mięso - 63110 przepisów (strona:2462/4208)

Kurczak na piwie 462

Opis: Pieczony kurczak na butelce piwa to świetny przepis na obiad. Kurczak przyrządzony w ten sposób jest soczysty i smaczny. Nie wymaga dużego nakładu pracy, a mięso i pieczone z nim warzywa są kruche. Składniki: 1 kurczak 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki suszonego tymianku Sól, pieprz Masło Sok z 1/2 cytryny

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sałatka ziemniaczana na grilla 242

Majówka tuż tuż, więc rusza narodowy sport Polaków – grillowanie. Mięsa, warzywa, a czasem nawet owoce trafiają na ruszt. Jednak ja koncentruję się nie na tym, co zostanie wysmażone nad rozżarzonymi węglami, a będzie podkreślać smak tych potraw – przystawkach do grilla. Tym razem na stół kuchenny trafia prosta sałatka ziemniaczana na grilla. Nuta czosnku i musztardy robią z tego

Kuchennyviral.pl
Soczysty rostbef wołowy 179

garnka? Musisz sprawdzić je w tym sklepie. Składniki na soczysty rostbef wołowy 2 średniej wielkości rostbefy (grubość 1,5 – 3 cm) pieprz i sól 50 g masła Przepis Mięsa wołowego nie trzeba rozbijać, bowiem jest bardzo delikatne. Przygotowanie rostbefu zaczynamy wyłącznie od doprawienia go solą i pieprzem. Możemy go posmarować jeszcze oliwą, ale nie jest to konieczne. Patelnię rozgrzewamy

Kuchennyviral.pl
SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM 146

makaronem bo nie dość, że są smaczne, to jeszcze szybkie w wykonaniu. Dziś jest to spaghetti z tuńczykiem. Sos pomidorowy z dodatkiem tuńczyka. Przepis jak na spaghetti bolognese, tylko mięso mielone wymieniłam na tuńczyka 😉 Danie dla amatorów ryb... Składniki: 2 puszki tuńczyka w oleju ( po 180 g) 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 1 szklanka soku pomidorowego

Kuchnia MagdaLeny
KURCZAK ZAPIEKANY NA RYZU 170

łyżka słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka soli 1 łyżka masła 3 duże zabki czosnku   Każdą ćwiartkę kurczaka podzielić na dwa kawałki (udko i podudzie). Następnie mięso oprószyć słodką papryką, majerankiem i czosnkiem granulowanym. Przyprawione mięsko odstawić do lodówki na kilka godzin albo nawet na całą noc.  Przygotować zalewę. Do garnka wlać wodę. Dodać keczup, masło

Mała w garnku miesza
Szybki kurczak z warzywami w dessingu 1000 wysp 318

Przygotowanie: Na patelnię z około 2 łyżkami oleju wykładamy pokrojoną w kostkę lub paski pierś z kurczaka, całość posypujemy przyprawą do kurczaka (* patrz wcześniejsze wskazówki). Mieszamy, aby przypawa pokryła mięso. Obsmażamy. Gdy kurczak będzie już dobrze (, ale nie za mocno) obsmażony dodajemy oleju i wsypujemy mieszankę mrożonych warzyw na patelnię. Co jakiś czas mieszając smażymy do zmięknięcia warzyw. Pod koniec

Słodkie okruszki
"Cela" - Jonas Winner 216

czytając gdzie się da. Okładka i tytuł lekko mnie zmyliły. Dlatego właśnie mówi się, że nie ocenia się książek po okładce :) Cela i tam maszynka do mięsa zwróciła moje myśli na w inną stronę niż fabuła książki, ale oba elementy pojawiają się w treści. Bardzo ciekawy pomysł konstrukcji przebiegu zdarzeń i formy. Akcja opowiedziana i widziana oczami jedenastoletniego chłopca. Ciekawe

Blondynka Gotuje
Sałatka z selera naciowego, ciecierzycy i pora 188

porem  i chcąc otrzymać bardziej sycące danie, do sałatki dodałam, ugotowaną ciecierzycę i suszone pomidory. Sałatka podana z gotowanymi jajkami nasyciła nawet męską część domowników, lubiących raczej mięso. Składniki: (2 - 3 porcje) 5 łodyg selera naciowego 1 średni por (biała część) 1 kwaskowe jabłko 1 - 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki) 1 szalotka 6 - 7 suszonych pomidorów

Kuchcik gotuje
Kapuśniak 202

dodajemy do wywaru. Kapustę pokroić na mniejsze kawałki, gdy warzywa bedą miękkie, dodajemy kapustę kiszoną. Całość gotujemy, aż kapusta będzie miękka. Na koniec doprawiamy do samku solą i pieprzem. Mięso wyciągamy z garnak, kroimy w kostkę i dodajemy z powrotem do zupy. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Latkes - żydowskie placki prosto z Jerozolimy 472

Latkes podaje się w Jerozolimie na święto Chanuki. Ale jak pisze autor Yotam Ottolenghi nie wolno zostawiać ich na święto, smakują wybornie zawsze jako dodatek do mięs czy nawet same jako danie obiadowe. Jeśli chcecie jeść je na słodko wystarczy nie dodawać szczypioru a posypać je na koniec cukrem pudrem i będzie pyszny deser. Polecam gorąco to danie kuchni żydowskiej

Moje Małe Czarowanie
Dietetyczne risotto koperkowe z kurczakiem dla WZJG 167

garści tartego selera dużo koperku, u mnie mrożony Najpierw ugotuj ryż według instrukcji. Ważne- powinien być sypki. Cebulkę pokrój w piórka, pierś z kurczaka w większe paski lub kawałki. Mięso dopraw solą, curry i pieprzem. Duś w niewielkiej ilości wody z łyżeczką oleju kokosowego i marchewki. Rozgrzej patelnie o grubym dnie lub duży rondel. Dodaj trochę oleju kokosowego i podsmaż

Z Kuchni Do Kuchni
Faszerowane pieczarki na grilla 294

pieczarki są ciężkostrawne. W kuchni możemy je przyrządzić na tysiąc sposobów. Te grzyby mają ogromny potencjał kulinarny. Ugotujemy z nich zupy, kremy, sosy. Możemy je smażyć, dodawać do duszonych mięs i warzyw, do różnych past i faszerować nimi jajka. Możliwości jest bez liku. Jedzmy więc i doceniajmy pieczarki ! Na blogu znajdziecie również inne pomysły na dania z grilla

Kulinarne przygody Gatity