mięso - 63110 przepisów (strona:2436/4208)

Skrzydełka z kurczaka pieczone w ketchupie 122

Folwark     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Skrzydełka z kurczaka oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przekładamy do miski. Następnie dodajemy ketchup, dokładnie łączmy z mięsem, wstawiamy na całą noc do lodówki. Drób przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 40 min w temperaturze 190°C. Na 10 min przed końcem pieczenia włączamy termoobieg. st1\:*{behavior:url(#ieooui

R'n'G Kitchen
Konfitura z żurawiny. 143

onfitura z żurawiny doskonale pasuje do pieczonego indyka, ale także do każdego innego chudego pieczonego mięsa. Najsmaczniejsza konfitura będzie zrobiona z owoców zbieranych w lasach lub z własnego ogrodu, a nie z plantacji. Owoce żurawiny uznawane są za jedne z najzdrowszych na świecie. Składniki zawarte w owocach żurawiny powstrzymują niektóre bakterie wywołujące wrzody żołądka.    Składniki : 1 kg żurawiny

Przepisy i porady kulinarne
Restauracja Grube Ryby w Zabierzowie 132

pomiędzy średnio wysmażonym, a wysmażonym, ale smakował mi. Mały minus za to, że wypłynęła z niego krew. Myślę, że zależało im na czasie i stek został zbyt szybko przygotowany. Mięso było jednak dobrze doprawione, świetny sos i sałatka. Ziemniaczki też super, bo został odsączony nadmiar tłuszczu. Plus za kwiatek ;) Ryba imponująca, mięciutka. Kurczak delikatny i soczysty. Pomimo tego

Karola gotuje
Sos z suszonych grzybów 1996

suszonych grzybów jest prosty i smaczny. Można go użyć na wiele sposobów np. do mięs, do placków ziemniaczanych, do pyz i wielu innych smacznych dań. Składniki: 300-400 g suszonych grzybów 1 cebula 30 g masła 30 g mąki pszennej 1/3 litra wywaru z grzybów 2 łyżki śmietanki 30% 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 2 ziarenka pieprzu sól morska

Gotuj z Mąką
Szaszłyki z kurczaka i warzyw 190

około 1 godzinę. W między czasie moczymy w wodzie patyczki do szaszłyków, aby nie spaliły się podczas grillowania. Włączamy elektryczny grill. Nabijamy na patyczki naprzemiennie osączone z marynaty kawałki mięsa i warzywa, grillujemy przez około 8 minut, jeśli grillujemy jednocześnie szaszłyki i całe kawałki kurczaka to musimy obracać szaszłyki kilka razy. Gdy grillujemy tylko szaszłyki to zamykamy oba skrzydła grilla

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczone buraki z cebulą 640

piekarnika nagrzanego do 190°C. Pieczemy godzinę. Po tym czasie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze około 15 minut aby warzywa lekko się zarumieniły. Buraki podajemy jako jarzynkę do mięs lub wykorzystujemy jako dodatek do sałatek

Qchnia po prostu
Żółte curry z kurczakiem i dynią 202

imbir i podsmażyć razem z piersią z kurczaka na oleju (np. z orzechów ziemnych). Do kurczaka dodać liście limonki i całość smażyć przez około 5 minut. Po tym czasie mięso zalać mlekiem kokosowym wymieszanym z puree z dyni i dodać pastę curry. Dusić przez około 10-15 minut, aż sos zgęstnieje. Pod koniec gotowania do sosu dodać sos rybny

Kuchnia Bon Appetit
Kurczak w mleku kokosowym z dynią 157

ryżem lub makaronem. Krok po kroku: 1. Wymieszać miód, chilli w proszku, olej kokosowy oraz czosnek. 2. Przyprawy podsmażyć na patelni 3. Dodać pokrojonego kurczaka 4. Lekko podsmażyć mięso 5. Kurczaka zalać mleczkiem kokosowym 6. Zredukować całość o połowę 7. Dodać pokrojone warzywa 8. Wymieszać całość i dusić pod przykryciem przez 5 minut 9. Dodać sos sojowy 10. Dodać

KuchniaWeDwoje.pl
Potrawka z kukurydzą i dynią. 183

szkl. zielonego groszku z puszki pół szklanki kukurydzy z puszki 15 dag dyni 2 marchewki sól, pieprz, bazylia, słodka papryka 1 łyżeczka mąki pszennej 2 łyżki oleju   Przygotowanie; Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Oprószamy solą i pieprzem i smażymy na oleju kilka minut. Przekładamy do garnka. Dolewamy odrobinę wody, dorzucamy obraną i pokrojoną w kostkę dynie

Radość kipiąca uśmiechem.
Pappardelle z kurczakiem o nucie truflowej w sosie dyniowym (ekskluzywne danie w 15 minut) 155

dyniowego (280g) Dodatkowo: makaron pappardelle Opcjonalnie: natka pietruszki do posypania Umytą i osuszoną pierś z kurczaka pokroić w kostkę i wymieszać z odrobiną soli, pieprzu oraz słodkiej papryki.   Mięso podsmażyć na maśle truflowym - do momentu aż będzie delikatnie rumiane. W międzyczasie w osolonej wodzie ugotować makaron - powinien być al dente. Do kurczaka dodać krem dyniowy oraz kilka łyżek wody

Di gotuje
Parówki w cieście 189

Parówki w cieście francuskim to bardzo szybki pomysł na drugie śniadanie, przekąskę w ciągu dnia, podwieczorek. Parówki w cieście zapieczone gorące i chrupiące. W środku oprócz gorącego mięsa czeka też niespodzianka w postaci ciągnącego się sera. Ciasto można posmarować jajkiem i posypać np. sezamem, makiem, ulubionymi ziołami lub tartym serem. Jeśli zostanie Wam ciasta przygotujcie z nich małe kąski

Zasmakuj Kuchni
Pieczone ziemniaki z obłędną skórką 208

życiu nie jadłam !   Ziemniaki pieczone to stała pozycja mojego menu obiadowego. Zwłaszcza w sezonie, gdy można dostać na bazarze młode ziemniaczki , często piekę je jako towarzystwo do obiadowego mięsa. Za przykład niech chociażby posłużą przepisy: Pieczona karkówka z młodymi ziemniaczkami w marynacie ziołowo-czosnkowej Karkówka ziołowa pieczona z młodymi ziemniakami Tym razem jednak zapragnęłam, by ziemniak stanowił sedno potrawy

Grunt to przepis!
Roladki z indyka i pęczak na parze z pomidorową sałatką ze szpinaku – Angie gotuje odc. 6 223

przyrządzane na parze są nudne i bez smaku, z pewnością uległ stereotypom. Dziś udowodnię Wam, że na parze można ugotować zdrowy i przepyszny obiad. Parujemy! Wybrałam delikatne i chude mięso z polędwicy piersi indyka, wykorzystuję pesto (które zawsze mam w lodówce) i mozzarellę. Kasza pęczak ugotowana al dente to mój ulubiony dodatek obiadowy. Całości dopełnia obłędna sałatka ze szpinakiem, suszonymi

Dietolog
Pierogi z dynią, wędzonymi śliwkami i białą kaszą gryczaną 270

chcemy je zrobić w wersji wytrawnej czy słodkiej. Zwłaszcza teraz, kiedy częściej po przepisy sięgamy do internetu niż do książek kucharskich, okazuje się, że znane nam pierogi z mięsem, twarogiem, kapustą i grzybami to tylko początek ogromnej listy farszów, przy przygotowywaniu których ogranicza nas tylko nasza własna pomysłowość. Pierogów, które postanowiłem zrobić nie znalazłem w internecie. Dlatego przedstawiam całkowicie autorski

Jacob Tastes
Paprykowy filet z kurczaka 134

więc na paprykowego fileta z kurczaka. Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 świeża, czerwona papryka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka pasty ajvar olej do smażenia Przygotowanie: mięso umyj i pokrój na drobne kawałki paprykę pokrój w paski cebulę posiekaj w kostkę czosnek obierz i przeciśnij przez praskę na rozgrzaną patelnię z tłuszczem wrzuć kurczaka i podsmaż

Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Proponowane wyszukiwania