mięso - 63110 przepisów (strona:2470/4208)

Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką 205

Bardzo często szukamy inspiracji na przygotowanie pysznej sałatki do potraw z grilla. Jedną z naszych ulubionych sałatek była i cały czas jest sałatka ziemniaczana – idealnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kanapki z figą i łososiem! Mniam!!! 217

dań. Figi można dodawać do śniadania, czy to na kanapkę, czy do owsianek, jaglanek, do gofrów czy naleśników. Można z nich wyczarować najlepsze na świecie konfitury, lubią połączenie z mięsem bądź rybą. Smakują dobrze świeże, jak i pieczone. Możecie być pewni, że pokażę Wam kilka fajnych i pysznych pomysłów na wykorzystanie fig. Dzisiaj natomiast chciałam Wam pokazać jeden z najprostszych

SMYKWKUCHNI
Pijane misie 128

Uwielbiam banalnie proste przepisy. Chleb z pomidorem i cebulą dużo bardziej mi smakuje niż pieczone godzinami mięsa nadziewane niewiadomo czym. Przecież mało kto jest profesjonalnym kucharzem i ma tyle wolnego czasu. Moją ulubioną przegryzką koktajową są pijane misie. Przepis jest pretty much self explanatory. Zalewa się misie typu haribo białym winem lub innym alkoholem, który nie ma zbyt wyrazistego koloru

Ugotowane pozamiatane
Pikantna pasta paprykowa do słoików 146

Gęsta i aromatyczna, pikantna pasta paprykowa do słoików. Idealna do tortilli, pizzy, jako dip, na kanapki czy jako marynata do mięs. Smakuje wspaniale i gwarantuję, że jeśli ktoś raz spróbuje tej pasty, to już nie sięgnie po gotowy ketchup! Pasta paprykowa przepis: Składniki Składniki na około 2 słoiki po 250 ml: Czerwona papryka – 1 kg 4 papryczki chilli

ale Pysznie
Tyndalizacja, czyli wielokrotna pasteryzacja żywności 288

Tyndalizacja, czyli wielokrotna pasteryzacja żywności: na czym polega? Tyndalizacja to jedna z metod konserwowania żywności. Stosowana jest na przykład podczas przygotowywania przetworów na zimę. W ten sposób pasteryzuję także mięsa i kiełbasy w słoikach. Jest to też świetny sposób gdy zabieramy domowe obiadki wyjeżdżając w delegacje lub na wczasy. Mamy pewność, że wszystko zachowa swoją świeżość nawet po za lodówką

W garach u Gosi
Warsztaty w ramach Akademii Smaku Sokołów 150

godz. 24.10 powrotny autobus miałam i nim do Sanoka się udałam. Ok. godz. 7.00  w domu się zameldowałam i już wracać na takie warsztaty chciałam. Jednym zdaniem podsumuję: mięso z Sokołowa to ja grilluję, a że piwa z   Brofaktury u mnie w okolicy nie ma – to strasznie żałuję.   Dziękuję 💙   Sokołów  ,  KUKBUK ,  Brofaktura

Moniki Smakołyki
Pulpety z batatów – zdrowy dodatek do posiłku 151

urozmaicenie posiłku na wynos. Możecie je np. dodać do sałatki i polać sosem czosnkowym, albo zawinąć w tortillę z dodatkiem warzyw i hummusu. To świetny dodatek, który może zastąpić mięso czy po prostu wzbogacić potrawę w walory zdrowotne. Zróbcie takie kulki w większej ilości na kilka dni, a wasze dania od razu nabiorą zupełnie innego wyrazu Pulpety można też przegryzać

Powiedz dietom nie
Maślana zapiekanka z kurczakiem i ziemniakami 126

Pyszna zapiekanka z kurczakiem i młodymi ziemniaczkami obtoczonymi w szczypiorku i natce pietruszki. Dodatek masła sprawia, że mięso jest jeszcze bardziej soczyste. 500 fileta z kurczaka 2 młode cebule Przyprawa do kurczaka Liść lubczyku (suszony) Natka pietruszki (suszona) 30 g masła 15 młodych małych ziemniaczków 2 łyżki szczypiorku 1 łyżka świeżej natki pietruszki ½ puszki kukurydzy 200 g żółtego sera Filet

VioletoweKucharzenie
KOTLET Z ANANASEM I SEREM BLUEE 120

Pierś z kurczaka, ananasa i sera to świetna alternatywa dla tradycyjnych schabowych. Mięso panierujemy w mące, następnie kładziemy na niego pomidora, ananasa i ser tym razem bluee.       Tak przygotowane kotlety zapiekamy w piekarniku. Podajemy z ulubioną sałatką. Danie jest               bardzo smaczne a ser nadaje wyrazistego smaku. SKŁADNIKI

Kulinarne Fantazje Marioli
Kremowy i pyszny sos kurkowy 170

robi ogromną różnicę więc czasami nie próbujcie zamienić tego składnika na olej!☝️ Mnie sos najbardziej smakuje z najzwyklejszymi kopytkami czy domowym makaronem jajecznym, ale i w towarzystwie dowolnego mięsa smakuje równie wybornie 😋 * kurki- 300 g * śmietanka 30%- 250 ml * wino białe słodkie- 100 ml * cebula- 1 średniej wielkości * masło klarowane- 1 łyżka * sól, pieprz- do smaku * koper- do posypania

Kraina Miodem Płynąca
Sałatka z grillowanym bakłażanem i serem halloumi 161

Dzisiaj mam dla Was świetny przepis na sałatkę, która może być zarówno osobną przekąską, jak i świetnym dodatkiem do mięs z grilla - np, piersi z kurczaka, bo główne składniki też są grillowane. Mając na podorędziu bakłażana i ser halloumi udało mi się wyczarować przepyszną sałatkę :) Baardzo Wam polecam! SKŁADNIKI (na 4 porcje - 1 porcja 243 kcal) 220 g cypryjskiego sera

Moje Kuchenne Rewelacje
Vegan food inspirations 135

problemu może je wypróbować. Ale co tak naprawdę oznacza WEGANIZM ? Weganizm to styl życia, którego zasadą jest rezygnacja ze spożywania produktów zwierzęcych. Weganie rezygnują ze spożywania nie tylko mięsa, ale także produktów, których wytwarzanie wiąże się z eksploatacją zwierząt, takich jak nabiał czy miód.  Skoro już wiemy co oznacza weganizm to możemy śmiało przejść do inspiracji, które dzisiaj przygotowałam

Słodka Strefa
Krokiety z podrobami 197

krokiety. Krokiety z podrobami Farsz ugotowane podroby wieprzowe ( u mnie płucka, cynaderka, serce ) cebula sól, pieprz olej naleśniki Panierka jajko bułka tarta Ugotowane podroby zmielić w maszynce do mielenia mięsa, dodać podsmażoną cebulkę i doprawić solą i pieprzem do smaku. Farsz zawinąć w naleśniki, obtoczyć w rozkłóconym jajku i następnie w bułce tartej. Smażyć na rumiano na rogrzanym oleju. Smacznego

Pieguskowa Kuchnia
Polędwiczki w sosie śmietanowo-grzybowym 126

Polędwiczka w sosie śmietanowo-grzybowym to obiad szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny. Strasznie ostatnio za mną chodzi mięso, a to wszystko dlatego, że się nieco ochłodziło – też tak macie?? Grzybów sporo w lesie, więc dodałam ich nieco do sosu i wyszedł bardzo smaczny sos grzybowy. Takie obiadki moja rodzinka uwielbia. Domowy obiad w kilka minut. Zachęcam do wypróbowania

Pieguskowa Kuchnia
Pomidorki koktajlowe na ostro 108

moim życiu przetwór z pomidorów. Mam cichą nadzieję, że będą ciekawą, a na pewno kolorową, przypominającą lato alternatywą na stole w jakiś zimowy dzień. Podobno pyszne do pieczonych mięs i kanapek :). Pomidorki koktajlowe marynowane na ostro 50 dag małych czerwonych i żółtych pomidorków strączek zielonej ostrej papryki 5 ząbków czosnku 1 szkl białego octu winnego 1 łyżka ziaren gorczycy

Pieguskowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania