mięso - 63110 przepisów (strona:2464/4208)

Najłatwiejsza golonka gotowana i pieczona 169

czosnku  3-4 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego przyprawa uniwersalna Golonki z warzywami (w całości) i dodatkiem przypraw należy ugotować do miękkości - na niewielkim ogniu. Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Podpiec kilka-kilkanaście minut w wysokiej temperaturze - do momentu aż skórka będzie lekko rumiana. (Golonki przed pieczeniem można delikatnie oprószyć ulubionymi

Di gotuje
Sałatka z ananasa i papryki. 216

źle! Taka sałatka, moim zdaniem, bardzo pasuje do większości typowych dań grillowych i jest bardzo prosta do przyrządzenia. Może nieco się różni od tego, co zwykliśmy podawać do pieczonych mięs, ale to przecież dobrze. Polecam! Składniki: 1 dojrzały mały ananas 1 duża czerwona papryka 1/2 papryczki chilli 1 mała czerwona cebula 1/2 pęczka zielonej pietruszki lub kolendry

zadanie-gotowanie
Kasza bulgur z warzywami 241

zawsze na obiad musimy podawać „wielki kawał mięsa”, czasem wystarczą tylko 3 składniki i odpowiednio dobrane przyprawy, aby wyczarować pyszne danie obiadowe. Tak przygotowany obiad będzie z całą pewnością pożywny, zdrowy i bardzo dietetyczny. Kasza bulgur jest bogata w składniki wspomagające pracę serca, ponadto obniża poziom cukru w organizmie. Kasza ta jest przygotowana z najbardziej cenionej i wartościowej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak z marynaty -pieczony w kombiwarze 218

przyjemność przetestować marynaty, dostępne są 4 rodzaje.Ja na początek wykorzystałam kurczaka i marynatę ze słodką papryką i ziołami.Taką marynatę można wykorzystać nie tylko do kurczaka ale także do mięsa wieprzowego lub wołowego.Mięsko z marynaty można usmażyć, udusić lub upiec. "Marynaty Kujawski to połączenie naturalnych składników, takich jak słodka papryka, bazylia, cząber, jałowiec z olejem Kujawskim z pierwszego tłoczenia

Moje domowe kucharzenie
Ryż z warzywami z patelni z kawałkami kurczaka 197

woka dajemy oliwe ozrechowa i wrzucamy warzywa na patelnie, dusimy ok 6 min. W między czasie kroimy filet drobiowy na drobną kosteczkę oprószamy przyprawami, smażymy na tłuszczu. Kawałki mięsa drobiowego wrzucamy do warzyw dajemy ryż i jajecznice. Podsmazamy troche

Anioły w kuchni
PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE POMIDOROWO- BAZYLIOWYM 423

kurczaka pokroić w cienkie paski o długości około 3- 4 cm. Podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Na końcu podsmażania dodać sól i przyprawy (ilość według uznania). Podsmażone mięso podlać wodą, dodać przecier pomidorowy i bazylię. Wszystko wymieszać i dusić na małym ogniu około 20 minut. Sos można zagęścić mąką, jednak ja tego nie robiłam

Zrób to smacznie
Sałatka zielono-czerwona 168

podanej ilości wychodzi całkiem spora miska, więc spokojnie możne posłużyć nam jako dodatek do obiadu, a następnie jako sałatka kolacyjna. Myślę też, że świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs z grilla. 2 kalarepy 1 ogórek zielony 1-2 pęczki rzodkiewek 1 czerwona cebula roszponka (ilość wg uznania) pęczek koperku pęczek natki pietruszki 6 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki

Smaki Na Talerzu
Sos kokosowo-orzechowy idealny na grilla 326

Grono przyjaciół, rodzina, unoszący się zapach pieczonych potraw na grillu, możemy poczuć jedynie gdy są ciepłe dni. A ich jest coraz więcej! Dzisiaj podaję przepis na orzechowy sos do mięs – grillowanych skrzydełek, karkówki, kiełbaski lub w wersji wegetariańskiej do warzywnych szaszłyków i ryb. Jego smak jest lekko słodki, kokosowy, ale nadal pozostaje wytrawny. Jestem bardzo ciekawa czy przypadnie

Jaglusia
Wegańska zupa z czerwonej soczewicy 191

Blueberry Corner by "jagodzianka" Wegańska zupa z czerwonej soczewicy – robię i jem choć nie jestem weganką. Jem mięso i cenię sobie jego wartości … Przeczytaj cały artykuł Post Wegańska zupa z czerwonej soczewicy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Kuleczki imprezowe 266

towarzyszyły nam przy grach planszowych kulki drobiowe z sosem sojowym i sezamem.  Polecam Wam taką przekąskę do piwa.  Porcja ok 20 kulek Składniki:  kulki 500 g mięsa mielonego drobiowego (użyłam z indyka) 1 średnia cebula pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę pęczek szczypiorku posiekany 1 łyżka miodu 2 łyżki sosu sojowego

Niezły Młynek
Warzywa smażone na oleju rzepakowym 159

cukinię. Doprawiamy do smaku, dodajemy także tymianek i słodką paprykę. Mieszamy całość. Smażymy tak długo, aż warzywa będą miękkie, ale jedrne. Podajemy solo lub jako dodatek np. do grillowanego mięsa

Moja smaczna kuchnia
Sos barbecue do grilla, kanapek, itp. 158

robię zawsze w sezonie grillowym ale również na święta.  Doskonale smakuje z wszelkiego rodzaju mięsami, również na kanapkach. Ma bogaty, intensywny smak, lekko słodki, lekko ostry i lekko ketchupowy...  No i oczywiście w wersji domowej jest całkowicie bezglutenowy:-) Składniki: 1 średniej wielkości cebula 2-3 ząbki czosnku 4 łyżki łagodnego ketchupu dobrej jakości 4 łyżki musztardy miodowej

Ze smakiem bez glutenu
Pomidory na zimę - passata 173

Przepis ten przetestowałam w zeszłym roku. Zrobiłam ok 10 słoiczków, które zjedliśmy piorunem.  Passata własnej roboty stanowi idealną bazę do różnego rodzaju sosów, do makaronu, do mięsa, do pomidorówki... A jej zrobienie zajmuje mniej czasu niż smażenie dżemów:-) Składniki: 3 kg pomidorów przemysłowych - duże, podłużne, mięsiste - niestety nie pamiętam jaki to gatunek, zdaje się, że lima 1 łyżka soli

Ze smakiem bez glutenu
Ogórkowy sos do grilla 163

wariacja na temat sosu tzatziki – wersja szybsza i bez koperku, którego czasami brakuje w kuchni. Sos ten robi się piorunem i równie szybko znika. Świetnie smakuje ze wszystkimi rodzajami mięsa grillowanego. Ma świeży ogórkowo-czosnkowy smak. Składniki: 2 średniej wielkości ogórki gruntowe – lub 1 długi ogórek 2 ząbki czosnku 1 – 1,5 opakowania gęstego jogurtu – ja zużyłam mały kubeczek jogurtu

Ze smakiem bez glutenu