mięso - 63110 przepisów (strona:2450/4208)

Tzatziki 156

razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą. Odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut aby smaki się przegryzły, a sos schłodził. Podajemy jako do datek do grillowanego, pieczonego lub smażonego mięs. Świetnie komponuje się jako dodatek do warzyw, zarówno tych grillowanych jak i tych świeżych. Smacznego *w wielu przepisach koperek zastępowany jest drobno posiekaną miętą Artykuł Tzatziki pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Makaron chiński z kurczakiem i warzywami 189

mein 100 g makaronu ryżowego 2 łyżki oleju roślinnego szklanka bulionu 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka sosu ostrygowego sól Do podania: natka pietruszki sezam Mięso myjemy i czyścimy z błonek. Kroimy na bardzo cienkie plasterki i doprawiamy solą. Przygotowujemy warzywa. Marchewkę obieramy, a z papryk usuwamy gniazda nasienne. Wszystko kroimy w cienkie paski (zapałki). Pieczarki

PatiGotuje
Grillowane ziemniaki 336

mocy grilla i wielkości ziemniaków. Będą gotowe kiedy ich skórka zrobi się chrupiąca, a w środku będą miękkie i upieczone. Podajemy od razu po upieczeniu, najlepiej w towarzystwie mięsa i masła (np. czosnkowego) Smacznego A tak wyglądały zaraz po ułożeniu na grillu Artykuł Grillowane ziemniaki pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Ogórki małosolne i ogórki kiszone 221

Jest idealna dla 4-osobowej rodziny. Jeśli macie tylko miejsce to polecam Wam zakup takiej kamionki. Dodatkowo możecie w niej nie tylko kisić, ale jest również idealna do peklowania mięsa (na które na pewno niedługo wrzucę przepis). Ale dość zachwalania kamionki, przejdźmy do przepisu Jak powszechnie wiadomo ogórki małosolne i kiszone to po prostu kolejne etapy tego samego procesu

PatiGotuje
Fasolka szparagowa 193

żółta, jak i zielona. Powiem Wam szczerze, że uwielbiam smak fasolki szparagowej z bułką tartą. Jeśli przygotowuję ją na obiad to jeśli o mnie chodzi nie potrzebuję już mięsa. Sama fasolka z młodymi ziemniaczkami to dla mnie danie idealne. Generalnie to nie ma dla mnie różnicy, czy jest ona żółta, zielona, czy fioletowa. Wszystkie są pyszne i nadają się idealnie

PatiGotuje
Ajwar 187

wykorzystać to sos. Otóż generalnie ogranicza Was tylko wyobraźnia! Ja używam go przede wszystkim do makaronu, czy ryżu, aby przygotować szybki obiad. Genialnie sprawdza się jako dodatek do grilla, mięsa, serów, czy warzyw. Czasami dodaję go do lecza lub smaruje nim roladki z kurczaka lub schaby Jak widzicie macie szeroki wachlarz możliwości. Nie pozostaje Wam nic innego tylko iść

PatiGotuje
Nadziewany chlebek drożdżowy 156

jest to, że do farszu można użyć praktycznie wszytko. Idealnie sprawdzą się zarówno warzywa świeże, jaki i mrożone, czy tak jak w moim przypadku marynowane. Możecie eksperymentować także z mięsami, grzybami, czy różnymi rodzajami serów. Gwarantuję Wam, że ciasto jest tak neutralne, że każdy pomysł się sprawdzi. Nadziewany chlebek drożdżowy Składniki: Ciasto: 2 jajka 10 dag świeżych drożdży łyżka cukru

PatiGotuje
Krupnik z kaszą pęczak i kurczakiem 209

będą miękkie. Kiedy zupa jest już gotowa, odstawiamy ją z ognia, wyciągamy z niej pietruszkę, seler i kapustę (nie będą nam potrzebne). Wyciągamy kurczaka, obieramy go z kości, a mięso kroimy w kosteczkę i dorzucamy do zupy. Dodajemy śmietanę i energicznie mieszamy, aby się nie zwarzyła. Krupnik podajemy gorący. Można go obsypać odrobiną natki pietruszki. Smacznego Artykuł Krupnik z kaszą

PatiGotuje
Leniwe 198

wrzącą, osoloną wodę partiami. Gotowe są po około 2-3 minutach od chwili wypłynięcia na wierzch. Wyjmujemy łyżką cedzakową i podajemy z podprażoną bułką tartą lub jako dodatek do mięsa. Smacznego Jak przygotować taką prażoną bułkę tartą? Na patelni roztapiamy 4 łyżki masła. Dodajemy do niego tyle samo łyżek bułki tartej. Podgrzewamy mieszając, aż bułka się zarumieni i zacznie się

PatiGotuje
Kuleczki ziemniaczane 483

kolejny przepis z kategorii dodatki do dań głównych. Bardzo lubię ziemniaki i wszelkiego rodzaju dodatki, które można z nich przygotować. W tradycyjnej formie oczywiście są świetnym dodatkiem do mięs typowych dla kuchni polskiej, ale mogą się szybko znudzić. Kuleczki ziemniaczane inspirowane były tymi mrożonymi, sklepowymi kuleczkami. Postanowiłam jedne nie panierować ich w bułce tartej, tak jak to jest w większości

PatiGotuje
Sałatka z kurczakiem w płatkach kukurydzianych – test produktów firmy Jamar 259

łyżeczka musztardy (użyłam miodowej) łyżeczka suszonego oregano szczypta czosnku granulowanego pieprz sól Dodatkowo: masło klarowane/ olej do smażenia Płatki kukurydziane rozdrabniamy na mniejsze kawałki, żeby lepiej pokryły nasze mięso. Jajka rozkłócamy w miseczce. Kurczaka oczyszczamy z błon. Kroimy go w niezbyt grube plasterki i każdy z nich solimy. Następnie panierujemy je najpierw w jajku, później dokładnie w płatkach kukurydzianych

PatiGotuje
Sałatka na grilla 1580

Świeże i kruche warzywa polane pysznym sosem na basie musztardy francuskiej i oliwy z oliwek. No czy może być jakiś lepszy dodatek do grilla? Nie wyobrażam sobie grillowanego mięsa bez sałatki. Oto jedna z klasycznych, bardzo prostych i szybkich propozycji na taką sałatkę Sałatka na grilla Składniki: duża główka sałaty 2 średnie ogórki gruntowe 2 pomidory puszka kukurydzy

PatiGotuje
Szczepanówka zaprasza na śniadanie w jabłkowym sadzie 201

warzyw, lekkich dań z ryb czy drobiu, sałatek oraz deski serów, jak również potraw z grilla. Odnajdzie się również w towarzystwie deserów i owoców. Cydru można używać do duszenia mięs, jako dodatek do zup (również kremowych), a także przygotowania ciast i galaretek. Warto odkryć dla siebie ten smak i znaleźć najlepsze połączenie. Szczepanówka http://soki.lublin.pl/ http://szczepanowka.pl/ Gospodarstwo Ogrodnicze Kolonia

Obiad gotowy
Naleśnik z piekarnika 246

białym serem, dżemem, oprószonego cukrem pudrem) jak i z wytrawnym nadzieniem (np. z tuńczykiem i oliwkami, albo z serkiem śmietankowym, wędzonym łososiem i szczypiorkiem, czy z podsmażonym mięsem mielonym, pieczarkami i papryką). Ciasto na naleśnika ma być rzadkie - nie należy dosypywać większej ilości mąki niż wskazana w przepisie. Naleśnik bardzo ładnie wyrasta w piekarniku, tworząc wybrzuszenia, jednak opada po wyjęciu

Gospodyni Miejska
Fast food z patelni 227

zwyczajne cienkie pity są, tylko zamiast przekrawania zwinęłam je w rulon. Prawda jest jednak taka, że nawet gdybyście podali je na talerzu pod stertą warzyw, sosów i oczywiście mięsa- smakowały by tak samo. Tak samo dobrze, znaczy się :) Gdyby nie obawa, że niedługo zajdzie potrzeba poszerzania drzwi w domu (a to jednak stare budownictwo, więc nie chcę ryzykować 😜), to jedlibyśmy

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania