mięso - 63110 przepisów (strona:2444/4208)

Queso Fundido z kiełbasą chorizo 256

jack czy goudy. Ważne żeby ser dobrze się topił i po zapieczeniu pozostawał półpłynny. Ja zrobiłam z czerwonym cheddarem, który po zapieczeniu nie pozostał niestety półpłynny... Chorizo można zastąpić mięsem mielonym - wieprzowym, wołowym lub wołowo-wieprzowym, doprawionym chili w proszku, aby Queso było pikantne. Po podsmażeniu chorizo/mięsa mielonego należy usunąć nadmiar tłuszczu, aby Queso nie było bardzo tłuste. Chorizo

Gospodyni Miejska
Tortilla de patatas czyli tortilla hiszpańska 218

Tortilla Hiszpańska to nic innego jak omlet z ziemniakami. Kombinacji może być tyle ile tylko podpowie Wam wyobraźnia. Dodajcie mięso, warzywa lub krewetki. Można użyć świeżo ugotowanych ziemniaków, lub ziemniaków które pozostały wam z wczorajszego obiadu. Szybka i pyszna . Idealna dla zabieganych, zapracowanych czy tych z Was którzy nie lubią przesiadywać w kuchni. Koniecznie wypróbujcie !  Porcja

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Przykładowy jadłospis odchudzający 1700 kcal #2 193

puszki (krojone) – 400 g (4 x Porcja) Makaron penne (pełnoziarnisty) – 180 g (2.57 x Szklanka) Czas przygotowania: 30 minut   1. Cebulę podduś na patelni ze zmielonym mięsem. 2. Dodaj pomidory. Gotuj aż sos się lekko zredukuje i dopraw ziołami do smaku. 3. Zjedz z ugotowanym makaronem. PODWIECZOREK K:295.1 / B:10.4 / T:6.8 / W:41.8 / Błonnik

Powiedz dietom nie
Jajka w sosie chrzanowym 270

chrzanowy robię dosyć często, ponieważ w domu wszyscy bardzo go lubią.    Taki sos pasuje do różnych mięs jak również do jajek na twardo.   Ja tym razem podałam z ziemniakami i buraczkami.     Składniki: jajka 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 2-3 łyżki chrzanu tartego 1 szklanka bulionu 100 ml śmietany

magiczna kuchnia Kasi
SURÓWKA IDEALNA DO GRILLA 187

grillowanego mięsa czy kiełbasy najlepsze są surówki kolorowe, chrupiące. Moja propozycja na surówkę jest prosta, przygotujecie ją dosłownie w kilka chwil. Surówka nadaje się również do obiadu czy na kolację. Składniki: * 1 główka sałaty lodowej * 1/2 ogórka szklarniowego * 1/2 czerwonej cebuli * 1/2 czerwonej papryki * 6 łyżek kukurydzy konserwowej * 6 łyżek groszku konserwowego * 7-8 pomidorków koktajlowych * 2 łyżki oleju

Zrób to smacznie
Schabowy inaczej w rozmiarze XXL 185

przepis Was usatysfakcjonuje. A jeśli do tego lubicie delikatne wariacje w oparciu o tradycyjne smaki- to świetnie trafiliście. Pomysł jest dość prosty, tak samo, jak składniki. Dwa rodzaje mięsa wieprzowego, grzyby, cebula- nie ma szans, by te produkty, połączone ze sobą nie stworzyły czegoś rozkosznie smacznego. Czytaj więcej

Pichceniomania
Tortilla z kurczakiem, kaszą pęczak i soczewicą. 307

ząbki czosnku 1 cebula 1 płaska łyżeczka chilli sól i pieprz do smaku 4 łyżki oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE: Kaszę i soczewicę ugotuj w osobnych garnuszkach. Odcedź i ostudź. Mięso pokrój w kostkę dopraw solą, pieprzem i chilli. Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekaj. Pomidory pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę, czosnek i pomidory. Mieszaj

ClauditteMissCooking
Drożdżowe ślimaczki (bułeczki) z rabarbarem 251

przygotowujemy głównie słodkie potrawy: różnego rodzaju ciasta: drożdżowe, kruche, serniki; desery, lody no i oczywiście kompoty i lemoniady. Nie wszyscy natomiast wiedzą, że rabarbar będzie też doskonałym dodatkiem do mięsa (klik). Na blogu jest sporo przepisów na wykorzystanie tego warzywa: Drożdżowe bułeczki z karmelizowanym rabarbarem Tarta z rabarbarem Ciasto rabarbarowe z bezą Jogurtowe ciasto na razowej mące Truskawkowo-rabarbarowe ciasto

Kulinarne przygody Gatity
SZASZŁYKI DROBIOWE Z WARZYWAMI 259

części (na pół i każdą połówkę jeszcze raz na pół), papryki i cebulę pokroić w większą kostkę, a cukinię w plasterki. Na patyczki do szaszłyków nakłuwać na zmianę raz mięso raz warzywo. Tak przygotowane szaszłyki grillować na grillu, na patelni grillowej wysmarowanej lekko olejem bądź w piekarniku piec w temperaturze 160'C około 30- 35 minut

Zrób to smacznie
Risotto ze schabem i chilli 260

Risotto to idealny szybki posiłek szczególnie, gdy nie chcemy gotować czegoś skomplikowanego, długo z wyszukanych składników. Risotto to prosta, włoska kuchnia, to dobry początek pysznego dnia. Ryż, mięso, wino, 20 minut i obiad gotowy. Zapraszam. Porcja na 3 osoby. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Klopsy zapiekane w piekarniku w sosie pomidorowym 202

Polecam to danie, podawać z ugotowanymi ziemniakami lub pure ziemniaczanym. Przygotowanie klopsów – do mięsa mielonego dodać drobno posiekaną cebulę, jajko, majeranek, vegetę, słodką paprykę i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować duże klopsy, w środek każdego włożyć jedną pieczarkę. Marchewki obrać i pokroić w plasterki, rozrzucić na dnie żaroodpornego naczynia. Na marchewkach rozłożyć klopsy

Kuchnia Pokoleń
Mój sos słodko - kwaśny 215

słodko - kwaśny jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs. Chętnie wykorzystujemy go i przy grillu, jak też przy daniach chińskich. I nie żałujemy go sobie, szczególnie gdy jest domowej roboty. Możemy dowolnie komponować składniki zgodnie z naszymi upodobaniami. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Odchudzony krupnik. 229

sprawę, że nie wszyscy lubią taką aurę. Dziś mam dla Was zupę - krupnik. Jednak krupnik kojarzy się z dużą mięsną wkładką , ja postanowiłam go odchudzić całkiem i zrezygnować z mięsa.  Wyszło smacznie, sycąco i mniej kalorycznie. Składniki; 2 łyżki masła klarowanego Skworcu 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 3 listki limonki Skworcu pół szklanki kaszy pęczak Skworcu sól

Radość kipiąca uśmiechem.
Zapiekana kasza bulgur z kalarepą 220

Kasza bulgur to jedna z moich ulubionych kasz. Bardzo lubię  zapiekaną, z sosem, mięsem czy na słodko. Za każdym razem idealna. Na blogu znajdziecie w zakładce Kasze inne przepisy na dania z kaszą w roli głównej. Szczególnie polecam zapiekankę z kaszy bulgur i młodej kapusty Poniższą zapiekankę podałam z sosem pomidorowym. Rewelacja! Polecam! Składniki 300 g kaszy bulgur

O kuchni z uczuciem
Kotlety z czerwonej soczewicy 199

Kolety są bardzo smaczne i pożywne, przygotowałam je na obiad, podałam z surówka i ziemniakami. Osobiście bardziej wole kotlety z warzyw niż z mięsa. Składniki: 500 gram czerwonej soczewicy 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 0,5 szklanki płatków jęczmiennych Sól, pieprz Słodka i ostra papryka Bułka tarta do panierowania Sposób przygotowania: Soczewicę wsypujemy do garnka, zalewamy wodą

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania