mięso - 63110 przepisów (strona:2428/4208)

Zupa z fasolką szparagową i ryżem 262

kulki ziela angielskiego sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć, marchewkę, pietruszkę oraz seler pokroić w kostkę. Z fasolki odciąć końcówki i pokroić na kawałki. Por pokroić w półplasterki. Mięso umyć, włożyć do garnka, wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, zalać 2-2,5 L zimnej wody, zagotować. Po 15 minutach gotowania wrzucamy fasolkę i gotujemy 10 minut. Po tym czasie wkładamy

magiczna kuchnia Kasi
Pomidorowy tatar (wegański, bez oleju) 205

Tatar to popularna zakąska, tradycyjnie przyrządzana z mielonego lub drobno siekanego mięsa z dodatkiem żółtek jajek, cebuli, oleju i przypraw, spożywana na surowo. Mnie ta kombinacja nigdy nie smakowała, ale za to wegański, mocno pomidorowy tatar bardzo przypadł mojej rodzinie do gustu, włączając dzieci. W dodatku, nie zawiera w ogóle oleju, czyli jest zdecydowanie zdrowszy. Taka smaczna propozycja na lekki

Lamarida.pl
Kalafior w cieście 181

dodatek do obiadu. Jeśli macie ochotę na bardziej pikantnego można dodać szczyptę papryki chilli. Na blogu w zakładce WARZYWA znajdziecie inne pomysły na przygotowanie kalafiora. Szczególnie polecam kalafiora faszerowanego mięsem mielonym   oraz kalafiora zapiekany w sosie serowym Składniki 1 średni kalafior 1/2 szklanki mąki pszennej 1,5  łyżeczki soli 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka

O kuchni z uczuciem
Tatar azjatycki 208

Dzisiaj propozycja dla mięsożerców. Danie, które bardzo lubimy – w wydaniu klasycznym, francuskim i każdym innym 😉 Pora więc na wersję azjatycką. Idealna na lato. Podawana bez

slodkokwasnapl
Pad Thai z kurczakiem 192

miseczce mieszamy dokładnie wszystkie składniki sosu. W woku lub większej patelni z nieprzywierającym dnem podgrzewamy olej. Następnie dodajemy pokrojony na cieniutkie plasterki czosnek, podsmażamy około minuty. Następnie dodajemy pokrojone mięso (w kosteczkę lub plasterki). Podsmażamy z 3 minuty, po czym wbijamy jajka i podsmażamy wszystko delikatnie mieszając. Kolejno dodajemy makaron i mieszając smażymy całość przez około 4-5 minut

Słodkie okruszki
Ziemniaki w mundurkach z sosem winegret 208

wyciśnij sok z cytryny. Wsyp sól, pokrojone drobno zioła, zakręć i mocno wstrząśnij. Opcjonalnie, przypraw sos pieprzem. Polej sosem gorące ziemniaki. Podaj ziemniaki w mundurkach jako gorącą przystawkę do mięsa lub ryby. Spara Spara Spara Spara The post Ziemniaki w mundurkach z sosem winegret appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Balsamico winegret wg Aleex 176

prostu zrobić. Wystarczyło kilka wskazówek kulinarnych, kilka składników, a potem kilka chwil w kuchni i … oto jest – domowy balsamico winegret. Rewelacyjny jako dressing do sałat, marynata do mięs i dodatek do wielu dań. Spróbujecie? Składniki: • ¼ szklanki octu balsamicznego crème (bardzo gęstego) • ¼ szklanki oliwy z oliwek • 2 duże ząbki czosnku • 1 płaska łyżeczka brązowego cukru • ¼ łyżeczki soli • ¼ łyżeczki mielonego pieprzu Sposób

W mojej kuchni
Risotto Ze Świeżymi Kurkami 176

kurki. 2. Kiedy kurki się smażą, kroję pierś kurczaka w kosteczkę i również ją przesmażam (nie jest ona konieczna ale my lubimy w risotto jak jest tam choć odrobina mięsa ) 3. Kiedy całość jest już przesmażona, wsypuje ryż i czekam aż wchłonie resztę sosu który się wytworzył. Następnie podlewam całość 3 chochelkami bulionu, przykrywam i duszę. Od tej pory

Gotowanie...to proste !
Bardzo delikatne gotowane klopsy z cukinią, pyszne 189

pyszny. Przygotowanie klopsów – Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Delikatnie obsypać solą. Położyć cukinię na sitku i zostawić na 30 minut. Następnie wydusić całą wodę. Mięso mielone wrzucić do miski. Dodać posiekaną drobno cebulkę, odciśniętą cukinię,majeranek, jajko, bułkę tartą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować okrągłe klopsiki. Przygotowanie sosu – Cukinię umyć i zetrzeć

Kuchnia Pokoleń
Pieczone polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce 246

bułką tartą i świeżym tymiankiem. Jeśli nie macie świeżego tymianku możecie go całkiem pominąć. Polędwiczki przed panierowaniem marynowane są w mleku z octem (można zastąpić maślanką), dzięki czemu mięso jest kruche i delikatne. The post Pieczone polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Kurczak w sosie pieczarkowo koperkowym z kulkami mozzarelli 196

kulkach Sól Pieprz Natka pietruszki do posypania Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę lub paseczki. Doprawiamy przyprawą do kurczaka. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Gdy mięso delikatnie zmięknie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz posiekany koperek. Całość podlewamy wodą. Dusimy na wolnym ogniu przez kilka minut (aż zmiękną pieczarki). Na końcu dodajemy śmietankę oraz kawałki topionego serka

VioletoweKucharzenie
Patison w jajku 155

Wybór warzyw o tej porze roku jest imponujący! Gama kolorystyczna zachwycająca 😊 Idealna okazja, aby odpocząć od jedzenia mięsa i wędlin. Warzywa nie wymagają długiej obróbki cieplnej, co wiąże  się  z krótkim przebywaniem w kuchni 😉 Czy nie o to chodzi w gorące dni lata? A więc jedzmy warzywa, zaoszczędzimy czas i zyskamy na figurze 😊 (function

Kulinarne przemyslenia
Roladki schabowe z kurkami (panierowane) 544

roztopić łyżkę masła, podsmażyć kurki, doprawić solą, pieprzem, dodać posiekaną natkę pietruszki, przemieszać i smażyć jeszcze 1-2 minuty. Odstawić na bok. Schab umyć, osuszyć, rozklepać cienko tłuczkiem do mięsa. Doprawić z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką w proszku. Na każdy plaster schabu nałożyć farsz z kurek i zawinąć w roladki. Otoczyć w mące, jajku, a na koniec

Kulinarne Przeboje
Placuszki z Piersi Kurczaka z Papryką i Pieczarkami 165

piersi z kurczaka - 200g pieczarek - 200g papryki (u mnie czerwona i żółta) - 3 jajka - 5 łyżek mąki - 1 łyżka musztardy - 2 łyżki majonezu - 1/2 łyżeczki soli - szczypta pieprzu WYKONANIE: Mięso, pieczarki i paprykę kroimy w dość drobną kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy jajka i mąkę. Mieszamy składniki. Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na oleju na złoty

Dziś Ja gotuje
Sałatka makaronowa z brokułem, kukurydzą, serem i ogórkiem kiszonym 188

Sałatka jest bardzo prosta, smaczna i syta. W letnie upały, kiedy nie mamy ochoty na porządny kawał mięsa lub stanie przy garnkach - idealnie może zastąpić obiad. Sprawdzi się też na każdej imprezie, w przypadku niespodziewanych gości i jako dodatek na grilla. Koniecznie spróbujcie! 200g makaronu (u mnie drobne kolanka) 100g żółtego sera (u mnie od MSM Mońki ) 1 brokuł

Di gotuje