mięso - 63110 przepisów (strona:2442/4208)

Aromatyczne pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym z czubricą zieloną 187

oraz żółtą, której składnikami są między innymi kurkuma, curry i kozieradka. Każda z mieszanek ma swoje specyficzne zastosowanie, jednak tak naprawdę można je wykorzystywać na wiele sposobów. Do sosów, mięs, zup, kanapek. Koniecznie kupcie czubricę i wypróbujcie. Namawiam Was dzisiaj na aromatyczne pulpety w śmietanowym sosie, w towarzystwie koperku i czubricy zielonej. Czytaj więcej

Pichceniomania
Schab w sosie własnym z pęczakiem i surówką 205

lnianego sól, pieprz, cukier Schab kroicie w kawałki, solicie i obsmażacie na mocno rozgrzanej oliwie, aż ładnie się zarumieni ze wszystkich stron. Marchewkę myjecie, obieracie i kroicie w półkrążki. Mięso przekładacie do garnka, zalewacie wodą, aż ta je przykryje, dodajecie marchewkę, ziele angielskie, listki laurowe i gotujecie na wolnym ogniu, aż będzie miękkie. Aby zagęścić sos możecie dodać łyżkę śmietany

GRUBY WAŁEK
Kanapka z zapiekanym boczkiem 🥓🥓🥓 197

grilla. Chodzi o to, by nasz boczek w trakcie pieczenia nie pływał w tłuszczu. Oczywiście możecie też zrolować w podobny sposób folię aluminiową i na nią położyć nasze wędzone mięso. Boczek wędzony pieczemy ok. 10 minut. Jeśli wolimy chrupiący boczek włączamy w naszym piekarniku termoobieg. W czasie kiedy boczek jest w piekarniku my robimy sos do kanapki – łączymy majonez

Kuchennyviral.pl
Sałatka z rukolą, camembertem, winogronem i orzechami 181

Treściwa sałatka niekoniecznie musi być z kurczakiem. Tutaj mięso świetnie zastępują orzechy i ser camembert. Wszystkie składniki idealnie do siebie pasują, co daje nam naprawdę cudowny efekt:). 2 garści rukoli 1/2 krążka sera camembert 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich 4-6 owoców winogrona Dressing: 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka oleju 1 łyżeczka octu balsamicznego 2 łyżki soku z cytryny

Szefowa kuchni
Sałatka z bobem i zielonymi szparagami 168

uczucie sytości. Na przykład w jednej szklance bobu znajduje się  13 gramów białka i tylko 1 gram tłuszczu. Także z tego powodu b ób jest doskonałą alternatywą dla mięsa, a konkretnie dla białka pochodzenia zwierzęcego. W 100 g ugotowanego bobu jest aż 7,60 g białka. Niestety bób nie jest najlepszym źródłem witamin takich jak C, E, oraz

Kulinarne przygody Gatity
Pieczona szynka 233

obsmażamy z każdej strony, wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy pozostałą marynatą. Naczynie żaroodporne umieszczamy w piekarniku i pieczemy w 180 stopniach przez około 2 godziny. W trakcie pieczenia mięso podlewamy wodą. Smacznego

paapilotkaa
Gulasz drobiowo-warzywny 227

jeszcze jedną zaletę, można go podać z wszelkimi kaszami lub ryżem na sypko, jego przygotowanie nie sprawi żadnych problemów nawet osobom rozpoczynającym swoją kulinarną przygodę. Polecam! Składniki: 1 kg mięsa z ud kurczaka bez skóry 20 dag żółtej fasoli szparagowej 20 dag świeżego bobu 1 cebula Kawałek pora ½ kalafiora ½ szklanki kukurydzy z zalewy ½ szklanki groszku konserwowego ½ cukinii 2 ząbki czosnku

Wanilia i Kardamon
Bezglutenowy seitan 328

Wiem, wiem, co zaraz powiecie: seitan nie może być bezglutenowy, bo ze swej natury seitan to gluten otrzymywany z mąki po wypłukaniu skrobi, odpowiednio przyprawiony, którego konsystencja przypomina mięso. W każdym razie prezentuję Wam tutaj łatwą recepturę na wegańskie pieczone “mięsko”, ale bez glutenu. Przepis jest szybki w wykonaniu (jeśli ma się już ugotowaną lub puszkowaną fasolę ) i zawiera proste

Lamarida.pl
Pomarańczowa sałata zielona 157

kawałki. Dodajemy do niej obrane i pokrojone w niewielkie kawałki pomarańcze. Całość polewamy sokiem z cytryny i dosładzamy syropem klonowym. Delikatnie mieszamy i gotowe Podajemy solo lub posypane mielonym mięsem z kalafiora . Można też użyć jej jako sałatki do obiadu – pełna dowolność Smacznego! Artykuł Pomarańczowa sałata zielona pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Zupa ze szpinakiem i groszkiem 311

Dokładnie obtaczamy w przyprawie z kurczaka i oleju. Odstawiamy na godzinę. 2. Liście szpinaku myjemy, drobno szatkujemy nożem lub za pomocą malaksera. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę. 3. Zamarynowane mięso lekko podsmażamy w garnku. Zalewamy wodą. Dodajemy ziela i liść laurowy oraz odrobinę soli. 4. Po kilku minutach od zagotowania dokładamy szpinak i ziemniaki. Gotujemy do miękkości na małym ogniu

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
PRZEPISY NA GRILLA Z HENRYK KANIA! 193

aromatem wspólnie z bliskimi i znajomymi! Jest pysznie! Sprawdźcie sami! GRILLOWANE BIAŁE KIEŁBASKI Z ROZMARYNEM I JABŁKIEM Bardzo delikatny smak białej kiełbaski, jabłko i rozmaryn, idealnie podkreśla smak mięsa. Dani idealne dla dzieciaków. Rozeszło się kilka minut! Potrzebujemy kilku prostych składników takich jak: - 2 opakowania białych kiełbasek Henryk Kania - 2 jabłka - kilka gałązek rozmarynu (możesz też użyć innych ziół świeżych

SMYKWKUCHNI
Zielone knedle z brokułami i szpinakiem w sosie orzechowym 368

emocje, które odczuwamy, jedząc potrawy z dzieciństwa. A te często niestety do najlżejszych nie należą. Rozwiązaniem są modyfikacje – z pewnością znacie pieczone placki ziemniaczane, czy pyzy z mięsem drobiowym. Ja proponuję szaloną propozycję na knedle, w których przemycony jest szpinak, brokuły, szczypiorek. Do tego, żeby nie było nudno i tylko zielono, dodałam chrupiące orzechy włoskie (pełne dobrych tłuszczy), rozpływający

Eat me! Fit me!
wegańskie pulpeciki z fasoli z cukiniowym makaronem 189

dyniowa (lub inna dowolna) Przygotowanie :  Pieczarki podsmażyć, dodać suszone grzyby jeśli używamy i sos sojowy, kiedy odparuje z nich woda, blendujemy (można też zmielić w maszynce do mielenia mięsa) razem z fasolą, do uzyskania gładkiej masy, doprawiamy do smaku, dodajemy mąkę, tak żeby uzyskać w miarę zwartą konsystencję, formujemy pulpeciki i pieczemy ok 30 minut lub aż się zarumienią

zdrowa vege kuchnia
Polędwiczki wieprzowe z warzywami. 248

doprawiamy papryką oraz pieprzem. Paprykę kroimy w słupki, cukinię w cienkie plasterki. Warzywa smażymy na odrobinie oleju - wrzucamy już na rozgrzaną patelnię, doprawiamy papryką, solą. Na osobnej patelni smażymy mięso do zrumienienia -solimy dopiero po odwróceniu polędwiczek na drugą stronę. Podajemy z ryżem. Smacznego

Moje-pitraszenie
I Ty zostań MrChefem w swojej kuchni! 126

stronę  mrchef.pl , wybieramy ilość głodomorów w naszym gospodarstwie domowym, ilość dni, w jakie chcemy wcielić się w MrChefa we własnej kuchni oraz preferowaną opcję kulinarną dla  mięso - lub roślinożerców. Następnie z noktowizorem w ręku oczekujemy na przyjście kuriera, który dostarczy nam zestaw świeżych, dokładnie odmierzonych i pieczołowicie zapakowanych składników wraz z dokładnymi instrukcjami ich magicznej przemiany w pyszne

Food Square