Sernik z ananasem 283jajka puszka ananasa 25-30 szt. herbatników maślanych 3-4 łyżki miękkiego masła Przygotowanie: Herbatniki pokrusz na drobno - włóż je do woreczka i rozdrobnij za pomocą tłuczka do mięsa :) Do miski włóż masło i wymieszaj z herbatnikami (najlepiej rękoma) - wyłóż je na dno blaszki dociskając dłonią i wstaw do lodówki. Teraz rozgrzej piekarnik do 170°C. Otwórz puszkę ananasów
Alutka-Gotuje
20 przepisów na Wielkanoc 733cebulą 8. Biała kiełbasa zapiekana z cebulką i papryką w piwnej zalewie 9. Pieczeń rzymska z jajkiem – mięso mielone w innej odsłonie 10. Piersi kurczaka w cieście francuskim nadziane pieczarkami i cebulką SŁODKOŚCI 11. Domowa pasc h a – przygotowana z zsiadłego mleka z dużą ilością bakalii
Ugotować
kuskus z warzywami i orientalnym kurczakiem 229czasie na drugiej patelni mocno rozgrzewam oliwę, wrzucam kawałki kurczaka i smażę z dwóch stron na złoty kolor (nie za długo, po 3-4 minuty z każdej strony, bo mięso zrobi się suche). Do misek wykładam kaszę z warzywami, następnie układam kawałki kurczaka. Smacznego
Cook&Love
RISOTTO Z KURCZAKIEM, CUKINIĄ I ZIELONYM GROSZKIEM 278Pyszny, szybki i pożywny posiłek po pracy lub ciepłą kolację. Składniki użyte do tego risotta chyba każdy ma w swoim domu. Wystarczy pokroić warzywa, mięso, przygotować pozostałe składniki i wrzucać wszystko po kolei na patelnię i mieszać, mieszać i mieszać. No i czekać na efekt końcowy J Jestem miłośnikiem risotta pod każdą postacią, odkąd spróbowałam prawdziwego risotta we Włoszech
Calzonella.com
Pyry z gzikiem - nasza wariacja na ten temat 230solą i pieprzem. Pieczemy w temperaturze 180°C przez około godzinę ( do czasu, aż będą miękkie - wystarczy wbić patyczek do szaszłyków, aby sprawdzić, czy już są gotowe ). 2. Oddzielamy mięso makreli od skóry i ości, rozrywamy na mniejsze kawałki. 3. Do miski przekładamy oczyszczoną makrelę, dodajemy twaróg, śmietanę, cebulkę pokrojoną w drobną kostkę, posiekany szczypiorek, doprawiamy do smaku solą
W kuchni Katie
Pulpety w sosie grzybowym. 236pyszne pulpety w sosie, z makaronem. Szybkie i bardzo smaczne danie. Potrzebujemy 1/2kg mielonego, 1/2kg włoszczyzny, garść suszonych grzybów, 2 jajka, bułkę tartą, sól, pieprz, coś zielonego. Z mięsa, jajek, soli, pieprzu, bułki i szczypiorku wyrabiamy masę na pulpety. Suszone grzyby zalewamy gorącą wodą, żeby zmiękły. Włoszczyznę gotujemy 5min. z kostką rosołową w 2-3 litrach wody. Odsączamy
chleba naszego
Jak zrobić chrzan na Wielkanoc? 207Chrzan jest jednym z dodatków, który powinien znaleźć się w koszyczku wielkanocnym. Jest doskonałym dodatkiem do żurku czy barszczu białego, ale także do jaj i mięs. Chrzan urozmaici smak niejednej z potraw, dlatego też zamiast kupować gotowy chrzan w sklepie, można go zrobić samemu. Właśnie w tym poradniku znajdziesz przepis na domowy chrzan wielkanocny. Co […] Artykuł Jak zrobić chrzan
PysiaGotuje.pl
Restaurant Week w Novocaina: emocje na talerzach 199uczty trochę wiał nudą, to tutaj szef kuchni puścił wodze fantazji. Głównym punktem potrawy jest roladka z perliczki, skrywająca w sobie świeżą śliwkę, która nie dominuje nad łagodnym smakiem mięsa, co śliwka suszona mogłaby uczynić. Smak wspaniale dopełnia sos z czerwonego wina. Jednak moim ulubionym fragmentem układanki była komosa podana z granatem. Uwielbiam użycie tych owoców w wytrawnych daniach
Food Square
Pasztet z pieczarek 205pasztety jeszcze mi nie wychodzą jak trzeba więc polecam te bezmięsne. Pasztet z pieczarek za to wychodzi mi idealnie. Jest bardzo smaczny i sycący choć nie zawiera żadnego mięsa. Konsystencją przypomina pasztet z cukinii . składniki: 1,5 kg pieczarek 3 bułki kajzerki 3 cebule 4 jajka (żółtka i białka osobno) mleko do namoczenia bułek olej do smażenia sól,pieprz
Monia miesza i gotuje
Marynowana po włosku drobna biała fasolka 307Świeże i lekkie, a marynowana fasolka to naprawdę wszechstronny dodatek! Można ją wykorzystać jako główny składnik śniadania, lunchu, zjeść na obiad , kolację – albo jako sałatkę do ryby lub jasnego mięsa. Mnie wystarczył tost z chleba na zakwasie i jajko w koszulce – to naprawdę genialny smak! Fasolkę wyrzucamy z puszki na sito, dokładnie płuczemy pod chłodną bieżącą wodą, osączamy i przekładamy
Karo in the Kitchen
Jogurtowe udka w przyprawach 184lodówki . Na następny dzień przekładamy naszego kurczaka do naczynia żaroodpornego łącznie z jogurtem i cebulką , pieczemy pod przykryciem na 160 stopni około 70 minut , po tym czasie mamy gotowe mięso do podania . Smacznego
Mój Smak
Ostry schab z piekarnika. 249Jeden z kawałków trafił do piekarnika :) Ładny kawałek schabu przesypujemy solą i cukrem, wkładamy do lodówki na 24-36h, co 12h odlewamy soki i wycieramy naczynie... na 1kg mięsa dajemy 2 łyżki soli, 2 łyżki cukru Potem schab przyprawiamy obficie czosnkiem, ostrą papryką, pieprzem, jałowcem...liściem... ...staramy się dokładnie wetrzeć przyprawy... ...następnie żeby poprawić kształt, przewiązujemy sznurkiem... Odstawiamy
chleba naszego
Sałatka z zupek chińskich 205pikantna) 1 duży filet z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 por 1/2 kapusty pekińskiej sól, pieprz majonez przyprawa do kurczaka (np. gyros) Sposób wykonania: 1. Mięso obsypać przyprawą do kurczaka, ugotować i wystudzić. Pokroić w kosktę. 2. Makaron z zupek chińskich połamać i zalać wrzątkiem, odstawić, aż spęcznieje. 3. Kapustę pekińską posiekać. 4. Paprykę pokroić w kostkę
Kuchnia domowa Ani
Kotlet schabowy 198Schabowy...tym razem zrobiłam tradycyjnie, bez jakichkolwiek dodatków..tylko przyprawy, jajka i bułka..ale dwa razy panierowane. schab, polędwica sól, pieprz domowa vegeta jajka bułka tarta Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Jajka roztrzepać razem przyprawami.Kotlety namoczyć w jajkach, a następnie obtoczyć w bułce tartej, ponownie w jajku i znów w bułce tartej.Usmażyć na rumiano
Moje domowe kucharzenie
WYPIEKANIE NA ZAWOŁANIE! 216jemy - dla osób które są na diecie bezglutenowej - dla osób, które chciałyby wypiekać ciasto drożdżowe - dla każdego kto chciałby w prosty i szybki sposób w domu przyrządzić np. mięso pieczone, a nie ma piekarnika - dla początkujących gospodyń, które chciałyby przygotować konfitury - dla wszystkich tych, którzy chcą zjeść jogurt zrobiony przez siebie - przede wszystkim dla tych, którzy kochają świeże i chrupiące
SMYKWKUCHNI