mięso - 63110 przepisów (strona:2446/4208)

Kurki w śmietanie 159

kurkowy pyszny, delikatny,  aromatyczny   idealny do makaronu,  ziemniaków  czy klusek śląskich.  Świetnie smakuje również z przeróżnymi mięsami.  Jest bardzo łatwy i szybki do zrobienia, kto nie próbował to zapraszam. Składniki: 300 g kurek 1 cebula 200 ml śmietany 30% masło do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Kurki dokładnie oczyścić, większe przekroić na mniejsze kawałki

magiczna kuchnia Kasi
Jarskie gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami 188

dietetyczne danie, które wygrało dla mnie pobyt w SPA w ogólnopolskim konkursie NETTO. Gołąbki są pyszne, lekkie i dietetyczne. Gołąbki sa przygotowane bez tłuszczu.To trochę nietypowe gołąbki, bez mięsa, zamiast ryżu, kasza jaglana i z pieczarkami. Polecam też ten przepis na Gołąbki z kaszą jaglaną , pieczarkami, marchewką na oleju rzepakowym Jak ktoś chce zjeść klasyczne gołąbki to polecam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem miodowo-musztardowym 257

Prosta sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem miodowo-musztardowym. Kurczaka oczyścić i podzielić na mniejsze części. Jeśli kawałki są bardzo grube, można je lekko rozbić tłuczkiem. Mięso przełożyć do głębokiego naczynia

Bullio
Kasza gryczana inaczej 162

preferujemy ziemniaki ☺ , ale ten przepis podbił nasze serca. Mniam, takiej pysznej kaszy gryczanej dawno nie jedliśmy. Zróbcie ją bo mimo że ma dodatek miodu, to jest super dodatkiem do mięsa. Przepis znalazłam na blogu "Lepszy smak" i lekko go zmodyfikowałam do naszych upodobań smakowych. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Marynowana lakówka ametystowa 206

grube, rzadkie, często pofalowane blaszki. Młode owocniki są fioletowe i te nazbierałam. Grzyb jadalny ale mało wyrazisty w smaku, natomiast w marynacie, potem jako dodatek do sałatek czy mięs są smaczne. Po ugotowaniu tracą kolor. Zachęcam do marynowania ale tylko wtedy jeśli jesteście pewni grzyba. Marynowana lakówka ametystowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chicken Kapama - kurczak w ziołach na sposób śródziemnomorski. 263

Następnie dodać pomidory, łyżkę koncentratu, połowę posiekanej natki pietruszki, szczyptę pieprzu i w razie potrzeby soli. Sos gotować na niewielkim ogniu przez 40 minut, co jakiś czas mieszając. Dołożyć mięso i dusić jeszcze kilka minut.  Gotowe danie posypać resztą natki pietruszki, startym serem, a także ozdobić plasterkami cytryny. Smacznego Chicken Kapama

Poezja Smaków - blog kulinarny
Rosół z prośnianek 248

Dzisiaj zupa , która zaskakuje smakiem. Rosół albo polewka z grzybów. Taka czysta zupa grzybowa, postna i bardzo prosta. Robi się ją z kilku składników, bez mięsa i bez warzyw. Dziwne? Trochę tak, a jednak zapewniam Was, że smakuje jak lekki rosół . Kiedy pogrzebałam w starszych recepturach okazało się, że jest dobrze znana na Kurpiach, a ja przecież po Babci

Smaczna Pyza
Pałki z kurczaka w sosie kokosowo pomidorowym 104

całości, dusimy do momentu rozpuszczenia serka (cały czas mieszamy), lekko studzimy. Całość miksujemy z dodatkiem mleka kokosowego i soku z limonki na gładko. Na dno naczynia wylewamy sos, układamy mięso i zalewamy pozostałym sosem. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C (środkowy poziom), pieczemy 35-40 min. Podajemy z posiekaną natką pietruszki i bazylii. Dodatki ulubione

R'n'G Kitchen
A la gołąbki szybko i pysznie 146

mogę bez obawy polecić to danie. Przygotowanie klopsów – w małym garnuszku ugotować ryż. Woda musi być osolona. Bułkę namoczyć w wodzie, następnie mocno wycisnąć wodę. Do miski wrzucić mięso, dodać pokrojoną drobno cebulę, jajko, odciśniętą bułkę, ugotowany ryż, majeranek. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować klopsiki. Kapustę pokroić drobno, ale nie na papkę. Na patelnię wlać

Kuchnia Pokoleń
Pierogi z kaszą gryczaną i serem – przepis 180

naszych stołach są pierogi, bez których wiele osób nie wyobraża sobie prawdziwej polskiej kuchni i prawdziwych rodzimych obiadów. Czasami, obok tych najbardziej znanych przepisów, jak te na pierogi z mięsem, serem, czy kapustą i grzybami, warto wypróbować równie ciekawe, jak choćby na pierogi z kaszą gryczaną i serem, które zachwycą niejednego smakosza mącznych potraw.   Pierogi z kaszą gryczaną

Księga-Smaku
Gnocchi w sosie serowym 259

umyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i przez minutę grzejemy na małym ogniu, żeby odparował nadmiar wody. Ziemniaki przepuszczamy przez praskę do ziemniaków lub maszynkę do mięsa z sitkiem z najmniejszymi oczkami. Do przepuszczonych ziemniaków dodajemy jedno rozmącone wcześniej żółtko, pieprz, mieszamy, następnie stopniowo dodajemy mąkę w ilości około ¼ części masy ziemniaków, czyli w tym przypadku

Księga-Smaku
Knedle ze śliwkami – sprawdzony przepis 245

usuwamy pestki, następnie każdą ze śliwek przecinamy na połowę. Ziemniaki obieramy, dokładnie myjemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, następnie przeciskamy przez praskę, lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa na najdrobniejszych oczkach. Do ziemniaków dodajemy rozmącone wcześniej jajko, stopniowo dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną wyrabiając jednolite ciasto. Ciasto dzielimy na 4 części, z których formujemy wałki, które następnie tniemy

Księga-Smaku
Pasztet z ciecierzycy i warzyw. 144

Warzywa obieramy i myjemy, następnie razem z ciecierzycą gotujemy do miękkości. Ugotowane dokładnie odcedzamy i studzimy. 3. Warzywa razem z ciecierzycą miksujemy blenderem lub mielimy w maszynce do mięsa. Ja miksowałam blenderem, ale polecam maszynkę ponieważ blender szybko mi się zapychał i pozostało mi kilka niezmielonych ziaren ciecierzycy. 4. Do masy wbijamy jajka, dodajemy olej, natkę pietruszki i zioła prowansalskie

Izabelawkuchni
Ziemniaczki z grilla podane z masełkiem, solą i koperkiem. 170

niech spróbuje. Najlepiej zjadać takie gorące z roztapiającym się na nich masłem. Ja swoje ziemniaczki przygotowałam na kolację i pysznie było, bo przecież na grillu nie musi być tylko mięso czy kiełbaski, prawda? Zapraszam na ziemniaczki :) Składniki: niewielkie ziemniaki ( dowolna ilość ) masło 82 % koperek świeży według uznania sól do smaku Wykonanie: 1. Ziemniaki ( najlepiej średniej i jednakowej wielkości ) dokładnie myjemy

Izabelawkuchni
Chlebki pieczone na grillu. 146

Jeśli myślicie, że pieczywa nie da się upiec na grillu to się mylicie, da się. Wpadłam na pomysł, że skoro na grillu można piec mięso i warzywa to czemu nie pieczywo. Przyznam się szczerze, że niewiele osób wierzyło, że mi się uda, a tu proszę wyszły, i to jakie pyszne i pachnące...mniam. Koniecznie spróbujecie takie upiec, a nie pożałujecie

Izabelawkuchni

Proponowane wyszukiwania