Grzybowe risotto ze szpinakiem i kurczakiem

Grzybowe risotto ze szpinakiem i kurczakiem

Grzybowe risotto ze szpinakiem i kurczakiem

Risotto to po spaghetti i pizzy chyba najbardziej znane danie kuchni włoskiej. Prawdopodobnie ile domów tyle wariantów przygotowania ryżu. Są jednak elementy, które niezależnie od dodatków pozostają niezmienne.  Risotto to wbrew pozorom bardzo proste danie, jeśli pamiętamy o kilku ważnych rzeczach. A najważniejsza jest cierpliwość do mieszania i powolne podlewanie ryżu, aż do całkowitego jego ugotowania przez napęcznienie. :) SKŁADNIKI: 1 szklanka ryżu do risotto (najlepszy jest arborio) 100 ml wytrawnego bi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia od dwojga

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniaoddwojgakuchniaoddwojga

Przepisy krok po kroku, porady i wskazówki dotyczące produktów i ich wyboru. Ciekawe pomysły na szybki obiad. Dania z różnych zakątków świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, grzyby, kurczak, risotto, szpinak, pieczarki, piersi, mięso, pierś, spaghetti, pizza przepis, pizza , ciasto na pizze, do pracy, ryż smażony, filet z kurczaka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak z ryżem, kurczak z pieczarkami, kurczak z czosnkiem, dania z kurczakiem, filet ze szpinakiem, risotto z grzybami, kurczak na parze, dania z piersi kurczaka, spaghetti ze szpinakiem, pizza na patelnie

Inne przepisy z Kuchnia od dwojga

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.