Masło jabłkowe brzmi trochę tłusto, ale zapewniam Was, że kalorii ma bardzo mało. Tak naprawdę nie ma w nim ani trochę prawdziwego masła , a swoją nazwę zawdzięcza maślanej, gładkiej konsystencji. Masło jabłkowe ma też bardzo mało dodatkowego cukru, szczególnie kiedy do jego zrobienia wybierzecie dojrzałe owoce słodszych odmian. Proces długiego smażenia przypomina robienie powideł , tyle że powideł nie przecieram ani nie miksuję. Takim masłem jabłkowym można smarować kanapki, naleśniki, używać jako sosu do... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.