Mam sporo niedźwiedziego czosnku. Postanowiłam go przygotować podobnie jak szpinak. Tak przygotowany, to moje odkrycie! Jest świetny! Znakomity jako dodatek do mięsa, ale również bardzo smaczny, podany w temperaturze pokojowej. Można go podać na grzance z pieczywa tostowego a na nim położyć sadzone jajko. Będzie pysznie. Bardzo polecam, a jutro robię powtórkę. składniki ok 250 g liści czosnku oliwa 2 - 3 łyżki bulionu lub wody sól cytryna do podania przygotowanie Liście opłukać, położyć na sicie, lekko... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...