mieszamy wszystko ciągle smażąc aż risotto osiągnie właściwą konsystencję. Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy łososia, najpierw od strony skóry, potem z drugiej strony. Niech zarówno skóra jak i mięso się ładnie zarumieni, a łosoś usmaży w środku. Chop the onion, cut the dried tomatoes in slices. Fry it a bit on heated pan, add the rice
Martyna CooksANANASEM / RICE & PINEAPPLE SALAD Ta sałatka to moja klasyka jeśli chodzi o przyjmowanie gości. Jest prosta i szybka, składniki można dodawać, odejmować. Sałatka może być wegetariańska, z mięsem – na co masz tylko ochotę. Przygotowanie łącznie zajmie Ci nie więcej niż pół godziny. Dobrze jest poczekać aż ryż trochę przestygnie, a potem jeszcze na jakiś czas warto schować wymieszaną
Martyna Cooksdanie. Nie zrobisz go w pół godziny, ale niewiele więcej czasu będzie Ci na to potrzebne. Tym razem danie w wersji wegetariańskiej, ale z powodzeniem możesz do tego dodać mięso – kurczaka, boczek, na co masz ochotę. Ziemniaki na ciasto warto ugotować dzień wcześniej, żeby były bardziej suche – lepsze do robienia ciasta. Składników jest dosłownie pięć, najprawdopodobniej większość masz
Martyna CooksSuflet ziemniaczany z parmezanem Przystawka na jesienne wieczory, puszysta i smaczna. Dobrze pasuje do nabiału, przeróżnych mięs, ryb oraz sosów. U mnie była to uczta z dodatkiem sałaty batawii, mojej ulubionej. Proporcja na 4 kokilki. Składniki: 4 ugotowane ziemniaki 2 jajka 1 płaska łyżeczka soli morskiej 1 szczypta świeżo zmielonego pieprzu 1 szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej 1 garść
Wino Francja Kuchniaoraz Białego ryżu ze świeżą miętą. Pierwsze danie jest lekkim daniem lunchowym - wegetariańskim lub dodatkiem do głównego dania, a drugie danie: Ryż z miętą idealnie nadaję się do mięs z grilla lub z patelni. Z połączenia obu powstało bezmięsne lekkie danie dla miłośników ryżu. zdrowe i oryginalne. SKŁADNIKI NA 4 porcje: 1 duża kapusta chińska Pak-choy (Paksoi) garść strąków
Sztuka gotowania w/g SamiryKorzystając z resztek dostępnej cukini chciałam Wam pokazać jaki sos przygotowałam sobie na zimę. Możecie go przełozyć do słoików lub zamrozić. Pasuje do wszystkiego – mięs, ryżu, makaronu. Ja najchętniej zjadam go z ugotowaną kaszą i wtedy robi staje się cukiniowym gulaszem. Do przygotowania potrzebujemy: 1 czebulę, utartę na tarce 500 g utarte j cukinii ok 100 ml śmietanki wegańskiej
Szybko Tanio SmacznieKiszony czosnek siekamy. Wołowinę również siekamy - ręcznie lub w rozdrabniaczu, dodajemy łyżkę wody, odrobinę śliwowicy, doprawiamy solą i pieprzem, formujemy w pierścieniu i układamy na talerzu. Na wierzchu uformowanego mięsa robimy dłońmi niewielkie wgłębienie, gdzie umieszczamy żółtko (jajka najlepiej wcześniej umyć i sparzyć). Obsypujemy dookoła, grzybami, quinoą, czosnkiem i szczypiorkiem, skrapiamy oliwą z oliwek i ozdabiamy zielonym pieprzem. Przed
Quinoa Raz!macie pomysłu na jutrzejszy obiad ? Może skusicie się na jesienne papryki ? Faszerowane dynią, mięsem, ryżem, kurkami i jeszcze innymi dodatkami. Idealne na jesienny obiad lub ciepłą kolację. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniniewiele wody – jeśli wody jest nadal sporo, to podkręcam nieco gaz i daje jej odparować). Filety z piersi kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, dokładnie osuszyć, rozbić tłuczkiem do mięsa. Następnie doprawić z obu stron słodką papryką, pieprzem i solą do smaku. Kolejno każdy kawałek kurczaka otoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na patelni na rozgrzanym oleju
Kulinarne Przebojejest specjalnie wylewny wieczorem. Co innego rano. Wcześnie rano czasami. Wówczas nawet największy bełkot da się ubrać w piękne słowa :D Papryka marynowana to świetny dodatek do sałatek, mięs czy po prostu na kanapki. Z racji, że w tym roku zostałam obdarowana sporą jej ilością i przerabiałam ją na co się da (zaglądajcie niebawem na bloga) postanowiłam sobie i takie
My simple kitchenpiekarnika i ostudź. Zdejmij skórkę i pokrój w grubą kostkę. Obierz cebulę, czosnek i pokrój w kostkę. Zeszklij na maśle po czym dodaj mielone z kurczaka. Smaż rozdrabniając mięso drewnianym widelcem. Wlej pomidory, dodaj pieprz, sól i gotuj przez 10 minut na małym ogniu. Na koniec dodaj cheddar sos, paprykę i pokrojoną pietruszkę. Ugotuj spaghetti al dente w lekko osolonej
codojedzeniaudane i popularne połączenie smaków. Dla urozmaicenia warto dodać jeszcze orzechy, a roszponkę wymieszać z rukolą! Sałatkę można podać z grzankami lub jako dodatek do dania głównego z mięsem. Sałatka z roszponką, gruszką i camembertem z miodowym dressingiem / 2 porcje Składniki: 1/2 gruszki 1 krążek sera camembert 5 garści roszponki 1/2 łyżeczki miodu 4 łyżki oleju rzepakowego sól
Moja smaczna kuchniaresztę natki pietruszki, przykrywamy i wstawiamy na 1 godzinę do piekarnika. Roladę wyciągamy z brytfanki i odstawiamy na 5 minut, aby odpoczęła. Zapobiegnie to wypłynięciu soków z mięsa. Do upieczonych warzyw dodajemy sos jasny uniwersalny Łowicz i mieszamy, aby całość nieco zgęstniała. Roladę kroimy na plastry i polewamy sosem. Dobrze smakuje podana z kaszą
Kuchnia od dwojgagarnkiem, dodajemy opłukane i posiekane natki pietruszki i selera, dodajemy jarzynkę w proszku, przykrywamy i gotujemy na małym płomieniu, aż zupa zrobi się lekko kleista. Ćwiartkę wyjąć, drobno pokroić mięso i ponownie dodać do garnka z zupą, doprawić do smaku
Camilla w kuchniwspomnienie z dzieciństwa. Poznajcie jego wysokość sernik dyniowy! Składniki na standardową okrągłą tortownicę biszkopty wrocławskie 1 kg z wiaderka lub 500 g sera pełnotłustego białego (zmielić w maszynce do mięsa) + 500 g sera z wiaderka 500 g puree z dyni (poniżej podam przepis na puree z dyni) 4duże wiejskie jaja w temperaturze pokojowej 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego
Z Kuchni Do Kuchni