coś wyjątkowego i niecodziennego, coś na specjalne okazje ;) Na tuńczyka polowałam długo i strasznie byłam ciekawa jak smakuje. Nie potrafię dobrać słów, ponieważ jest po prostu WSPANIAŁY :) Delikatne mięso, rozpływa się w ustach. Gdyby ktoś podał mi go pierwszy raz nie mówiąc że to ryba, mogłabym nie uwierzyć. Do tego sos, bardzo intensywny, jednak mimo tego nie był
Czerwona PorzeczkaGotowe!"]} Dziś mam dla Was mega prosty przepis na dodatek do praktycznie wszystkiego. Mowa o pesto ze świeżej bazylii, które nada niepowtarzalnego smaku każdej potrawie. Idealnie sprawdza się z mięsem i rybą. Polecana jest też do wszelkiego rodzaju makaronów, ale świetnie sprawdzi się nawet w grillowanej kanapce. Sprawdźcie sami! Bazyliowe pesto Składniki 1 ząbek czosnku 1 duża garść świeżej bazylii
Mostek w kuchniNiezły pasztet, jak to mówią! A ten jest naprawdę całkiem niezły. Bez dodatku mięsa, z ciecierzycy i czerwonej soczewicy. Lekki, przyjemny i łagodny w smaku. Pysznie smakował na pajdce chleba jedynie z dodatkiem świeżej gałązki natki. Prosto i smacznie, czyli tak, jak lubię. Ten przysmak może posłużyć nam jako dodatek kanapkowy, jako propozycja na towarzyskie spotkanie, kolację lub zimną przekąskę
Raj dla PodniebieniaLeczo to danie kuchni węgierskiej, składające się głównie z warzyw oraz mięsa (najczęściej kiełbasy). Chyba każdy je zna 😉 U mnie w domu rodzinnym, zawsze latem, gdy na działce u babci pojawiały się warzywa, królowało leczo z kabaczkiem i kiełbasą. Cała rodzina go uwielbiała. Ja do tej pory za nim przepadam bo właśnie kojarzy mi się z latem i wakacjami
Kuchnia MagdaLenytego przepisu. Trzeba tylko pamiętać, że fasolkę po uprzednim obgotowaniu powinno się przynajmniej dwukrotnie pasteryzować. Fasolka zawiera spore ilości białka i przy przygotowaniu przetworów traktujemy ją podobnie jak mięso i grzyby. Nie chodzi tu o dodatkowa pracę, ale nasze bezpieczeństwo. Drobna zielona fasolka powinna być pasteryzowana przez 60 minut (grubsza odmiana 90 minut) i robimy to na dwa razy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dodać pieczarki. – Dusić do miękkości, dodać zioła prowansalskie, sól, pieprz i sok z cytryny. – Pieczarki zemleć w maszynce do mielenia mięsa. – Ryż wymieszać ze zmielonymi pieczarkami i odcedzoną z zalewy fasolą, dodać posiekaną natkę pietruszki, majonez i doprawić do smaku
To co kochamkosteczkę pomidora obieramy ze skórki i tez kroimy drobno i na patelnie, smażymy do miękkości.Na drugiej patelni smażymy schab pokrojony w kostkę oraz mielone podlewając rosołem .Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy pokrojoną marchew i nadal dusimy.Teraz przekładamy je do cukinii i pomidorów.Dusimy razem,doprawiamy zmielonym czosnkiem oraz solą,pieprze,papryką mieloną do smaku.Pomidory i cukinii nam się
Różowa kuchniaduży, a jedzenie świeże i przepyszne. Lokal oferuje dania na wagę w dobrej cenie 3,20 zł / 100 g. Wszystkie potrawy są opisane także wiemy co nakładamy na talerz. Mięsa są soczyste, a surówki świeże i orzeźwiające. Od progu wita nas uśmiechnięta Pani właścicielka (tak myślę, że to była ona), która zaraża pozytywną energią. Po prostu trzeba wejść. Ponadto zostaliśmy
Karola gotujepół godziny i w tym czasie pokroić warzywa. Cebula w kostkę. Marchewka, seler i czosnek w plasterki. Papryki w paski a cukinię w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej podsmażyć mięso i przełożyć na talerz. Na tą samą patelnię z tłuszczem dodać cebulę, seler, marchewkę i chwilę podsmażać. Następnie dodać papryki znowu chwilę podsmażać i na końcu dodać cukinię. Całość podsmażamy
Ala piecze i gotujeBanalne w przygotowaniu, w miarę szybkie i ze składników dostępnych praktycznie od ręki ;) Przynajmniej u mnie, bo botwinka pięknie wyrosła na grządce. Dla wymagających pewnie brakuje tam mięsa, ale mi w zupełności to nie przeszkadza, bo latem w ogóle nie mam na nie ochoty. Pędźcie na grządki, do sklepu lub na splewy do sąsiada i przygotujcie to pyszne
Kuchnia w czekoladziepotrzebnych do zdrowego funkcjonowania naszego organizmu a do tego są pyszne. Polecam kiszone rzodkiewki i kiszoną marchew . Tym razem zakisiłam cytryny i będą znakomitym dodatkiem do sałatek, kasz, komosy, mięs czyli gulaszy i potrawek albo do warzywnego curry. Idealne do kanapek i placków ziemniaczanych, polecam wypróbować. Przepis według Aleksandra Barona z jego książki. Kiszone cytryny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieGrillowana kukurydza z masełkiem chili może być świetnym pomysłem na lekką kolację lub szybki lunch. Możecie podać ją na imprezie w ogrodzie np. jako dodatek do grillowanych mięs: burgerów i steków. SKŁADNIKI / 4 porcje 4 kolby kukurydzy cukrowej 100 g miękkiego masła 1 łyżka keczupu 1 łyżka syropu klonowego 1 duży ząbek czosnku / starty na tarce 1 łyżka
cool and mintyrazem wstawiam przepis na super pyszną surówkę. Można ją podawać do obiadu, bo wspaniale pasuje do ziemniaków, ale też cudownie komponuje się z mięsem grillowym. Dodatkowo jest prosta w wykonaniu. Inspiracją była surówka Nigelli Lawson. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniesmażymy na rozgrzanym oleju. Mąka kukurydziana podczas smażenia kurczaka się nie pali, stripsy z kurczaka mają apetyczny, rumiany kolor, podczas smażenia nie trzeba zmieniać oleju przy każdej nowej porcji. Mięso kurczaka ma lekko kukurydziany posmak. Tak usmażonego kurczaka w panierce kukurydzianej zjedliśmy z domowymi frytkami z piekarnika i sosami. Smacznego! The post Kurczak w panierce kukurydzianej. Stripsy z kurczaka. appeared
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięuwielbiasz kawę ,to zapraszam po przepis. 1.5 kg kawałków kurczaka 1 szkl.zaparzonej mocnej kawy 1 łyżeczka cynamonu szczypta gałki muszkatołowej 4 łyżeczki śmietany kremówki sól i pieprz *********************************. Mięso umyć , osuszyć i natrzeć cynamonem , gałką muszkatołową , włożyć do miski.Zalać kawą bez fusów i wstawić do lodówki na całą noc.Po wyjęciu z lodówki kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki