Niedawno publikowałam przepis na tzw. mleko ryżowe . We wpisie obiecałam, że napiszę o wykorzystaniu pulpy ryżowej, więc spełniam obietnicę. Jak widzicie po moich wpisach, nie lubię marnować jedzenia i staram się wykorzystać różne resztki do przygotowania smacznego posiłku lub przegryzki. Ostatnio nie jadam niczego (poza miodem i pierzgą) słodkiego, więc pulpa ryżowa musiała być przygotowana na wytrawnie. I pomyślałam o różnych tajskich dodatkach. Składniki (na ok. 8 placków): ok. szklanki ugotowanego ryżu l... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)