PELNOZIARNISTE PLACKI NAAN Z GRILLA

PELNOZIARNISTE PLACKI NAAN Z GRILLA

PELNOZIARNISTE PLACKI NAAN Z GRILLA

  PEŁNOZIARNISTE PLACKI NAAN Z GRILLA   Placki naan to tradycyjna potrawa wywodząca się z kuchni Afganistanu. Piecze się je tam w glinianych piecach w kształcie dzbana (tandoor), które są rozgrzewane rozpalonymi węglami. Placki przykleja się do ścianek naczynia. Po kilku chwilach spód staje się brązowy i twardy, a wierzch zostaje miękki i gotuje się w gorącym powietrzu unoszącym się znad gorących węgli. Pieczenie na grillu pozwala uzyskać podobny efekt: chrupiący spód, wilgotne wnętrze i miękką skórk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Książka Kucharska

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Moja Książka Kuchrska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, ciasto, grill, sezam, przekąska, mięso, kebab, kurczak, sałatki, sałatka, przekąski, lekkie sałatki, pieczywo, kurczak z warzywami, salatki do grilla, sałatka na grilla, placki z kurczaka, kurczak pieczony, kurczak z czosnkiem, mięsa pieczone, smaczna sałatka, potrawy z kurczaka, sałatka z kurczakiem

Inne przepisy z Moja Książka Kucharska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.