mięso - 63110 przepisów (strona:2443/4208)

Klasyczna kalafiorowa po polsku i "Wiedziałam, że tak będzie" 235

Dziś przepis na klasyczną zupę po polsku, bez udziwnień i z łatwo dostępnych składników. Podaję wersję letnią tej zupy, czyli bez dodatku mięsa, w związku z tym zupa może być zjadana na gorąco i po ostudzeniu. Ze względu na obecność marchewki w zupie, konieczne jest dodanie tłuszczu, by witamina A miała się w czym rozpuścić. Składniki (na 3 porcje): pół

Weekendy w domu i ogrodzie
Kurczak duszony z młodymi ziemniakami i szpinakiem / Braised chicken with baby potatoes and spinach 289

Przedstawiam dziś doskonały przepis na obiad w te ciepłe dni. Kurczak duszony z młodymi ziemniaczkami, szpinakiem i pomidorami, w delikatnym sosie serowo-śmietanowym na pewno zachwyci

karmelowy
Barszcz czerwony z botwiną i fasolką "Piękny Jaś" 235

wrzucamy ziemniaki. Gotujemy przez 10 minut. Gdy zaczną mięknąć dodajemy starte buraki i botwinę. Gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Odławiamy z zupy kurczaka i obieramy kości z mięsa. Wrzucamy z powrotem razem z pokrojoną wcześniej marchewką. Do zupy dodajemy odsączoną fasolkę z puszki wlewamy sok z kiszonych buraków. W osobnej miseczce łączymy jogurt z 2 łyżkami wazowymi zupy

Qchnia po prostu
Tahina 179

wykonaniu i nie potrzebuje być oszukiwana olejami. Tahina (masło sezamowe) to pasta sezamowa, która przywędrowała do nas z Bliskiego Wschodu. Wykonanie banalnie proste a zastosowanie znajduje w deserach, sałatkach, mięsie lub bezpośrednio na grzankach.Poniewaz zawiera sporo białka i tluszczu, jest bardzo wartosciowym pożywieniem. Ponieważ zawiera umówmy sie – te najważniejsze minerały i witaminy, podnosi to jego godność do leku i superfood

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa z sałatą i klopsikami 181

ząbki czosnku 1 marchewka ½ pietruszki 1 i ½ litra wywaru warzywnego 4 łyżki śmietany 22% 1 łyżka soku z cytryny sól,pieprz do smaku NA KLOPSIKI ½ kg mięsa mielonego z indyka pół pęczka posiekanego koperku 2 łyżki kremowego, białego serka 1 jajko sól, pieprz Instructions Sałatę umyć i z grubsza posiekać. Cebulkę, szczypiorek i czosnek drobno posiekać. Marchewkę

Cooking for Emily
KOPYTKA GRYCZANE Z SOSEM BROKUŁOWYM I KURCZAKIEM 228

usmażyć na patelni (najlepiej jakby to było bez tłuszczowo wtedy lepiej smakują w sosie) 3. Brokuła zblanszować, wrzucić do miksera, dodać jogurtu/śmietany i miksować 4. Sos wymieszać z mięsem i podać na ciepłe kopytka Makro: 890,8 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
GRYCZANE NALEŚNIKI Z BROKUŁEM 225

3.Brokuła ugotować al'dente ostudzić. Wrzucić do blendera, dodać jogurt, twaróg i zmiksować na jednolitą masę wygodną do rozsmarowania i ładujemy farsz w naleśniki. *Zamiast twarogu możecie dać mięso zmielone

Zdrowie i pysznie na talerzu
Polędwiczki wieprzowe z wiśniami 182

mój kanał YouTube *Facebook:  https://www.facebook.com/AtlasSmakow/ *Instagram:  https://www.instagram.com/atlas_smakow/ Kaloryczność przepisu wg  Kalkulatora Kalorii :  KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Wieprzowina (polędwiczka) - Kraina Mięsa 495 500 100 10 0 Wiśnie 175 350 3.5 1.05 42.63 Ocet balsamiczny 16 18 0.09 0 3.06 Cukier 93 24 0 0 24 Masło ekstra

Atlas Smaków
Sos do warzyw stir-fry 227

Stir-fry jest to metoda smażenia na bardzo rozgrzanym oleju w woku. Do woka wrzuca się po kolei kolejne warzywa. Jako pierwsze smaży się mięso a następnie dorzuca kolejne składniki. Jest to bardzo szybka metoda smażenia, która pozwala na zachowanie tekstury warzyw. Dzisiaj mam dla was przepis na sos do stir fry z warzywami. Generalnie możliwości jest mnóstwo ale najważniejszy

Delusional Trine
Sałatka z wędzonym kurczakiem. 294

kurczaka wędzona 1 papryka 1 cebula 1/2 puszki kukurydzy 3 ogórki korniszony 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżki musztardy sól, pieprz Wykonanie: Makaron wrzucić do miski, mięso oddzielić od kości, pokroić i dodać do makaronu. Następnie dodać odsączoną kukurydzę i warzywa, pokrojone w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem, dodać majonez, jogurt i musztardę. Wszystko wymieszać. Wstawić

Agusiowe smakołyki
Pstrągi pieczone w ziołowej marynacie 280

rzeczywiście jako marynatę – zanurzyć w niej pstrągi i schować do lodówki na minimum godzinę. Wyjmujemy z lodówki pstrągi, oczyszczamy i osuszamy papierowymi ręcznikami. Skórkę nacinamy do połowy grubości mięsa, z obu stron. Jeśli używacie marynaty z pierwszego sposobu – smarujemy nią rybę grubo z obu stron i wewnątrz. Do wnętrza wkładamy przekrojone plastry cytryny. Piekarnik rozgrzewamy do 200⁰C, grzanie góra

Karo in the Kitchen
Surówka z kapusty pekińskiej 195

kupowaniu tych wszystkich pięknych i kolorowych warzyw? :)  Dziś przedstawiam jedną z wersji surówki z pekinki, która idealnie nadaje się do letnich obiadów, a także świetnie komponuje się z mięsami z grilla.  Zajrzyjcie także do Mopsika , po jej pomysł na letnią sałatkę ;)  Składniki : 1 kapusta pekińska*  2 czerwone papryki pęczek rzodkiewek 0,5 ogórka wężowego

Codzienne Gotowanie
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem i kolorowymi warzywami 401

pewna, że będą Wam wdzięczni za takie pyszne danie. Moim chłopakom bardzo smakowało. Składniki do tej zapiekanki ryżowej można przygotować sobie dzień wcześniej - ugotować ryż, zamarynować, a nawet obsmażyć, mięso. Potem, zanim nagrzeje się piekarnik, zróbcie tylko sos i dodajcie do kurczaka warzywa konserwowe z puszki. Złożenie wszystkiego w całość trwa tylko chwilę, pieczenie zaledwie 30 minut i pyszny obiad

Smaczna Pyza
Surówka z kapusty, pora i marchwi 181

Surówka do drugiego dania z kapusty, pora, marchwi i jabłka. Z dodatkiem śmietany i koperku. Dobrze smakuje podana z mięsem

Przepisy Kulinarne
Wiejska kiełbasa domowa. 196

wędlinę ze sklepowej półki, która nafaszerowana jest chemią :( Często przygotowuję w domu domowe wędliny, których smak zapach jest rozkoszą dla podniebienia. Przygotowując domową wiejską kiełbasę wiem z jakiej jakości mięsa została przygotowana jest zdrowa z czystym sercem polecam. Wiejskiej domowej kiełbasie. nie dorówna kiełbasa ze sklepu, wyróżnia ją smak, aromat

Kulinarne pyszności Molki