patelnię wrzucamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy trochę oleju (około 2-3 łyżek) i wrzucamy pokrojonego w kawałki fileta z kurczaka. Dusimy aż mięso się usmaży. W rondelku mieszamy śmietanę z musztardą, dodajemy sól i pieprz do smaku. Dodajemy sos musztardowo – śmietanowy do kurczaka. Smażymy tak jeszcze przez 5 minut. Dodajmy natkę pietruszki
MojaQchnia.plczosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka pieprzu PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka kroję w drobną kostkę. Dokładnie obtaczam w przyprawach. W garnku rozgrzewam 2 łyżki oleju rzepakowego. Dodaję mięso smażę na rumiano. Następnie zmniejszam ogień i dodaję warzywa mrożone najlepiej mieszankę warzyw chińskich. Wlewam 0.5 l wody. Duszę ok 5 min dolewam mleczko kokosowe. Duszę jeszcze
Gotowanie Patkialbo tak jak ja to zrobiłam dodać groszek konserwowy. W ten sposób groszek z marchewką podany na ciepło będzie idealnym dodatkiem do ryby czy mięs gotowanych, duszonych czy pieczonych, polecam :) Składniki: 5 marchewek 1 puszka groszku konserwowego 2 łyżki masła 1 kopiasta łyżka mąki pszennej sól, pieprz Wykonanie: Marchewkę obrać, pokroić w kostkę
magiczna kuchnia Kasitakich sytuacjach robię obiad kanapkowy i aby złagodzić nieco wyrzuty sumienia, napycham kanapki czymś wartościowym i atrakcyjnym. Dla moich dzieci atrakcyjny jest domowy chleb z masłem i jakimś mięsem, a dla Pana męża mogę już wymyślać. Wymyśliłam więc i upiekłam cypryjskie pity. Chętnie bym je nadziała baraniną jak Grecy swoje suvlaki, ale niestety. Miałam jeszcze resztę pieczonej kaczki
Piekarz-Kucharz-GarkotłukDanie kuchni greckiej, aromatyczne i przepyszne. Polecam wszystkim wielbicielom kuchni greckiej i bakłażanów a także tym którzy chcieliby zacząć swoją przygodę z kuchnią grecką. Danie nie
Moje Małe Czarowanierównież kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę oraz czosnek. Podsmażamy do zeszklenia, a następnie dodajemy fileta z kurczaka i smażymy, aż zetnie się białko mięsa. Dodajemy paprykę oraz bataty i smażymy wszystko przez około 3-4 min., a następnie zalewamy bulionem. Dodajemy przyprawę curry, doprowadzamy całość do zagotowania i gotujemy przez około 20 min. Następnie dodajemy
Kuchnia MagdaLenyroku jest taka, że przyda się nieco więcej kalorii, aby się rozgrzać ;) Zapiekanka z brukselki może stanowić indywidualne danie lub posłużyć za dodatek do obiadu np. do pieczonego mięsa. Polecam wypróbować tak przygotowaną brukselkę, a może polubicie brukselkę tak jak ja? :) Brukselka stanowiła temat naszego kolejnego wyzwania kulinarnego - zobaczcie jak poradziły sobie z nim pozostałe uczestniczki
Codzienne Gotowaniejest trudna w wykonaniu i nie potrzeba dużo czasu, aby móc się delektować jej smakiem. Idealnie pasuje jako dodatek do obiadu. Ja dzisiaj podałam ja z ziemniaczkami i mięsem z piekarnika. Polecam bardzo. Składniki: pół główki
Krakowskie smaki Aniczerwonej papryki 1/2 pora sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Filet kurczaka porcjujemy tak, aby otrzymać 4 kawałki, a następnie lekko rozbijamy je pięścią na kotlety (jeśli użyjemy tłuczka mięso się poszarpie i mogą powstać dziury) Kotlety posypujemy solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i odkładamy na bok. Przygotowujemy farsz. farsz: Cukinię ścieramy na tarce o grubych
Bon appetit mon amiepomidorami do tego świeże pachnące bułeczki i kubek kakao. Składniki: 1 wędzona makrela 250 gr twarogu półtłustego pół średniej cebuli kilka suszonych pomidorów pół pęczka szczypioru sól, pieprz Przygotowanie : Mięso makreli oczyszczamy z ości i skóry i lekko rozdrabniając przekładamy do misy. Dodajemy biały ser, pokrojoną w kosteczkę cebulę i pokrojone w kostkę suszone pomidory oraz trochę pokrojonego szczypioru, resztę
Mechanik w kuchnibył taki trochę eksperyment. Nie miałam pojęcia jak może smakować, ale że lubię próbować nowych smaków zaryzykowałam. Słuchajcie, jest pyszny! Nawet mój mąż, który sceptycznie patrzył na pasztet bez mięsa wcina go razem ze mną. I znów wyszło na to, że warto czasem pokombinować ;) Składniki na foremkę o wym. 22x10 cm: (Inspiracja: " Kuchnia na obcasach ") 1 szklanka suchej czerwonej
Simply FoodChoć będąc dzieckiem nie lubiłam tej surówki, dzisiaj nadrabiam zaległości i często ją robię. Najbardziej mi smakuje z ziemniakami oraz różnymi mięsami :) SKŁADNIKI: woreczek kiszonej kapusty 1 marchewka 1 jabłko mała cebula sól pieprz cukier olej sos koperkowo ziołowy (można pominąć) Kapustę lekko odciskamy. Marchew ścieramy na małych oczkach, jabłko na dużych. Cebulę drobno kroimy. Dodajemy do kapusty
Pani na deserPyszna syta sałatka, która z powodzeniem zastąpi obiad. Polecam! Składniki: 1 brokuł 1 paczka makaronu tortellini z mięsem lub serem - 250 g 1 puszka kukurydzy 1 opakowanie sera sałatkowego typu feta 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz 1-2 ząbki czosnku Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować według przepisu przepisu na opakowaniu. 2. Brokuła podzielić na różyczki, ugotować
Kuchnia domowa Anipowinny być jędrne. Wyjąć z piekarnika, skropić octem balsamicznym, ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać. Warzywa można podać jako danie główne lub jako dodatek do mięs. Smacznego
Codzienne Gotowaniesilnie rozgrzewająco, zatem okres jesienno-zimowy to jego pora. Rekordy popularności chrzanu to okres Świąt Wielkanocnybch, ale obecny w kuchni jest cały okrągły rok. To świetny dodatek do tłustych mięs i ciężkostrawnych dań, niezastąpiony do ćwikły, sosów, białej kiełbasy i jaj. Całe lata kupowałam gotowy, tarty chrzan, ale to co dzisiaj widnieje na etykiecie to już naprawdę zgroza. Znajdziesz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!