musicie obsmażać gołąbków, ani ich pilnować w trakcie pieczenia, 2. całe danie jest lekkie i bardzo pożywne. Idealne dla osób, które dbają o swoją figurę bądź ograniczają spożywanie mięsa lub produktów z nabiału (sos nie zawiera śmietany). #myAmbition Garnek Taurus (o średnicy 16 cm) marki AMBITION ze szklaną pokrywką Składniki na 12 gołąbków: 1 duża główka czerwonej kapusty
UgotowaćKurczaka można przyrządzić na wiele sposobów. Jednym z fajniejszych wg mnie i smaczniejszych jest kurczak upieczony na soli. Jest to naprawdę łatwy przepis, a mięso w ten sposób przygotowane jest bardzo soczyste. Składniki: 1 cały oprawiony kurczak sól, pieprz, ulubione przyprawy 1 kg soli kamiennej Przygotowanie: kurczaka umyj, wytrzyj natrzyj go ulubionymi przyprawami oraz solą i pieprzem odstaw
Oka w rosole czyli KaFka gotujeodrobinę tłuszczu do smażenia. Następnie obsmażamy roladki. Marchew obieramy i kroimy w słupki a szalotki na połowę – również je podsmażamy. Podlewamy bulionem warzywnym i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Aby sos był aromatyczny podczas gotowania dodajemy dwie suszone śliwki. SMACZNEGO. Wartość kaloryczna 1 porcji: ok. 227 kcal (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Smaki Ewyorzechowy: Orzechy (włoskie i nerkowce) zmiksowałam wraz z kminkiem, kolendrą i solą na proszek. Trzeba uważać, żeby nie „przemiksować” i nie zaczęło robić się „masło”. Z gotowego bulionu wyłowiłam mięso i przyprawy (warzywa zostały). Dodałam upieczoną dynię oraz upieczony i obrany czosnek i całość zmiksowałam na gładziutki krem. Całość jeszcze doprawiłam do smaku solą i odrobiną pieprzu. Zaserwowałam z pokruszonym
Kate's Kitchenpieprzem i najlepiej odstawić na godzinę, żeby smaki się przegryzły. Gotową pastę można przechowywać w lodówce 2-3 dni. *Opcjonalnie: śledzie, marchew i jajka można zmielić w maszynce do mięsa. Smacznego! Ten przepis bierze udział w kulinarnej akcji firmy SEKO. Więc i Ty Wyhacz rybkę i zrób taką pastę
Obiad gotowypół szklanki mąki. Po kolei wkładamy do niego kawałki ryby (nie za dużo na raz, ok. 4-5 szt.) zamykamy i potrząsamy energicznie tak aby mąka "sama" pokryła kawałki mięsa. Mąki nie należy dociskać. Stripsy smażymy w głębokim oleju n a złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Podajemy z dowolnymi sosami np. czosnkowy , koperkowy, słodki
Słodka Stronasuper rozwiązaniem na przyjęciach, kiedy zapraszamy dużo gości a nie chce nam się gotować Sprawdzi się on oczywiście także i z daniami mięsnymi. Najlepiej według mnie pasuje on do mięsa z kurczaka. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki: 1 szklanka mrożonego groszku 1 łyżka soku z cytryny
mecooksbardzo małym ogniu przez ok. 30 min. co jakiś czas mieszając. Po przegotowaniu osączyć i odstawić na bok do przestudzenia. Ostudzony mak zmielić 3 razy przez maszynkę do mięsa na najmniejszych oczkach lub zmielić blenderem na gładką masę. Na koniec dodać po 100g zmielonych migdałów i orzechów włoskich i dobrze wymieszać. Skórkę pomarańczową i rodzynki posiekać na drobno. W głębszym
Ukojenie Podniebieniabasmati 1 łyżka masła 1 łyżka posiekanego świeżego tymianku szczypiorek sól pieprz 1. Papryki, cebulę, seler i obrane ze skórki pomidory kroimy w kostkę podobnej wielkości. Podobnie przygotowujemy mięso. 2. Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy kiełbasy z cebulą oraz pokrojonym w plasterki czosnkiem. Następnie dorzucamy warzywa:papryki, selera, papryczkę chili. 3. Po kilku minutach
kruche babeczkiłyżki ziaren słonecznika Przygotowanie: Cebulę i czosnek obieramy z łusek, cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Dynię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Koperek myjemy i odrywamy od gałązek. Mięso makreli przepuszczamy 2 razy przez maszynkę do mielenia razem z cebulą, czosnkiem i koperkiem. Do zmielonej ryby dodajemy startą dynię, jajka, mannę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy masę na pasztet i przekładamy
słodkie i nie tylko historie kulinarnejedną łyżką oleju. Upieczone brukselki wrzucamy do miski, mieszamy ze słodko-kwaśnym sosem i podajemy od razu. Nam tak naszykowana najbardziej smakuje z panierowanymi filetami rybnymi i jasnym mięsem kurczaka. SKŁADNIKI 2-3 porcje jako dodatek 500-600g brukselki 2 łyżki jasnego, kwiatowego miodu (wypróbujcie lipowy albo lawendowy) 2 łyżki dobrego octu balsamicznego 2 + 1 łyżka oleju ryżowego
Karo in the KitchenProsta i smaczna sałatka z buraków i żółtego sera. Podana w formie tortu. Pięknie się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje. Może być dodatkiem do obiadu, mięs lub jako samodzielne danie. Dekorację sałatki podpatrzyłam na jednym z rosyjskich blogów Коллекция Рецептов Więcej przepisów na smaczne sałatki znajdziecie na moim blogu w zakładce SAŁATKI. Jeśli przygotowaliście dania z moich przepisów
O kuchni z uczuciemidealna do kanapek na śniadanie lub kolację. Polecam Składniki: 100 g wędzonych brzuszków z łososia 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki kwaśnej śmietany sól, pieprz szczypiorek Przygotowanie: Oddzielamy mięso z ryby od skóry i przekładamy do miseczki. Jajka obieramy i kroimy w kosteczkę a potem dodajemy do rybki. Przyprawiamy do smaku oraz dodajemy śmietanę. Mieszamy. Można dodać szczypiorek. Smacznego
słodkie i nie tylko historie kulinarneSekretem domowego burgera jest wg mnie dobrze zrobiony kotlet. Proponuję Ci dziś domowego burgera z frytkami. Co Ty na to? Składniki: Na kotleta: mięso wołowe mielone sól, pieprz, musztarda Bułka: przepis na bułki, które robię możesz znaleźć ………………. i …………………, ale równie dobrze możesz użyć dobrej, kupionej bułki Reszta
Oka w rosole czyli KaFka gotujewody wrzucić różyczki kalafiora, gotować przez ok. 10 minut, wybrać łyżką cedzakową. Fileta z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso, dobrze posypać przyprawą gyros, usmażyć. Ziemniaki ugotować na pół twardo, odlać, ostudzić. Sos: Do miski wylać jogurt, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe składniki, dokładnie wymieszać. Formę
Kuchnia Danusi