mięso - 63110 przepisów (strona:2455/4208)

Surówka z kapusty, cukinii i papryki 141

Czasami do surówki z kapusty dodaję cukinię. Surówka jest wtedy wilgotniejsza. Pasuje do każdego rodzaju mięsa, ryby czy warzywnych burgerów. Składniki: 1/2 główki niewielkiej młodej kapusty lub ćwiartka dużej 1/2 młodej zielonej cukinii pół czerwonej papryki posiekana natka pietruszki 1 łyżka suszonego lubczyku sól Sos: 1/2 szklanki zimnej wody 4 łyżki białego octu winnego lub jabłkowego 4 łyżki oleju rzepakowego

Czerwień i błękit
Makaron lasagne z pesto z suszonych pomidorów z pulpecikami z piersi kurczaka 137

kurczaka  1 jajo 2- 3 łyżki otrębów owsianych 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku  olej do smażenia mix sałat do dekoracji  Mięso mielone, jajo, otręby, natkę pietruszki i przyprawy mieszam. Formuję niewielkie pulpety, które smażę na rozgrzanym oleju po minucie z każdej strony.  Makaron gotuję al dente według przepisu na opakowaniu

Mango Papaja
Sos pomidorowy wg siostry Anastazji 367

smaku Po super naklejki na przetwory zapraszamy do sklepu  HanuśZZ Po przyprawy zapraszamy do naszego sprzedawcy  SKWORCU Wykonanie; Pomidory, czosnek, cebulę oczyścić i zemlec w maszynce do mięsa.Dodać pozostałe składniki. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 1-1 1/2 . Nastepnie przetrzeć przez sitko, doprawić i przelać do słoików. Pasteryzujemy około 15 minut

Anioły w kuchni
Makaronowe muszle faszerowane mięsem mielonym 692

Duże makaronowe muszle w sosie pomidorowym faszerowane mielonym mięsem to sycące gorące danie na obiad i na imprezę. W smaku przypomina trochę cannelloni lub lazanię , ładnie się prezentuje i przyjemnie pachnie

Przepisy Kulinarne
Samosy 129

możemy spotkać nawet w barach typu fast food. To nic innego jak trójkątne pierożki smażone na głębokim tłuszczu, niesamowicie smaczne i aromatyczne. Ich nadzienie to najczęściej ostro przyprawione warzywa, mięso lub ser panir. Ja mam dla Was wersję z ziemniakami i groszkiem Już dziś możecie je zrobić u siebie! Sprawdźcie jakie to proste! Samosy Czas całkowity 40 minut/y Składniki 200g

Mostek w kuchni
Zupa z prawdziwków na rieslingu 116

kostkę. Na klarowanym maśle przesmażyłam grzyby. Nie należy mieszać grzybków zbyt często, żeby nie zniszczyć ich struktury. Pod koniec smażenia wlałam szklankę wina i lekko odparowałam. Z bulionu wyjęłam mięso oraz warzywa i wyłowiłam przyprawy. Grzyby na maśle i winie dodałam do czystego bulionu. Dodałam ziemniaki pokrojone w kostkę i gotowałam na wolnym ogniu aż ziemniaki zmiękły. Następnie zahartowałam łyżkę

Kate's Kitchen
Pomidory faszerowane ryżem z bazylią i rozmarynem, z dodatkiem sosu z kawałków pomidora 158

kupić, zachwyca smakiem i aromatem. Według mnie to właśnie teraz są najsmaczniejsze. Korzystajmy więc z ich bogactwa. Dla wszystkich wielbicieli pomidorów mam dzisiaj pyszny obiad: pomidory faszerowane ryżem. Bez mięsa, bardzo lekko i pachnąco.  Składniki: 8 dużych pomidorów + 1 do sosu 250 g ryżu 1 nieduża cebula 3 duże ząbki czosnku + dodatkowo 2 do sosu 2 łyżki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jak przygotować siekane kotlety warzywne z kurczakiem?- czyli test noża szefa kuchni Zwilling® Artis 262

się z dłoni, czy po dłuższym krojeniu będziemy mieli odciski na dłoniach. Nóż  szefa kuchni Zwilling® Artis  doskonale poradzi sobie z każdym zadaniem. Bez trudu pokroi mięso, warzywa, czy posieka twarde bakalie. Nóż szefa kuchni Zwilling® Artis powinien być niezastąpionym wyposażeniem każdej kuchni. U mnie zajmuje zaszczytne miejsce. Odkąd pojawił się w moim domu nie wyobrażam sobie pracy

Tradycyjna kuchnia Kasi
Szarpane lasagne z kurczakiem, boczkiem i jarmużem 169

wrzątek. Gotuj przez 8 minut po czym odcedź. Lasagne zapiekłam na żeliwnej patelni. Na dno patelni lub żaroodpornego naczynia wlej sos, tak aby zakrył dno. Ułóż poszarpane lasagne, połowę mięsa z kurczaka, boczku i jarmużu. Posyp mozzarellą i polej sosem. Ułóż kolejną warstwę lasagne, kurczaka, boczek i jarmuż. Polej resztą sosu i posyp mozzarellą. Wstaw lasagne do nagrzanego na 200ºC

codojedzenia
Kurki w śmietanie 494

można z nich także przygotować bardzo ciekawe dania. Dziś polecam kurki w śmietanie, których przyrządzenie nie zajmuje więcej niż 30 minut. Tak przygotowany obiad można podać z kaszą, makaronem, mięsem, chlebem, a nawet zjeść samodzielnie. Składniki 500 g kurek 300 g słodkiej śmietany 30% 1 średnia cebula 3 łyżki masła 3 łyżki posiekanej natki pietruszki Sól, pieprz Przygotowanie Kurki dokładnie

Programista w kuchni
Gęsia wątróbka z kiwi i pieczonymi ziemniakami 157

zresztą dzieci, dorośli również, czemu? nie wiem, pewnie trzeba im podać tak aby im smakowało. Wątróbka z plastrami kiwi to idealne rozwiązanie dla niedowiarków którzy nie przepadają za tym mięsem. Lekko kwaskowy smak kiwi idealnie pasuje do mdłej wątróbki. Gęsia wątróbka z kiwi i pieczonymi ziemniakami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Udka z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z boczkiem 336

Udka z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z boczkiem – to propozycja na obiad dla tych, co kochają sos miodowo-musztardowy i mięso z kurczaka :) Specjalnie dla mojego Męża użyłam udek filetowanych, bo gdy tylko widzi jakieś kości, czy chrząstki, to zawsze kręci nosem ;) Jeśli lubicie takie połączenia smaków, to może zaciekawią Was również te przepisy: Karkówka w marynacie miodowo

Kulinarne Przeboje
Schab w sosie kurkowo - musztardowym 170

Kurki doskonale pasują do mięsa wieprzowego i w takim wydaniu lubimy je najbardziej:). Koniecznie z delikatnym sosem śmietanowym. By nie było nudno, urozmaiciłam go musztardowym posmakiem. Smacznego! 500g schabu 300g kurek (mogą być mrożone) 2 marchewki 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 czubate łyżeczki ostrej musztardy 300 ml śmietany 18% 2 łyżki mąki sól, pieprz, papryka słodka olej 1. Schab

Szefowa kuchni
Kapuśniaczek leniwca pospolitego. (wpis sentymentalny) 114

obieraczka do warzyw łyżka talerz głeboki/miseczka Wniosek: Nie tak źle może sama umyje te naczynia i nikogo nie trzeba wykorzystywać... Sposób wykonania: 1. Do garnka nalać wody. Wrzucić mięso,ziele angielskie i liście laurowe. Jeżeli masz-dodaj suszonego grzybka.Zagotować. 2.Zebrać szumowiny. Dodać posiekane warzywa(wszystkie prócz kapusty). 3.Gotuj do miękkości ziemniaków lub ziemniaki gotuj w osobnym garnku

U Fiolki
Pasta z makreli i jaj 119

Składniki: 2 jaja ugotowane na twardo pół wędzonej makreli 1ogórek małosolny/kiszony pół małej cebulki łyżeczka musztardy 1łyżka jogurtu naturalnego lub majonezu biały pieprz szczypior kolendra Wykonanie: 1. Oddziel mięso ryby od ości i skóry. Dokładnie sprawdź czy nie zostały ości. 2. Jaja ugotuj,obierz i posiekaj w kosteczkę. 3. Cebulę obierz i posiekaj. Ogórka posiekaj. 4. Do michy wrzuć

U Fiolki

Proponowane wyszukiwania