mięso - 63110 przepisów (strona:2426/4208)

Naleśniki – najlepsze ciasto 1166

Delikatne, puszyste i bardzo smaczne Wariantów podania jest mnóstwo, można je jeść na słodko, na słono, z mięsem lub z rybą, z kapustą i grzybami – wtedy powstają krokiety, czyli zawijane panierowane w bułce naleśniki i smażone na rumiano. Jest wiele przepisów na ciasto naleśnikowe. Można dodawać tylko mleko, mleko z wodą, mleko z wodą gazowaną, różne rodzaje mąk

Zasmakuj Kuchni
Sandacz z patelni z kaszą gryczaną i buraczkami 205

Sandacz to przepyszna słodkowodna ryba o białym, dosyć zwartym i niezbyt tłustym mięsie. Dziś zapraszam Was właśnie na sandacza z chrupiącą skórką, ale bez panierki z idealnie dobranymi dodatkami – paloną kaszą gryczaną z pieczarkami i pietruszką oraz zwyczajną surówką z tartego buraka. Rzadko smażę rybę na patelni, ale świeżutki sandacz aż się o to prosi. Tym bardziej, że jego

Dietolog
Pieczone żeberka w marynacie musztardowo sojowej z ziemniakami 174

foliowego. Żeberka, marchew, cebulę wkładamy do drugiego rękawa, końcówki związujemy. Ziemniaki i żeberka pieczemy ok. 60 min w 200°C.  Przed końcem pieczenia rozcinamy worek, żeby warzywa i mięso ładnie się przypiekły (ok. 15 min przed końcem). Rada: czas pieczenia będzie zależał od tego jak duże są żeberka i jak dużo mają tłuszczu. Lepiej wybierać żeberka mniejsze i chudsze

Moniki Smakołyki
Harira- marokańska zupa 166

której głównymi składnikami są soczewica i ciecierzyca. Można ją przygotować w wersji wegetariańskiej oraz mięsnej. Moja dzisiejsza wersja tej zupy jest bezmięsna, ale jeśli nie wyobrażacie sobie zupy bez mięsa, to polecam dodać jagnięcinę lub baraninę. Tradycyjnie zupa podawana jest z daktylami, jednak ja nie przepadam za połączeniami słodko, słonymi, więc pominęłam ten składnik. Poza tym przed podaniem należy

kulinarne odsłony pati
Ciasto makowe na biszkopcie 145

przejdź od razu do punktu 3. Mak wsyp do misji i zalej wrzątkiem, tak aby go zakrył. Pozostaw do namoczenia przez 1 godzinę. Następnie zmiel mak w maszynce do mięsa z najdrobniejszymi oczkami, dwukrotnie. Do maku dodaj miód, olej, drobno posiekane orzechy i migdały oraz suszone owoce lub kandyzowaną skórkę pomarańczową. Oddziel żółtka od białek. W misce ucieraj mikserem masło

nietylkopasta.pl
Rosół rybny z pierogami z karpia. 196

zimną wodą, bułkę zalewamy mlekiem. Na odrobinie oleju podsmażamy pokrojoną cebulę i czosnek pod koniec dodając posiekany drobno rozmaryn.  Karpia oczyszczamy i mielemy w maszynce do mielenia mięsa. Następnie dodajemy odciśniętą bułkę, żurawinę, orzechy, wystudzoną cebulę z czosnkiem i całość dokładnie wyrabiamy doprawiając do smaku solą i pieprzem.  Ciasto na pierogi rozwałkowujemy dość cienko i wykrawamy kółka

Malinowe Pocałunki
Gniazdka z cielęciny w sosie paprykowo bakłażanowym 147

miksuję blenderem. Sos przesmażam na gazie, dodaję serki, wlewam trochę wody od gotowania makaronu bo zrobi się gęsty. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie. Kotleciki: Cielęcinę mielę maszynką do mięsa razem z cebulą i czosnkiem. Przekładam do miski, dodaję jajko, kaszkę, sól, pieprz, paprykę, grzyby zmielone, koper pokrojony i wyrabiam. Formuję kulki średniej wielkości i obtaczam w mące kukurydzianej

wesoła kuchnia
Seromakowiec z jabłkami 344

zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na godzinę (co jakiś czas można przemieszać), a następnie odcedzamy na sicie wyłożonym gazą lub pieluchą tetrową. Mielimy 2-3 razy przez maszynkę do mięsa razem z biszkoptami. Orzechy i migdały drobno siekamy (miksujemy w rozdrabniaczu), dodajemy do maku razem ze skórką pomarańczową, cukrem pudrem, śmietanką i szczyptą soli. Mieszamy. Z białek ubijamy pianę, łączymy

Kuchnia w czekoladzie
Soja z jarmużem i indykiem 169

Taki jesienny misz masz dziś na talerzu. Pyszne danie jesienne z mnóstwem składników odżywczych dziś na talerzu proponuję. Jarmuż bogactwo zdrowia, soja źródło białka i pyszne mięso, dziś w postaci indyka. Szybkie i aromatyczne danie, to jedno z moich ulubionych, polecam. Soja z jarmużem i indykiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zupa rumforska – kuchnia podkarpacka 164

puchli z biedy i zbiegali do Kolana setkami’. Właściciele Kolana hr. Łubieńscy nie odmawiali pomocy. Jak wspominała ich córka: ‘Gotowała się tam dla przychodniów tzw. rumforska zupa, gdzie było mięsa trochę i grochu, i kartofle, i pęczak. Pod moim kluczem była też szafa z zapasami i gotowanym bobem. Dziadom zamiast groszaków dawało się kwartę’.” („Posewastopolska odwilż” Józef Geresz) Nie sposób

Trzeci talerz
Klopsiki z białej kiełbasy w sosie pomidorowym 362

długie stanie przy garnkach w kuchni to polecam takie danie. Przygotowanie takiego obiadu zajmuje zaledwie 30 minut. Pulpety z surowej kiełbasy w sosie pomidorowym sprawdzają się fantastycznie na obiad. Mięsa nie trzeba doprawiać wystarczy tylko usmażyć. U mnie w domu wszyscy lubimy takie szybkie i smaczne dania. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Klopsiki z białej kiełbasy w sosie pomidorowym /porcja

Pieguskowa Kuchnia
Jesienne curry 163

sicie gorącą wodą, ugotować. Fenkuł, seler pokroić w paski, kurczaka i dynię pokroić w kostkę. Rozgrzać wok lub głęboką patelnię. Dodać mleczko kokosowe, warzywa i kurczaka. Dusić, aż mięso zmięknie. Dodać curry i ciecierzycę. Dusić ok. 10 minut. Na koniec dodać sól do smaku i przecier pomidorowy. Wymieszać dokładnie, dusić kolejne 5 minut. Gotowe curry podać z kaszą

Kucharzyca
Śniadanie wegetariańskie - wg diety rozdzielnej #3 266

chociaż może coś ich zainspiruje, a jak nie to poczekamy na ich przebudzenie! Dziś prezentujemy przykładowe śniadanie. Śniadanie według diety rozdzielnej, dla każdego i dla wegetarian, ponieważ jest bez mięsa. Składniki: pomidor jajka szczypiorek sól i pieprz majonez twarożek Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, kroimy na połówki, a pomidora na 6 części. Wszystko solimy i pieprzymy. Na jajka kładziemy majonez

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Między Bułkami – Al. Jerozolimskie 23 – recenzja 181

niepodległości). Co jadłam w Między Bułkami? Ostatnio przeprosiłam się z burgerami, więc zdecydowałam się na Cowboya (burger wołowy z serem cheddar i bekonem). Bardzo podobało mi się, że porcja miesa i dodatków nie jest przesadnie duża, więc można go jeść rękami a nie tylko widelcem. Osobiście lubię, gdy burger ma więcej sosu barbecue, ale często źle się to kończy

Ugotowane pozamiatane
Gulasz z pieczarkami, czerwonym winem i miodem 172

Gulasz z miękkim mięsem wieprzowym i z pieczarkami. Pachnący i rozgrzewający

Przepisy Kulinarne

Proponowane wyszukiwania