Polenta z ciecierzycą

Polenta z ciecierzycą

Polenta z ciecierzycą

Polenta jest to tradycyjne danie kuchni włoskiej przygotowane z mąki kukurydzianej z dodatkiem wody. U swoich znajomych jadłam ja pierwszy raz, podaną z mięsem mielonym w postaci bardziej płynnej. Polenta po ostygnięciu zastyga i kroi się ją nożem aby następnie podsmażyć. Ja dzisiaj przygotowałam polentę z dodatkiem ciecierzycy. Jest to trochę czasochłonne danie, ale warte wypróbowania. Składniki 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 szklanka wody 1/2 szklanki ciecierzycy pół cebuli czerwonej ząbek czosnku 4 - 5 pie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delusional Trine

Autor

Trine McWilliamsTrine McWilliams

Mieszkam w Amsterdamie i lubię gotować. Staram się gotować zdrowo i lekko strawnie, a także używać co jakiś czas nowych dotąd nie znanych mi składników i odkrywać różne kuchnie świata. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, suszone pomidory, mielone, mięso, mięso mielone

Inne przepisy z Delusional Trine

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.