mięso - 63110 przepisów (strona:2422/4208)

🍹 Restauracja Blue Cactus – Warszawa 199

Plate nasze brzuchy były już najedzone, jednak nie darowałabym sobie, gdybym miała skończyć wizytę w restauracji tylko na przystawce. Na danie główne zamówiliśmy (na pół) polecane Fajitas (58zł) czyli mięso wołowe smażone z papryką, podane na gorącej patelni z Guacamole, Salsą Fresca, śmietaną, jalapeno i tortillami. Jak dla mnie wołowina była zbyt mało pikantna, gdybym wiedziała, że tak będzie

Kuchnia Bazylii
Kulki rybne w zalewie octowej 259

ziarenek pieprzu Wykonanie: Wszystkie składniki na zalewę zagotować, cebulę pokroić w krążki wrzucić do zalewy. Odstawić do przestygnięcia. Rybę zmielić razem z cebulą w maszynce do mięsa. Następnie dodajemy jajko, 2 łyżki bułki tartej i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z farszu formujemy kuli wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy

magiczna kuchnia Kasi
Restauracja Kulacs Csárda Panzió w Egerze (Szépasszony, Węgry) 219

głównych zamówiliśmy: gulasz z jelenia, polędwiczki zapiekane w musztardzie, gęsinę oraz duszone polędwiczki, a do tego oczywiście napoje i dodatki. Wszystkich dań próbowałam, każde z nich było perfekcyjnie wykonane. Mięsa rozpływały się w ustach, a  opiekane ziemniaki nie były przetłuszczone. Sałatki orzeźwiające i świeże. Jedna jedyna uwaga: na jednym z talerzy widoczne są dwa cienkie plasterki zielonej papryki - jest

Karola gotuje
Grillowany kurczak curry i sałatki 197

jeszcze się przydało. Ziemniaki sałatkę z świeżych warzyw zaproponowały, bo ochłodzenia i kolorów chciały. Kurczak, jednak nowych smaków chciał wypróbować i  grillową sałatkę posmakować. I tak warzywa z mięsem się grillowały, a świeże warzywa do połączenia w sałatkę z cierpliwością czekały. Gdy już wszystko było przygotowane, to z wielkim apetytem zostało pozjadane. Sałatki cieszyły się, że smakowały i nawet

Moniki Smakołyki
38 przepisów z papryką 205

polędwiczką, cieciorką i papryką Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Kuskus z papryką, kukurydzą i cukinią w pomidorach Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Placki ziemniaczane z kremowym

Moja smaczna kuchnia
Paprykowo-pomidorowy sos do makaronu 502

makaronu. Taki pachnący papryką i pomidorkami, otwarty zimową porą słoik….Czy może być coś lepszego? Sos też można dodawać do kanapek, też świetnie pasuje do sera, mięs, pasztetów. Sos paprykowo-pomidorowy ma lekko kwaskowo-słodką nutkę. Dla niektórych może być nawet zbyt słodki. Możecie regulować jego ostrość zwiększając ilość dodawanych papryczek chili czy też chili w proszku. Ponieważ

Mieszam w Garnku
gulasz wołowy w sosie pomidorowym 211

Bardzo prosty do ugotowania gulasz, nie wymagający wiele pracy. Na naszym stole pojawił się w towarzystwie klusek kładzionych. Wyszedł bardzo smaczny duet 🙂 . Składniki: 0,5 kg mięsa wołowego gulaszowego 2 średnie cebule 2-3 ząbki czosnku 1 pomidor 1 szklanka soku pomidorowego ziele angielskie,liść laurowy pieprz świeżo zmielony imbir mielony papryka słodka i ostra olej

Ugotujmy Coś
Sałatka z pieczoną makrela 187

natrzeć solą i pieprzem. Polać oliwą i włożyć na 30 minut do piekarnika razem z czerwona papryka owiniętą w folię. Obrać ze skóry i ości rybę. Obrać paprykę. Mięso ryby ułożyć na talerzu i dodać pokrojone warzywa. Skropić sokiem z cytryną, dodać oliwę i kapary

AZgotuj!
Chłodnik pomidorowo-paprykowy z kiełkami 176

idealna zupa na upalne lato. Wiem, że lato dobiega końca, ale upalne dni jeszcze nas czekają. Ten chłodnik nadaje się także do grilla, bo tworzy idealny duet z grillowanym mięsem. Wtedy wystarczy nalać go do niewielkich kubeczków i podać mocno schłodzony. Składniki na 2-3 porcje: 5 większych pomidorów 1 średnia czerwona papryka 1 mała papryczka chilli (opcjonalnie) 2 średnie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pljeskavica z serem 176

łopatki wołowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka pepperoni 100 g twardego sera sól pieprz 2 łyżeczki słodkiej papryki oliwa do smażenia     Przygotowanie   Mięso zmieliłem na najmniejszych oczkach. Dodałem bardzo drobno posiekaną cebulę i czosnek. Papryczki pokroiłem na małe kawałki. Dodałem przyprawy. Wymieszałem składniki łyżką, a następnie ręcznie dokładnie wyrobiłem. Dodałem pokrojony w kostkę ser, wymieszałem

R'n'G Kitchen
Pieczarki z grilla 186

się Wam kupić takiej drobnicy, można oczywiście użyć normalnych pieczarek, tylko przed marynowaniem trzeba je pokroić w grube plastry. Tak grillowane pieczarki są świetnym dodatkiem do grillowanych mięs. Polecam! inspiracja  tutaj Składniki ( dla 4 osób) ok 250 g bardzo drobnych pieczarek (mini) marynata: 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka sosu sojowego 3 ząbki czosnku, posiekane 1/2 łyżeczki suszonego majeranku

Stare Gary
Zapiekane ziemniaki z cukinią i pomidorami 332

pyszne zapiekane warzywa podpatrzyłam jakiś czas temu u Agnieszki z bloga Smak Mojego Domu . Świetnie sprawdziły się jako dodatek do pieczonych udek z kurczaka, a że i warzywa i mięso piekły się jednocześnie to obiad praktycznie zrobił mi się sam. Super patent, gdy ma się mało czasu na gotowanie ;)  Składniki na 2-3 porcje: 4-5 ziemniaków 1 duża

Simply Food
Szynka duszona z pieczarkami. 204

danie możecie przyrządzić na obiad, ale też na imprezę, jako danie na ciepło. Tym razem zrobiłam szynkę, ale inne mięso też się sprawdzi. Bardzo dobrze w tej wersji smakuje karczek. Składniki: kawałek szynki (u mnie około 1 kg) 1/2 kg. pieczarek 1 duża cebula ząbek czosnku 750 ml. gorącej wody 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki

Agusiowe smakołyki
STEK Z TUŃCZYKA Z SALSĄ Z KOMOSY RYŻOWEJ 198

PRZYGOTOWANIE :  Stek z tuńczyka nacieramy odrobiną soli i pieprzu, polewamy oliwą i odkładamy na 30 minut aby mięso naszło.  Komosę wsypujemy do garnka, zalewamy około 1 szklanką lekko osoloną wodą i gotujemy na małym ogniu do miękkości. Ugotowaną nakrywamy pokrywką i odkładamy na 20 minut aż całkowicie napęcznieje. Mango i paprykę kroimy w drobną kostkę, natkę szatkujemy. Komosę

Kulinarne Fantazje Marioli
Papryki faszerowane kaszą, pieczarkami, serem i żurawiną 208

Czerwone zachody słońca. Pola pełne żółtych kółek. Sierpniowe, nastrojowe wieczory... Paprykę można faszerować niemalże wszystkim. Kaszą, mięsem, ryżem, serem, warzywami czy bakaliami. U nas tym razem zagościły w wydaniu z kaszą, pieczarkami, żółtym serem i słodkim akcentem w postaci żurawiny. A jak smakowało? Powiem Wam, że bardzo dobrze. Lubimy eksperymentować z farszami do warzyw. Na blogu znajdziecie też przepisy

My simple kitchen