mięso - 63110 przepisów (strona:2460/4208)

Golonka pieczona w piwie. 168

Składniki: -4 golonki -4 marchewki -2 pietruszki -1 seler -2 jasne piwa -papryka słodka mielona -majeranek -sól -pieprz Sposób przygotowania: Golonki opalamy by pozbyć się włosków. Następnie dokładnie myjemy. Mięso nacieramy przyprawami. Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach. Mieszamy i wykładamy na blaszkę na której będą się piec golonki. Do warzyw dolewamy piwa i układamy golonki. Pieczemy

Magia jedzenia.
Kabanosy pod pierzynką z grilla 184

papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej 4 pomidorki koktajlowe 1 kukurydza olej rzepakowy sos: serek topiony blue 3 łyżki mleka Pierś z kurczaka kroję na cienkie paski. Kabanosy owijam paskami mięsa, posypuje przyprawą do grilla, solą, pieprzem i smaruję olejem rzepakowym. Odstawiam na 30 minut. W tym czasie kroję bakłażana na plastry podłużne i solę, odstawiam na 30 minut

wesoła kuchnia
Kotlety z kurczaka i ogórków 294

dodatkiem świeżego ogórka i marchewki z rosołu to świetny pomysł na obiad. Bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu. Ja zawsze znajdę dla nich nietypowe zastosowanie. Bardzo lubimy kotlety z mięsa i warzyw np. kotlety z kurczaka i cukinii . Tym razem postanowiłam zrobić kotlety z kurczaka i ogórków, gotowanego kurczaka z rosołu drobno się kroi, a ogórka ściera na tarce, dodatek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kąski z indyka w panierze z ciecierzycy 159

trochę rozbiłam, następnie pokroiłam w szersze paski. Oprószyłam solą i pieprzem. 2. Przygotowałam 3 talerzyki. Na jeden dałam panier, drugi wybite, roztrzepane widelcem jajko i na trzeci mąkę. Porcje mięsa kolejno obtoczyłam w mące, następnie w jajku i na końcu w panierze z ciecierzycy. 3. Na patelni rozgrzałam olej. Kładłam po kilka sztuk panierowanego indyka i smażyłam z obu stron

kruche babeczki
Gulasz indyczy w sosie piwno-piernikowym 152

dobre.. z dnia na dzień jakby lato się nagle spakowało i odeszło w siną dal.. a na takie chłodne dni najlepszy jest pyszny, rozgrzewający, syty gulasz. Wykorzystałam mięso z indyka dzięki czemu danie jest mniej kaloryczne, ale równie dobre jak z wieprzowiny dzięki przyprawom, piwu i piernikowi. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Makaron z pieczonym łososiem 163

można zepsuć. Ta elegancka ryba wybacza większość błędów kulinarnych i pomimo braku doświadczenia zawsze się udaje, a kocha ją praktycznie każdy. Z kolei czarny makaron świetnie komponuje się z mięsem ryb oraz sprawia, że całość wygląda atrakcyjniej i bardziej ekskluzywnie. Myślę, że taka kremowa, bogata w smaku wersja makaronu zadowoli podniebienia nawet najbardziej wrażliwych wielbicieli dobrego smaku. Składniki (4 porcje

Fitsweet.me
Śniadaniowe warkocze z bazylią i suszonymi pomidorami a także prezenty od MY GIFT DNA! 135

obdarować.  W ofercie sklepu znajdziemy wiele ciekawych rzeczy i każdy przedział wiekowy będzie zadowolony. Począwszy od portfeli z własnym nadrukiem, kalendarzy, desek drewnianych które są idealne do serwowania mięs, serów a także ciast, kończąc na korkociągach , wałkach spersonalizowanych , kubkach, poduszkach i wiele innych... Taca śniadaniowa która jest też stolikiem na którym możemy podać ukochanym śniadanie do łóżka

Radość kipiąca uśmiechem.
Sałatka z pomidorów – 4 składniki 184

Taka właśnie jest sałatka z pomidorów. Sprawdza się, gdy w naszym domu zjawia się niezapowiedziany gość. Dodam tylko, że sałatka sprawdzi się do dań grilla, czy klasycznego obiadu z mięsa podanego wraz z ziemniaczkami. Zabieramy się zatem do pracy. Polecam wam też inne moje sałatki – idealne rozwiązanie do imprez – sałatka meksykańska , a także do grilla – sałatka

Kuchennyviral.pl
Grillowana pierś z kurczaka z marchewką na puree brokułowym 134

łyżka soku z cytryny (ok. 10 ml), - 2 ziemniaki (ok. 140 g), - szklanka brokułów (ok. 100 g), - przyprawy: sól, pieprz, tymianek, gałka muszkatołowa. Sposób przygotowania 1. Mięso z piersi kurczaka delikatnie rozbijamy, marynujemy w oleju, tymianku i wyciśniętym przez praskę ząbku czosnku. 2. Gotujemy marchewkę z dodatkiem łyżeczki masła, soku z cytryny i szczyptą soli. 3. Ugotowane ziemniaki i brokuły

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Idealne leczo 568

chwili dodajemy kiełbasę i podsmażamy. Gdy kiełbasa i boczek się zarumienią dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Jak tylko cebula zacznie się szklić dodajemy dynię i podsmażamy razem z mięsem przez kilka minut. Następnie wrzucamy paprykę i podsmażamy cały czas mieszając. Warzywa powinny zacząć się delikatnie przypalać. Nada to potrawie wyjątkowego smaku. Dodajemy dwie puszki pomidorów, 2 łyżeczki słodkiej papryki

Dieta bez mleka
Kociołek z kurczakiem, pomidorami i papryką 351

garnku. Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym, liściem lubczyku, ostrą papryką, solą i pieprzem. Dokładamy do cebuli i co jakiś czas mieszamy, aż mięso zmieni kolor. Wlewamy miód i ponownie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojoną w 3 cm paseczki czerwoną paprykę oraz plastry pieczarek. Całość podlewamy wodą. Dusimy na wolnym ogniu. Na końcu dodajemy pokrojone

VioletoweKucharzenie
Chlebki pita - najlepszy dodatek do hummusu 169

wariantów jest bardzo wiele. Jednak wspólną cechą wszystkich chlebków pita jest to, że w trakcie pieczenia rozdzielają się na dwie warstwy, tworząc charakterystyczną "kieszonkę". Napełniamy ją falafelem, kawałkami pieczonego mięsa, warzywami, hummusem lub labnehem - ogranicza nas tylko wyobraźnia. Sekret tkwi w temperaturze pieczenia, powinna być jak najwyższa. Tradycyjne gliniane piece, w których wypieka się te chlebki potrafią nagrzewać się

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sos z cielęciną zapiekany z makaronem 191

makaronu 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka oregano 200 g mozzarella, utartej Obierz i pokrój cebulę w kostkę. Zeszklij na maśle, następnie dodaj zmieloną cielęcinę i smaż aż mięso przestanie krwawić. Wlej pomidory, dodaj przecier pomidorowy, pokrojone anchois, startą marchewkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i przyprawy. Wymieszaj i gotuj sos przez 20 minut. Ugotuj makaron al dente. Odcedź

codojedzenia
Sos z borowików szlachetnych 223

grzybów. Gotować kilka minut. Dodawać powoli rozrobioną śmietanę i mąkę, zagotować. Proporcje mąki można dowolnie zmieniać. Ja chciałam uzyskać sos lekko zawiesisty, oblepiający makaron. Jeśli chcecie go użyć do mięsa tudzież ziemniaków proponuję zmniejszyć ilość mąki wedle uznania nawet do jednej łyżki. Śmietana 12 % jest idealna, ponieważ borowiki szlachetne mają rewelacyjny, słodki posmak tak, że sos wychodzi słodki

Karola gotuje
Cukinia faszerowana kaszą pęczak i pomidorami 115

ogromnym fanem faszerowanych warzyw. Mógłbym nadziewać prawie wszystko: od cukinii, przez bakłażany, papryki i dynie, na pomidorach i pieczarkach kończąc. Zwykle faszeruję je wolno gotowanymi kaszami, warzywami, a niekiedy mięsem. W tym przepisie postawiłem na maksymalną prostotę i cukinię wypełniłem kaszą pęczak aromatyzowaną rozmarynem z parmezanem i pomidorkami koktajlowymi. Przepis bez udziwnień, z podstawowych składników, które można znaleźć w każdym

Food Square

Proponowane wyszukiwania