mięso - 63110 przepisów (strona:2463/4208)

Szaszłyki w sosie orzechowym 175

dodać mięso 3. Do podsmażonej cebuli dodać masło orzechowe i wodę 4. Do sosu dodać pozostałe składniki i smażyć do czasu zgęstnienia 5. Nafaszerować mieso na szaszłyki 6. Usmażyć mięso Pobierz wersję do druku: Pobierz Szaszłyki w sosie orzechowym Artykuł Szaszłyki w sosie orzechowym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Botwinka – zupa z młodych buraczków bez śmietany 236

jajka, za to warzyw tyle, że łyżka staje I po zdjęciach, doszła jeszcze garść koperku. Mniam. Drukuj Botwinka – zupa z młodych buraczków bez śmietany Składniki 2 l wywaru z mięsa lub warzyw 2 listki laurowe 3 ziela angielskie 3 ząbki czosnku 2 marchewki 2 pietruszki 100 g białej, drobnej fasoli (może być z puszki) 6 młodych buraczków z łodygami

Mieszam w Garnku
Fasolka po toskańsku 234

wymieszać. Zestawić z ognia. Fasolkę podawać gorącą  z pieczywem lub ziemniakami. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Fasolkę można podawać z ziemniakami, makaronem, ryżem, pieczywem, jak również z mięsem. Z dodatku papryczki chili można zrezygnować. Danie jest szybkie i proste w przygotowaniu i świetnie zastępuje tradycyjną fasolkę po bretońsku. Jest to danie jednogarnkowe. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Pieczona ryba pod nazwą Red Snapper podana z puree z ziemniaków oraz cukinią i oliwkami 210

Snapper (Lutjanus purpureus), w polskim tłumaczeniu lucjan purpurowy. W moim przypadku pochodzi ona z zachodniego Pacyfiku, dlatego również nabycie jej w Europie jest oczywiście możliwe wyłącznie w formie mrożonej. Mięso po upieczeniu jest bardzo smaczne, delikatne i jędrne, toteż jest prawdziwą pokusą dla smakoszy ryb. Zapraszam: Składniki: 500 g filetów Red Snapper (mrożone) kilka gałązek tymianku  2 gałązki rozmarynu

Wino Francja Kuchnia
Krupnik z majerankiem 147

angielskie oraz posiekany czosnek. Gotowałem 20 minut. Dodałem następnie obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kaszę wraz z wodą, w którą była zalana. Gotowałem pół godziny. Wyjąłem udka, oddzieliłem mięso od kości, zdjąłem skórę, pokroiłem, wrzuciłem do zupy, dodałem połowę majeranku, gotowałem 10 minut, doprawiłem solą i pieprzem. Zupę podałem posypaną majerankiem

R'n'G Kitchen
Schab z czosnkiem i ziołami na pomidorach 232

czosnku obieramy , siekamy. Miksujemy z bazylią , suszonymi pomidorami i pokruszonym miękiszem bułki. Mieszamy z cebulą , doprawiamy do smaku. Schab nacinamy wzdłuż na górze w 3 miejscach. Nacięcia wypełniamy farszem. Mięso obwiązujemy bawełnianym sznurkiem , by zachowało kształt. Pomidory obieramy , kroimy w kostkę . Żaroodporne naczynie natłuszczamy lekko olejem, na dno wsypujemy pomidory , układamy na nim schab. Kroimy olejem , przykrywamy i pieczemy

Różne smaki w kuchni
Pierogi z kaszą manną – kuchnia podkarpacka 221

osolonej wody. Pierogi z kaszą manną - kuchnia podkarpacka Zapraszam również na inne dania KUCHNI PODKARPACKIEJ Znajdziecie tam również inne podkarpackie pierogi: Pierogi oszukańce Dukielskie pierogi z kaszą gryczaną i mięsem Kupieńskie pierogi z grochem (fasolą) Pierogi srokate

Trzeci talerz
Polędwiczki pieczone z boczkiem i cebulą 302

Konkretny kawał mięsa na konkretny obiad:). Podałam ją z mizerią i pieczonymi ziemniakami, bardzo nam smakowała. W smaku bardzo podobna do szaszłyków kupowanych na mieście.  500g polędwiczek wieprzowych 100g wędzonego boczku w plastrach 3 cebule 1/3 szklanki wody 1/3 szklanki keczupu 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki miodu sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1. Cebulę kroimy w piórka. Polędwiczki

Szefowa kuchni
Biała kiełbasa duszona z jabłkiem i cebulką 183

ziemniaczkami lub pieczywem i ogórkiem kiszonym lub konserwowym.  Wykonanie całości zajmuje ok 30 minut.  Składniki ok. 1/2 kg białej kiełbasy - ja wolę cienkie kiełbaski o dużej zawartości mięsa 1 duże, winne jabłko 1 duża, biała cebula 2 łyżki oleju lub smalcu tymianek, sól, pieprz, szczypta mielonej ostrej papryki, 1/2 łyżeczki łagodnej mielonej papryki Na patelni rozgrzać olej

Ze smakiem bez glutenu
Kotlety mielone z serem halloumi 195

Proponuje dziś inną wersję tradycyjnych kotletów mielonych bo z serem halloumi. Kotlety dzięki dodatkowi sera są puszyste i wyraziste w smaku. Idealne z surówką czy z

Moje Małe Czarowanie
Kaczka z granatem i migdałami 214

folię aluminiową – tak aby później można łatwo otworzyć ją od góry. Jeśli kaczka jest bardzo chuda, do pakunków wkładamy również po łyżeczce masła lub kaczego smalcu. Zawinięte w folię mięso układamy na płaskiej brytfannie i umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (termoobieg). Pieczemy do miękkości, zwykle ok. 75 minut, ale nie dłużej niż to faktycznie konieczne. Na ostatnie

Kulinarna Pokusa
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE MUSZTARDOWO-ŚMIETANOWYM 236

zmielony pieprz sól PRZYGOTOWANIE: Polędwiczkę pokroić na 2 cm plasterki, posypać świeżo zmielonym pieprzem i oregano, odłożyć. Na patelni roztopić masło klarowane i rozprowadzić je po całej patelni. Włożyć mięso i smażyć po około 2 minuty z każdej strony, w międzyczasie doprawiając solą. Dodać masło, obydwie musztardy, natkę pietruszki, skropić odrobiną soku z cytryny i wymieszać. Dolać śmietankę kremówkę wymieszaną

Calzonella.com
IDEALNE CIENKIE CIASTO NA PIZZĘ + PIZZA ZE SZPARAGAMI I MOZZARELLĄ DI BUFALA 224

świetnie smakuje ze wszystkimi dodatkami jakie sobie wymarzycie! Ja użyłam dziś świeżych zielonych szparagów, oliwek, dobrej jakości włoskiej oliwy i sera mozzarella di bufala. Wy śmiało możecie spróbować z mięsem wędlin, pieczarkami czy tez ulubionymi warzywami. Koenicznie spróbujcie i dajcie znać jak smakowało! Ciekawe czy rozkocha Was tak samo bardzo jak rozkochało moje grube ciasto?! SKŁADNIKI: CIASTO: ( 2 pizze

Ostra na Słodko
Sałatka z gotowanym kurczakiem i gorgonzolą 259

łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% garść ostrych kiełków sól, pieprz Sposób wykonania: Pierś kurczaka gotujemy w wywarze warzywnym. Paprykę kroimy w małą kostkę, łączymy z kukurydzą i fasolą. Mięso gdy ostygnie kroimy w plastry. Sałatę kroimy w kostkę. W osobnym naczyniu ucieramy ser ze śmietaną i majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na spód miski wykładamy sałatę

Qchnia po prostu
Wegańskie spaghetti bolognese 265

przy okazji polecam, wiedziałem, że będzie trzeba z orzechów i pieczarek wyczarować sos do makaronu. Nie spodziewałem się jednak, że będzie on taki dobry. Orzechy i pieczarki zastępują strukturą mięso z tradycyjnej wersji, a reszta… reszta wszystko łączy i dopełnia. Wegańskie bolognese świetnie dopełni… wegański parmezan . Nie jest on niezbędny, ale bardzo fajnie uzupełni smak dania. Dodatkowo

Blendman