mięso - 63110 przepisów (strona:2410/4208)

OOPSIE BURGERY!! ;) 209

odchudzone-bezglutenowe-oopsie burgery :)  Przepis w poprzednim poście >>> OOOOPSIE CHLEBEK <<<. Dodałam tylko to co w burgerze najbardziej istotne.. mięcho :D Do mięsa dodałam jajko, sól, pieprz, trochę ostrej musztardy.Dodałam również troszkę startego sera żółtego. Podałam z sałatą, sosem Develey do hamburgerów (bezglutenowy!!) oraz plasterkiem sera. Mój towarzysz kolacyjny wie jak sprawić

BezglutenowaIzabela
WIEPRZOWINA Z JAJKIEM SADZONYM 190

drugiej patelni smażymy jajka - jednak pilnujemy żeby żółtko  nie ścięło nam się  zbyt mocno.  Na trzeciej patelni ląduje masło w płynie (do smażenia warzyw i mięs) a w nim zielona fasolka. Dusimy do miękkości - nie potrzebuje ona soli ani pieprzu, masło w 100% wystarcza - mój ulubiony sposób na fasolkę.  Gdy wszystko mamy gotowe - układamy ślicznie

BezglutenowaIzabela
ZAPIEKANA KARKÓWKA Z SEREM 210

godzinkę do piekarnika. Aa więc --> plastry karkówki (ok 1 - 1.5 cm grubości) doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, papryką. wkładamy na naczynia żaroodpornego cebulę kroimy w plastry i układamy na mięso kroimy paprykę - ilość i kolor wg uznania - i układamy na cebulę  SOS POMIDOROWY - do pomidorów z puszki dodałam sos (dwie łyżki) - pikantną salsę do nachosów, następnie wykładamy

BezglutenowaIzabela
ALE MEXYK!!! DOMOWA QUESADILLA 181

wprost do mojego koszyka -  kupiłam. Zrobiłam chyba jedno z  najprostszych dań. Na placek nakładamy ser z dodatkami i zapiekamy - do momentu aż ser się roztopi.  Farsz : mięso mielone cebulka czosnek papryka żółta, czerwona papryka ostra  sól pieprz na połówce placka układamy -->   ser-farsz-ser ---> składamy ii zapiekamy chwilkę z jednej i drugiej

BezglutenowaIzabela
MEGA ŻEBERKO Z BOCZKIEM 182

pieprzem i dusimy chwilkę pod przykryciem. Po kilku minutach żeberek z cebulą i marchewką - zalewamy nasze żeberka trzema szklankami wody potrzebujemy więcej, dolewamy więcej. Woda musi przykryć nasz mięso. Dusimy całość pod przykryciem ok 1.30 minut - sprawdzając co jakiś czas czy nie przywiera do garnka, oraz w celu odwrócenia żeberka. Jeśli mięsko jest miękkie a sos odpowiednio gęsty serwujemy nasze

BezglutenowaIzabela
Kiełbasa szynkowa 472

wyciśnięty przez praskę 2 ząbki -osłonki białkowe fi 65-100 -sznurek wędzarniczy -zimna woda 100 ml. Do szynki podczas dodawania przypraw -zimna woda 200 ml. Do zmielonej golonki WYKONANIE Mięso po klasyfikacji kroimy: szynkę w kostkę 3-4 cm natomiast golonkę w mniejszą kostkę. Szynkę zmiękczam tłuczkiem ale bez przesady to nie schabowe. Golonkę zostawiamy w postaci kostki. Oba mięska

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
pulpety drobiowe koperkowe w sosie śmietanowym... 204

Składniki: mięso mielone drobiowe 75 dag, jajka 1 sztuka "L", cebula 1 sztuka, kasza manna 2 łyżki, bułka tarta 3/4 szklanki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, koperek 1 pęczek, kucharek 2 łyżeczki, mąka pszenna 2 szklanki, woda 2 litry, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 1 sztuka, śmietana gęsta 200 ml, warzywa - w opisie, ziemniaki - w opisie, przyprawa

W Mojej Kuchni Lubię
Żeberka z czerwoną kapustą 154

którzy zjadają mięso tym przepisem nie powinni być zawiedzeni.  Składniki 5 łyżek sosu sojowego 100 g miodu 4 łyżki sosu worcestershite pieprz szczypta tymianku półtora kg żeberek wieprzowych pół główki czerwonej kapusty 1 łyżka octu z białego wina 4 łyżki masła 2 łyżki octu jabłkowego półtora litra soku z jabłek sól 100 g rodzynek     Przygotowanie   Marynata

R'n'G Kitchen
Żeberka z czerwoną kapustą 154

którzy zjadają mięso tym przepisem nie powinni być zawiedzeni.  Składniki 5 łyżek sosu sojowego 100 g miodu 4 łyżki sosu worcestershite pieprz szczypta tymianku półtora kg żeberek wieprzowych pół główki czerwonej kapusty 1 łyżka octu z białego wina 4 łyżki masła 2 łyżki octu jabłkowego półtora litra soku z jabłek sól 100 g rodzynek     Przygotowanie   Marynata

R'n'G Kitchen
Sałatka z ryżem i paluszkami krabowymi 205

Dawno nie było na blogu sałatki, a ponieważ miałam ochotę na sałatkę zrobiłam ryżową z dodatkiem paluszków krabowych. Bardzo szybka i smaczna. Idealny dodatek do mięs, wędlin czy jako samodzielna przekąska. Na blogu znajdziecie więcej przepisów i pomysłów na sałatki. takie z makaronem, ryżem, jarzynowe, fit, itp. Składniki 5 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka kukurydzy 1 duża cebula

O kuchni z uczuciem
Makaron lasagne z pesto z suszonych pomidorów z pulpecikami z piersi kurczaka 165

kurczaka  1 jajo 2- 3 łyżki otrębów owsianych 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku  olej do smażenia mix sałat do dekoracji  Mięso mielone, jajo, otręby, natkę pietruszki i przyprawy mieszam. Formuję niewielkie pulpety, które smażę na rozgrzanym oleju po minucie z każdej strony.  Makaron gotuję al dente według przepisu na opakowaniu

Mango Papaja
Sos pomidorowy wg siostry Anastazji 403

smaku Po super naklejki na przetwory zapraszamy do sklepu  HanuśZZ Po przyprawy zapraszamy do naszego sprzedawcy  SKWORCU Wykonanie; Pomidory, czosnek, cebulę oczyścić i zemlec w maszynce do mięsa.Dodać pozostałe składniki. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 1-1 1/2 . Nastepnie przetrzeć przez sitko, doprawić i przelać do słoików. Pasteryzujemy około 15 minut

Anioły w kuchni
Makaronowe muszle faszerowane mięsem mielonym 721

Duże makaronowe muszle w sosie pomidorowym faszerowane mielonym mięsem to sycące gorące danie na obiad i na imprezę. W smaku przypomina trochę cannelloni lub lazanię , ładnie się prezentuje i przyjemnie pachnie

Przepisy Kulinarne
Samosy 155

możemy spotkać nawet w barach typu fast food. To nic innego jak trójkątne pierożki smażone na głębokim tłuszczu, niesamowicie smaczne i aromatyczne. Ich nadzienie to najczęściej ostro przyprawione warzywa, mięso lub ser panir. Ja mam dla Was wersję z ziemniakami i groszkiem Już dziś możecie je zrobić u siebie! Sprawdźcie jakie to proste! Samosy Czas całkowity 40 minut/y Składniki 200g

Mostek w kuchni
Zupa z prawdziwków na rieslingu 152

kostkę. Na klarowanym maśle przesmażyłam grzyby. Nie należy mieszać grzybków zbyt często, żeby nie zniszczyć ich struktury. Pod koniec smażenia wlałam szklankę wina i lekko odparowałam. Z bulionu wyjęłam mięso oraz warzywa i wyłowiłam przyprawy. Grzyby na maśle i winie dodałam do czystego bulionu. Dodałam ziemniaki pokrojone w kostkę i gotowałam na wolnym ogniu aż ziemniaki zmiękły. Następnie zahartowałam łyżkę

Kate's Kitchen