mięso - 63110 przepisów (strona:2419/4208)

Cielęcina duszona z papryką i cukinią 243

koncentrat, pomidory w puszce i przyprawy, dusimy 15 min. Dorzucamy paprykę, dusimy kolejne 15 min i po tym czasie wrzucamy Cukinię. Całość pozostawiamy na wolnym ogniu do czasu, aż mięso będzie miękkie, u mnie trwało to kolejnych 15 min:) Na koniec dodajemy jogurt i pietruszkę. U mnie podane z trendy lunch

Mamuśka wraca do formy
Przykładowy jadłospis - 1700 kcal 558

indyka - 50 g brązowego ryżu - 200 g kalafiora - 100 marchewki - 10 łyżek zielonego groszku - bazylia, oregano, sól, pieprz – do smaku - natka pietruszki - łyżka oleju Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso z indyka. Dodajemy warzywa. Przyprawiamy i całość dusimy. Podajemy z ryżem ugotowanym według przepisu Kcal: 548, 8   B: 42,5 g ; W: 58,8 g; T: 13,8 g Podwieczorek

Health-Fit-Life
Kurkowa, zupa z kurkami 174

się zebrać całkiem sporą ilość kurek, a co za tym idzie mogłam zrobić kilka grzybowych przysmaków. Uwielbiam zupy nad czym bardzo ubolewa moja rodzina, bo Oni najchętniej jedzą mięso w wydaniu smażonym, a ja przez 7 dni w tygodniu mogę tylko zupy. Smak podkręciłam curry i kurkumą, bo mam słabość do tych przypraw, a poza tym są bardzo zdrowe. Składniki

Apetyczna babeczka
Pieczarki smażone 200

smażę je w całości, jeśli większe to kroję w ćwiartki lub w plastry. Smażone pieczarki podaję do placków ziemniaczanych, do makaronów, do zapiekanek, jako dodatek do ziemniaków z mięsem. Pieczarki smażone to baza do kolejnych dań, wystarczy wlać śmietanę i mamy pyszne pieczarki w sosie, albo dodać bulion i mamy zupę pieczarkową. Pieczarki idealnie się nadają do eksperymentowania w kuchni

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Śliwki węgierki kiszone 269

śliwki też się do tego nadają. Są też zdrowe, jak wszystkie kiszonki, i będą doskonałą alternatywą dla śliwek marynowanych w occie . Kiszone śliwki są świetnym dodatkiem do pieczonych mięs, serów i sałatek. Kisić można różne warzywa i owoce - zajrzyj TUTAJ, do zakładki o kiszonkach, po inspiracje ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Jak zrobić klasyczny sos pomidorowy? 185

Najlepszy klasyczny sos pomidorowy zrobisz oczywiście ze świeżych dojrzałych pomidorów i jest on podstawą do wielu dań. Doskonale pasuje do grillowanych warzyw, owoców morza, mięsa, makaronów czy pizzy. Kiedy opanujesz jego przygotowanie do perfekcji, będziesz w stanie dopasować go do wielu potraw. Można go przechowywać w słoikach i kiedy najdzie ochota, wykorzystać z takimi składnikami, jakie akurat masz pod ręką

ale Pysznie
Jak zrobić ocet jabłkowy? 218

gości w mojej kuchni od dawna, przygotowywała go moja babcia, moja mama, przygotowuję też i ja, stosuję go gdyż jest znakomitym dodatkiem do sałatek, surówek i mięsa. Gdy ocet jabłkowy stał się pewnego czasu hitem odchudzania postanowiłam sprawdzić jego właściwości osobiście, fakt zmniejsza łaknienie, przyspiesza przemianę materii, ma też działanie odwadniające. Potrzebujemy  1 kg (skórki jabłek, ogryzki

Anioły w kuchni
Najprostsze szaszłyki - z kiełbasy i warzyw 163

prezentowały się nasze szaszłyki. Warzywa i kiełbasę można doprawić własną ulubioną mieszanką przypraw albo wykorzystać gotowe mieszanki przypraw do grilla, których jest duży wybór. Może być przyprawa uniwersalna do mięsa i warzyw, do szaszłyków lub do karkówki, każda będzie pasowała. składniki: 500 g wiejskiej cienkiej kiełbasy 2 małe cukinie po 250 g, u mnie żółta i zielona 2-3 cebule

Monia miesza i gotuje
Pieczone skrzydełka z kurczaka 190

Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Skrzydełka z kurczaka moczymy w zimnej wodzie, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Śmietanę łączymy z przyprawą i sosem. Mięso przekładamy do miski, dodajemy marynatę i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na min 1 godz. Po tym czasie skrzydełka wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 35-40 min ( w zależności

R'n'G Kitchen
Dynia słodko - kwaśna na zimę 185

Każdego roku przygotowuję na zimę kilka słoików dyni. Jeśli dynia jest w wersji słodko - kwaśnej, to potem mam doskonały dodatek do mięsa i wędlin. Dzisiejsza porcja jest z zapachem brzoskwiniowym. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Kiełbasa Włodka 217

ziele angielskie Przyprawa kupiona w :http://sklep.runobio.pl/swiezynka-150g-p-238.html WYKONANIE Łopatkę i karkówkę kroimy w kostkę 4x4 cm szynkę w w kostkę 1-2 cm i peklujemy zgodnie z gramaturą mięsa. Czas peklowania 48 h. Następnie łopatkę i karkówkę rozdrabniamy na sitkach łączymy cały surowiec i przyprawiamy wszystkimi przyprawami dodając 300 mil wody, dokładnie wyrabiamy i odstawiamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Schab w warzywach 246

nieduża cukinia 10 pieczarek 4 spore marchewki Pół niedużej kapusty pekińskiej przyprawa pikantna do grila sos amerykański lub majonez olej rzepakowy Vegeta, sól, pieprz           Mięso pokroić na kotlety, przekręcić przez kotleciarkę lub lekko rozbić. Przyprawić solą i pieprzem. Marchew zetrzeć na grubej tarce. Pozostałe warzywa pokroić: cebulę w piórka, paprykę w paski, cukinie w półplasterki

Praktyczna pl
DORSZ POD ZIOŁOWĄ KRUSZONKĄ NA DELIKATNYM PUREE Z KALAFIORA I SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 276

prawie wszystko działa, więc wracam do Was z cyklem #fishfriday. Co powiecie na nowy przepis na piątkową rybkę? Tym razem polędwiczki z dorsza. Dorsz jest białą rybą o zwartym mięsie, świetnie nadaje się do pieczenia. Tym razem upiekłam go w piekarniku bez przykrycia, ale żeby nie był suchy posypałam go kruszonką z mielonych migdałów i posiekanych ziół. Jako dodatek proponuję

Dietolog
Pieczony pstrąg – idealny na grilla i z piekarnika 307

tylko na grillu. Z czasem jednak tak rozkochaliśmy się w tym przepisie, że zaczęliśmy przygotowywać je także w domu. Pstrąg z piekarnika to szybkie i pyszne danie. Mięso po upieczeniu jest idealnie soczyste. Smak pstrąga doskonale komponuje się z przyprawami. Tak przygotowaną rybę możecie po dokładnym oczyszczeniu z ości podać 9 miesięcznemu maluchowi. 2 pstrągi pół pęczka koperku

Dieta bez mleka
Tuszonka z kurczaka i ziemniaków 156

mleka 3,2% 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Udka umyć, przekroić na pół i zdjąć z nich skórę.W garnku ułożyć mięso, a na nim obrane ziemniaki i minimarchewki. Pokroić szczypiorek, koperek, posypać całość zieleniną.  Do garnka wlać  wody, tak aby zakrywała ziemniaki i kurczaka i dodać  sporą łyżkę masła, doprawić solą

Gosia gotuje