mięso - 63110 przepisów (strona:2434/4208)

Kurczak z papirusa z kaszą jaglaną i chrupiącymi warzywami 151

kurczaka kroimy w 2 cm plastry. Układamy w papirusie, smażymy na rozgrzanej patelni (bez oleju). Paprykę, obranego ogórka oraz ser feta kroimy w kosteczkę. Rzodkiewkę kroimy w cienkie plastry. Mięso układamy na ugotowanej ciepłej kaszy, po brzegach talerza rozkładamy warzywa i ser, w środku kurczaka

VioletoweKucharzenie
najsmaczniejsze placki kalafiorowe z mizerią... 175

naturalny 250 ml, cukier 1 łyżka, sól czosnkowa 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, koperek 1/2 pęczka mój ślubny mięsożerca orzekł, że lepsze od mięsa takie placki na letni obiad = z kalafiorów odciąć głąby i dobrze opłukać, gotować w nie osolonej wodzie na pół twardo, kalafiory wyjąć z wody na durszlak aby dobrze odciekła woda

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka ziemniaczana z suszonymi pomidorami i ziarenkami 237

się im oprzeć. Pyza to kartoflana dziewczyna po prostu i wszyscy znajomi to wiedzą. Młode ziemniaczki w jogurtowym sosie, z pysznymi dodatkami, są bardzo pyszne i świetnie pasują do mięsa pieczonego na grillu . Teraz, latem, w weekendowe popołudnia miło posiedzieć na tarasie albo w ogrodzie i zjeść jakieś pyszności z rusztu. Nie ma zbyt często okazji do grillowania bo tarasu

Smaczna Pyza
Przepis na pyszną fasolkę szparagową z kurczakiem i pomidorami - którą możemy podać z pieczywem, ryżem lub ziemniakami 299

momentu ponownego zagotowania się wody, gotuję około 3 minuty. Następnie fasolkę odcedzam. Teraz na patelnię przekładam pokrojoną pierś z kurczaka razem z marynatą i smażę do miękkości mięsa około 20-25 minut. W tym czasie gdy smaży się pierś, w dużym garnku na odrobinie rozgrzanego oleju podsmażam cebulę razem z czosnkiem przez około 3 minuty. Następnie dodaję paprykę z papryczką

Uwaga Babcia Gotuje
Kiełbasa chłopska w jelicie grubym 261

wyciśnięty przez praskę 8 g/kg -gorczyca ziarno 5 g/kg -majeranek 0,5 g/kg - jelita wieprzowe grube WYKONANIE Kupiony surowiec myjemy pod bieżąca wodą. Łopatkę kroimy jak leci bez klasyfikacji mięsa na grubość od 0,5 cm do 2,5 cm kroimy w paski i kostkę. Podgardle w paski około 2 x 5 cm. Wszystko peklujemy i solimy na okres

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Polędwiczki faszerowane mięsem mielonym i grzybami leśnymi 247

Polędwice wieprzowe to wdzięczne mięso, które można przygotować na wiele sposobów! Dzisiejsze będą z farszem mięsno-grzybowym. Myślę, że dobrym dodatkiem będzie marchewka kandyzowana z prażonymi migdałami czy po prostu młoda fasolka z masełkiem i bułką. SKŁADNIKI: 2 polędwiczki wieprzowe(około 600-800g) 500g chudej karkówki 200g świeżych lub mrożonych grzybów leśnych 3 g grzybów suszonych przyprawy: sól, pieprz

Kuchnia Beaty
pasta jaglana z suszonymi pomidorami 155

zjeść coś dobrego do kromki chleba, najlepiej żeby sam sobie to przygotował. Wtedy jednak wiemy co jemy i co do garnka wkładamy. A że czasami nie musi to być mięso to zapraszam na przepyszny przepis z kaszomania.pl. Suszone pomidory leżą w lodówce już jakiś czas, aż R mówi, że się ich pozbędzie. Więc zrobiłam to pierwsza :)  Składniki

Gotowanie z pasją
kakaowe placuszki z mąki owsianej 231

dodatek ostatnią niedzielę przed świętami. Ja nie wiem gdzie i dlaczego ten czas tak leci. Nawet nie jestem jeszcze w wirze przygotowań. Niby dzisiaj biała będzie robiona. Niby mięso na wędzenie już też jest przyszykowane, ale nawet jeszcze nie pomyślałam co zrobić na święta.  Dlatego dzisiaj tak na spokojnie oczywiście przychodzę do Was ze śniadaniem.  Miały być naleśniki

Gotowanie z pasją
sałatka z kurczakiem, porem i kukurydzą 200

Jeśli nie wiemy co zrobić z mięsem z rosołu, przychodzę z kolejną propozycją. Sama nie wiedziałam co zrobić z piersią, na której ugotowałam zupę. Zazwyczaj dodaję do sałaty, do tego pomidor, ogórek itp i sałatka sama się robi. Tym razem lekka zmiana. Ponieważ przed wyjazdem musieliśmy opróżnić lodówkę - por, który tam siedział sam się prosił ;) Za to sałatka wyszła rewelacyjnie

Gotowanie z pasją
Makaron z indykiem i brokułem 164

sosie śmietanowym.  Składniki: 400 g makaronu  500 g filetu z indyka 1 brokuł 2 ząbki czosnku 200 ml śmietany 30% olej do smażenia oregano sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paseczki. Oprószyć solą, pieprzem i oregano. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Brokuł podzielić na różyczki, ugotować. Na patelnię wlać niewielką ilość oleju i usmażyć filet

magiczna kuchnia Kasi
Botwinkowe kokardki z indykiem, warzywami i sosem serowym #lubelloveinspiracje #lubella #lubellamini 150

asyście buraczków i sosu serowego kocha chyba każdy człowiek na świecie ;).  Pomimo że ten sos jest najbardziej kaloryczny raczej ciężko go sobie odmówić. Wyśmienicie smakuje do wszelkich warzyw, mięs i jest idealny jako dip. Składniki na 2-3 porcje: 500 gram filetu z indyka lub innej części indyka 200 gram makaronu kokardki od Lubella mini młode buraczki botwinkowe młoda

Życie zaczyna się w kuchni
Sałatka z grillowanym kurczakiem 218

oliwek 1 łyżka soku z limonki 2 ząbki czosnku 1 łyżka oregano Świeża bazylia Pieprz i sól   Przygotowanie Składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy i zanurzamy w niej mięso z piersi kurczaka. Odstawiamy na około 30 minut. W tym czasie przygotowujemy sos winegret. Pomidorki koktajlowe parzymy we wrzątku i obieramy ze skórki. Miksujemy dokładnie ze wszystkimi składnikami

ale Pysznie
Sos serowy z liści kalarepki 227

Nigdy nie wyrzucam liści z kalarepki w odpowiedni  sposób przyrządzone są bardzo smaczne  dzisiaj proponuję pyszny sos.  Można go dodać do mięsa ,ryżu i makaronu . Składniki • liście z 1 lub 2 kalarepek  • 1 łyżka masła  • 2/3 szklanki śmietany kremówki  • 1 szklanka mleka  • 2 trójkąty serka topionego śmietankowy  • sól  • pieprz  • gałka

W królestwie smaków Beaty
Warzywna paella 185

Paella to tradycyjne hiszpańskie jednogarnkowe danie z ryżu. Te autentyczne przygotowywane są według nabożnych wręcz kulinarnych rytuałów i wymagają specjalnych patelni i odmian ryżu, najlepszych mięs i owoców morza, gotowania na żywym ogniu czy wreszcie znacznej wprawy kucharza. Niech to nie będzie jednak w najmniejszym nawet stopniu zniechęcające dla wszystkich, którzy pragną przygotować paellę – samodzielne stworzenie kolorowej, pysznej, zdrowej

Even Better Food
Pyszny sos pieczarkowy np. do mięsa 502

Kolejny post to coś dla smakoszy pieczarek. Idealne pieczarki w sosie sprawdzą się do mięs i jako dodatek do obiadu! Zapraszam ! Składniki: 250 g pieczarek 1 cebula 150 ml wody oliwa sól pieprz czarny mielony czosnek granulowany papryka słodka papryka ostra curry 1 esencja do sosu pieczarkowa KNORR Przygotowanie: Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy na pół plasterki. Cebulę obieramy, myjemy

Gotuj z Mąką