mięso - 63110 przepisów (strona:2440/4208)

Quinoa i bitki z polędwicy z dzika 187

szalotka świeże oregano świeży tymianek klarowane masło pieprz  sól Wykonanie: Suszone pomidory namaczamy parę godzin wcześniej. Polędwicę kroimy w poprzek na plastry i rozbijamy je tłuczkiem do mięsa. Obsmażamy z obu stron na klarowanym maśle. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i szalotkę, dusimy 10 - 15 minut, doprawiamy solą i pieprzem. Dorzucamy pokrojone suszone pomidory i dusimy kolejne dziesięć minut, dodajemy

Quinoa Raz!
Letnie koreczki 194

Letnia pogoda sprzyja spotkaniom towarzyskim. Nie wszyscy lubią ciężkie grillowe kiełbasy czy mięsa, dlatego proponuję dla nich lekkie koreczki. A, że są smaczne to niech świadczy ten talerz. Zanim zdążyłam zrobić zdjęcia zostały tylko dwa 😊. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Aromatyczne pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym z czubricą zieloną 204

oraz żółtą, której składnikami są między innymi kurkuma, curry i kozieradka. Każda z mieszanek ma swoje specyficzne zastosowanie, jednak tak naprawdę można je wykorzystywać na wiele sposobów. Do sosów, mięs, zup, kanapek. Koniecznie kupcie czubricę i wypróbujcie. Namawiam Was dzisiaj na aromatyczne pulpety w śmietanowym sosie, w towarzystwie koperku i czubricy zielonej. Czytaj więcej

Pichceniomania
Schab w sosie własnym z pęczakiem i surówką 217

lnianego sól, pieprz, cukier Schab kroicie w kawałki, solicie i obsmażacie na mocno rozgrzanej oliwie, aż ładnie się zarumieni ze wszystkich stron. Marchewkę myjecie, obieracie i kroicie w półkrążki. Mięso przekładacie do garnka, zalewacie wodą, aż ta je przykryje, dodajecie marchewkę, ziele angielskie, listki laurowe i gotujecie na wolnym ogniu, aż będzie miękkie. Aby zagęścić sos możecie dodać łyżkę śmietany

GRUBY WAŁEK
Kanapka z zapiekanym boczkiem 🥓🥓🥓 211

grilla. Chodzi o to, by nasz boczek w trakcie pieczenia nie pływał w tłuszczu. Oczywiście możecie też zrolować w podobny sposób folię aluminiową i na nią położyć nasze wędzone mięso. Boczek wędzony pieczemy ok. 10 minut. Jeśli wolimy chrupiący boczek włączamy w naszym piekarniku termoobieg. W czasie kiedy boczek jest w piekarniku my robimy sos do kanapki – łączymy majonez

Kuchennyviral.pl
Sałatka z rukolą, camembertem, winogronem i orzechami 191

Treściwa sałatka niekoniecznie musi być z kurczakiem. Tutaj mięso świetnie zastępują orzechy i ser camembert. Wszystkie składniki idealnie do siebie pasują, co daje nam naprawdę cudowny efekt:). 2 garści rukoli 1/2 krążka sera camembert 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich 4-6 owoców winogrona Dressing: 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka oleju 1 łyżeczka octu balsamicznego 2 łyżki soku z cytryny

Szefowa kuchni
Sałatka z bobem i zielonymi szparagami 185

uczucie sytości. Na przykład w jednej szklance bobu znajduje się  13 gramów białka i tylko 1 gram tłuszczu. Także z tego powodu b ób jest doskonałą alternatywą dla mięsa, a konkretnie dla białka pochodzenia zwierzęcego. W 100 g ugotowanego bobu jest aż 7,60 g białka. Niestety bób nie jest najlepszym źródłem witamin takich jak C, E, oraz

Kulinarne przygody Gatity
Pieczona szynka 249

obsmażamy z każdej strony, wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy pozostałą marynatą. Naczynie żaroodporne umieszczamy w piekarniku i pieczemy w 180 stopniach przez około 2 godziny. W trakcie pieczenia mięso podlewamy wodą. Smacznego

paapilotkaa
Gulasz drobiowo-warzywny 245

jeszcze jedną zaletę, można go podać z wszelkimi kaszami lub ryżem na sypko, jego przygotowanie nie sprawi żadnych problemów nawet osobom rozpoczynającym swoją kulinarną przygodę. Polecam! Składniki: 1 kg mięsa z ud kurczaka bez skóry 20 dag żółtej fasoli szparagowej 20 dag świeżego bobu 1 cebula Kawałek pora ½ kalafiora ½ szklanki kukurydzy z zalewy ½ szklanki groszku konserwowego ½ cukinii 2 ząbki czosnku

Wanilia i Kardamon
Bezglutenowy seitan 349

Wiem, wiem, co zaraz powiecie: seitan nie może być bezglutenowy, bo ze swej natury seitan to gluten otrzymywany z mąki po wypłukaniu skrobi, odpowiednio przyprawiony, którego konsystencja przypomina mięso. W każdym razie prezentuję Wam tutaj łatwą recepturę na wegańskie pieczone “mięsko”, ale bez glutenu. Przepis jest szybki w wykonaniu (jeśli ma się już ugotowaną lub puszkowaną fasolę ) i zawiera proste

Lamarida.pl
Pomarańczowa sałata zielona 170

kawałki. Dodajemy do niej obrane i pokrojone w niewielkie kawałki pomarańcze. Całość polewamy sokiem z cytryny i dosładzamy syropem klonowym. Delikatnie mieszamy i gotowe Podajemy solo lub posypane mielonym mięsem z kalafiora . Można też użyć jej jako sałatki do obiadu – pełna dowolność Smacznego! Artykuł Pomarańczowa sałata zielona pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Zupa ze szpinakiem i groszkiem 337

Dokładnie obtaczamy w przyprawie z kurczaka i oleju. Odstawiamy na godzinę. 2. Liście szpinaku myjemy, drobno szatkujemy nożem lub za pomocą malaksera. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę. 3. Zamarynowane mięso lekko podsmażamy w garnku. Zalewamy wodą. Dodajemy ziela i liść laurowy oraz odrobinę soli. 4. Po kilku minutach od zagotowania dokładamy szpinak i ziemniaki. Gotujemy do miękkości na małym ogniu

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
PRZEPISY NA GRILLA Z HENRYK KANIA! 211

aromatem wspólnie z bliskimi i znajomymi! Jest pysznie! Sprawdźcie sami! GRILLOWANE BIAŁE KIEŁBASKI Z ROZMARYNEM I JABŁKIEM Bardzo delikatny smak białej kiełbaski, jabłko i rozmaryn, idealnie podkreśla smak mięsa. Dani idealne dla dzieciaków. Rozeszło się kilka minut! Potrzebujemy kilku prostych składników takich jak: - 2 opakowania białych kiełbasek Henryk Kania - 2 jabłka - kilka gałązek rozmarynu (możesz też użyć innych ziół świeżych

SMYKWKUCHNI
Zielone knedle z brokułami i szpinakiem w sosie orzechowym 398

emocje, które odczuwamy, jedząc potrawy z dzieciństwa. A te często niestety do najlżejszych nie należą. Rozwiązaniem są modyfikacje – z pewnością znacie pieczone placki ziemniaczane, czy pyzy z mięsem drobiowym. Ja proponuję szaloną propozycję na knedle, w których przemycony jest szpinak, brokuły, szczypiorek. Do tego, żeby nie było nudno i tylko zielono, dodałam chrupiące orzechy włoskie (pełne dobrych tłuszczy), rozpływający

Eat me! Fit me!
wegańskie pulpeciki z fasoli z cukiniowym makaronem 208

dyniowa (lub inna dowolna) Przygotowanie :  Pieczarki podsmażyć, dodać suszone grzyby jeśli używamy i sos sojowy, kiedy odparuje z nich woda, blendujemy (można też zmielić w maszynce do mielenia mięsa) razem z fasolą, do uzyskania gładkiej masy, doprawiamy do smaku, dodajemy mąkę, tak żeby uzyskać w miarę zwartą konsystencję, formujemy pulpeciki i pieczemy ok 30 minut lub aż się zarumienią

zdrowa vege kuchnia

Proponowane wyszukiwania