mięso - 63110 przepisów (strona:2475/4208)

sos miętowy 224

łyżki białego octu 4 łyżki wrzątku Miętę bardzo drobno posiekać, dodać cukier, sól, zalać wrzątkiem i dodać ocet. Zostawić na 1/2 godziny. Podawać do pieczeni jagnięcej (albo innego, pieczonego mięsa). Rewelacja

stajnia gołębie od kuchni
Sałatka "Gyros" 193

oliwa 1 łyżka sól , pieprz do smaku Pierś z kurczaka  myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Rozgrzewamy olej , obtaczamy kurczaka w przyprawie gyros , solimy , pieprzymy i podsmażamy mięso. Ogórki i cebule kroimy w kosteczkę . Kukurydzę odsączamy z zalewy . Kapustę pekińską myjemy i kroimy dość cienko. Tak przygotowane składniki układamy warstwowo : -kurczak -cebula  -ketchup -ogórki   -majonez

Różne smaki w kuchni
Roladki ze schabu nadziewane fasolką 321

młodych ziemniaczków z koperkiem:) Żółtą fasolkę ugotować do średniej miękkości. Plastry schabu położyć na desce, przykryć folią spożywczą i rozbić płaską stroną tłuczka na cienkie plastry. Każdy kawałek mięsa doprawić pieprzem i solą (ale nie dużo, bo szynka jest słona). Na każdym plastrze schabu położyć kawałek masła, plaster szynki, ser i po 6-7 strączków fasolki. Zwinąć w roladki

Świat Domowej Kuchni
Rolada ze schabu z pieczarkami 570

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na schab w nieco innym wydaniu, w formie rolady z nadzieniem z pieczarek i suszonych

Marta Gotuje
Zestawienie Wielkanocnych pyszności 362

Święta Wielkanocne dosłownie lada dzień, więc jest to ostatni moment na zaplanowanie menu na te dni. Przypominam moje ulubione pomysły na Wielkanocne pyszności, zapraszam! Śniadanie Pyszna

karmelowy
Pulpety w śmietanowym sosie pieczarkowym 990

sól pieprz duża garść siekanej natki pietruszki Wykonanie: Wykonanie pulpetów: Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Składniki pulpetów łączymy i dokładnie wyrabiamy. Z mięsa formujemy małe pulpeciki (około 15 sztuk). Na patelni podgrzewamy olej. Pulpety smażymy z dwóch stron (około 10 minut). Usmażone pulpety zdejmujemy z patelni. Wykonanie sosu: Na tłuszcz ze smażenia pulpetów wrzucamy

Smak mojego domu
Prawidłowa codzienna dieta 200

dziennie. Różnorodna dieta bogata w składniki odżywcze w postaci witamin i substancji mineralnych, czyli dostarczanie organizmowi tych elementów w postaci owoców i warzyw. Zastąpienie dotąd spożywanych tłustych wędlin i mięsa na też tłuste ryby morskie, natomiast tak lubiane masło naturalne zamienić na roślinne produkty w postaci dobrej jakościowo margaryny. Wielbiciele śmietany powinni znacznie ograniczyć jej spożywanie, a najlepiej zastąpić

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Surówka z rukoli 174

pól lub na ćwiartki, paprykę w paseczki. Wszystko układamy w półmisku i polewamy dwiema łyżkami sosu. Delikatnie mieszamy. Surówkę można jeść solo lub w duecie z dowolnym mięsem albo pieczonymi ziemniaczkami

Kulinarne przemyslenia
Piersi z kurczaka w curry 206

tłuczemy w moździerzu. Każdą pierś obsypujemy obficie przyprawami i układamy w szerokiej misce, polewając każdą oliwą lub olejem. Ja użyłam aromatycznego oleju z marynowanej, pieczonej papryki. Wstawiamy miskę z mięsem do lodówki na całą noc, szczelnie przykrywając folią spożywczą. Na drugi dzień wkładamy piersi  wraz z marynatą do  rękawa foliowego i wlewamy około łyżeczki sosu sojowego. Wkładamy

Kulinarne przemyslenia
Sałatka z kurczakiem, ananasem, pestkami dyni i czarnuszką 221

piersi kurczaka, ½ puszki kukurydzy konserwowej, ½ świeżego ananasa, 50g pestek dyni, 2 łyżeczki czarnuszki MAKAR , 2 łyżki majonezu, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Mięso podsmażam około 10 minut na oliwie. Oprószam solą i pieprzem. 2. Ananasa obieram. Owoc kroję w małą kostkę. Pestki dyni prażę na rumiano na suchej patelni. Kukurydzę odsączam z zalewy

Tradycyjna kuchnia Kasi
Okrasa łamie przepisy: Pochodzenie ma znaczenie (odc. 151) 286

miodem 2 żółtka 1 łyżka musztardy Dijon 1 cebula 1 cytryna sól, grubo mielony pieprz, oliwa Sposób przygotowania: Jabłka ze skórką kroimy w drobną kosteczkę. Łączymy ze zmielonym mięsem wołowym i zmielonym łojem wołowym ( 1 – 2 łyżki łoju zostawiamy do smażenia). Doprawiamy posiekaną ostrą papryczką, słodką i ostrą mieloną papryką, utartym w moździerzu lub zmielonym kminkiem, posiekanymi dwoma ząbkami czosnku

WojnaNaSmaki.pl
Rolada z indyka z suszonymi pomidorami 193

rolady wzdłuż dłuższego brzegu. Moja rolada wyszła dość długa, ale niezbyt gruba, co mi wcale nie przeszkadza. Wstawić tak przygotowaną roladę na kilka godzin do lodówki, aby się zamarynowała. Mięso zawinąć w folie aluminiową lub włożyć do worka do pieczenia (pod koniec pieczenia rozciąć, aby wierzch się lekko zrumienił). Piec w 170 stopniach ok. 40 minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
KACZKA PIECZONA Z JABŁKAMI (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu, jajek i laktozy) 236

wytopił podczas pieczenia oczywiście wliczając wszystko do makro posiłku Osobom na LCHF przypominam, że farsz pełni tu tylko rolę wzbogacenia smaku i aromatu oraz nadaniu soczystości Smacznego! — BTW mięsa kaczego w 100 g: 311 kcal

Ola la LCHF
ESPADA W ROLI GÓWNEJ Klika słów o kuchni maderyjskiej 194

wiele sposobów. Szczególnie chętnie podaje się tu ją z miejscowymi bananami, które rosną na Maderze na każdym kroku. Trzeba powiedzieć że jest bardzo smaczna. Nie ma ości, a mięso jest niezwykle delikatne. Mieliśmy okazję próbować ją w tej wersji razem z zupą ( zdjęcie nr 2 ) którą w karcie dań nazwano „lokalną zupą ziołową z jajkami”. Zupa ta miała smak zupełnie

Smaki Ewy