego najczęściej wstępnie przygotowane gołąbki zapiekam w piekarniku. Lubimy gołąbki z mięsem , moje dzieci najbardziej z ryżem. Ja z mężem z chęcią zjem wegetariańskie gołąbki z kaszą i soczewicą. Wybór kapusty nie gra zbyt dużej roli. Do gołąbków używam białej, włoskiej lub młodej
codojedzeniarozgrzanej patelni (chwile). Na patelnię wrzucamy makaron i lekko podgrzewamy na tłuszczu pozostałym z podsmażania pomidorów. Wyłączamy gaz. Dodajemy śmietanę zmieszaną z ziołami prowansalskimi i solą oraz salami, mięso i pomidorki. Wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Przekładamy serem żółtym. Na wierzch również posypujemy serem oraz słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Zapiekamy ok 30 w sprawnym piekarniku. Mój wymagał
Kuchnia po mojemuDziś przedstawiam pomysł na pyszny obiad bez zbędnego wysiłku. Długo pieczone, rozpływające się w ustach żeberka wieprzowe pieczone z cebulą, papryką i grzybami w pysznym sosie
karmelowyJeżeli lubicie dania obiadowe z nutką słodyczy, to danie jest dla Was! Mięso nie będzie suche ani gumowate, wychodzi ideaaaalnie soczyste :) Niestety nie wiem jakim cudem nie zachowały się zdjęcia poszczególnych etapów... SKŁADNIKI Podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki musztardy stołowej 2 łyżki miodu 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki czosnku
Mamuśka wraca do formyJako że mam bardzo dużo czerwonej papryki stożkowej to musiałam z niej coś zrobić. Padło na faszerowaną, a jako że niedawno była z mięsem i ryżem, tak więc dziś była wersja wegetariańska. Pyszna, sycąca po brzegi wypełniona kaszą kuskus i warzywami. Składniki: 7-8 czerwonych stożkowych papryk 2/3 szklanki kaszy kuskus 3 marchewki
magiczna kuchnia Kasiznam osoby która by nie jadła nigdy pizzy. Ja osobiście kocham pizze , te z mięsem, warzywami ,owocami i serami. Dziś skupiłam się głównie na cieście. Jest wielu przeciwników jak i zwolenników pizzy na cienkim jak i grubym cieście. Tym razem zrobiłam pizzę na grubym cieście na bazie suchych drożdży:) Dziś dodatki do pizzy są dowolne :) Polecam spróbować ja jestem bardzo
Gotowanie Patkimnie opakowanie 150 g , z czego kil k a bi szkoptów zostało ) Wykonanie: Spód tortownicy o średnicy 23 - 24 cm wyłożyć biszkoptami. Twaróg zmielić dwukrotnie w maszynce do mięsa ( twarogu z wiaderka nie trzeba już mielić ). Galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Odstawić do wystudzenia i lekkiego stężenia. Jajka sparzyć, na kilka sekund zanurzając je w gorącej wodzie
Opowieści z piekarnika