mięso - 63110 przepisów (strona:2410/4208)

PIZZA Z KURCZAKIEM I PAPRYKĄ NA CIEŚCIE FRANCUSKIM 190

Osączam na ręczniku papierowym. Paprykę kroję w mniejsze cząstki, następnie w paski. Ciasto rozkładam na papierze do pieczenia, smaruję ketchupem i posypuję oregano. Następnie układam paprykę, ser żółty i mięso. Zapiekam około 20 minut w 200 stopniach

JejKuchnia
Ragout z bulgur 162

Oryginalny ragout to potrawka z mięsa lub warzyw pokrojonych w jednakowe kawałki, duszonych w wywrze z warzyw, wywarze rybnym lub mięsnym. U mnie ragout trochę po mojemu, lecz gwarantuję Wam, że jest obłędne. Składniki: 3 filety z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów pokrojonych 1 garść czarnych oliwek 1 łyżka kaparów 3 gałązki tymianku kasza bulgur olej

MojaQchnia.pl
Smażone zielone pomidory nieceo inaczej 172

zupa zwana barszczem nie może być z buraków, tylko kiszonego barszczu zwyczajnego, a chleb nie może być na drożdżach tylko na zakwasie, natomiast wędlina może być tylko z mięsa wędzonego. I tak dalej, i tak dalej. Abstrahując od sprzeczania się na temat kryterium uzualnego, polecam poczytać co na ten temat myśli dr. hab. Katarzyna Kłosińska z Uniwersytetu Warszawskiego, członkini Rady

Kryzysowa Książka Kucharska
Sałatka grzybowa czy może tort warzywny? 1148

pieczarki (główkami do dołu) 2 warstwa: posypujemy koperkiem i szczypiorkiem 3 warstwa: marchewka, dociskamy, delikatnie solimy i pieprzymy i smarujemy cienko majonezem 4 warstwa: groszek konserwowy, dociskamy 5 warstwa: mięso, dociskamy, smarujemy cienko majonezem 6 warstwa: papryka konserwowa, dociskamy 7 warstwa: jajka, dociskamy, solimy i pieprzymy, smarujemy cienko majonezem 8 warstwa: ser żółty, dociskamy, smarujemy cienko majonezem. Całość przykrywamy folią

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Zapiekanka z cukinią, szpinakiem i białym serem 196

uniwersalne składniki, że da się z nich zrobić wiele dań. Ta zapiekanka z cukinią powstała właśnie wtedy – dużą inspiracją była tu Lazania z cukinii z mięsem czyli danie, które w sezonie na cukinię zawsze powtarzam, w różnych konfiguracjach. Teraz wykorzystałam ten sam patent – czyli plastry cukinii zamiast płatów lazanii, z tym że tym razem wegatariańsko – w środku

Cooking for Emily
Sos ze świeżych leśnych grzybów - prosty i szybki 293

Sezon grzybowy rozpoczął się na dobre, warto zatem dary lasu wykorzystać do przygotowania pysznego obiadu, ma się rozumieć z grzybami w roli głównej. Sos grzybowy pasuje do mięs, ryb, makaronów, kasz, a jego dodatek uświetni każdy posiłek. Dla mnie jednak grzyby to smak tak dosonały, że dodatek kulki tluczonych ziemniaków to wszystko czego potrzebuje pyszny sos grzybowy. Uwielbiamy wszystkie grzyby

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lazania wegetariańska - z soczewicą 203

Lazania (czy lasagne?) to jeden z prostych, a szybkich obiadów, który po krótkim przygotowaniu tylko zapiekasz i gotowe. Ale co, jeśli nie masz mięsa, a czasu jeszcze mniej, niż przewidywałaś? Tu budzi się kreatywność i właśnie na nią postawiłam z tym obiadem - drogą eksperymentu przygotowałam i podałam na obiad wege lazanię. Sama robota to tylko 5 minut + pieczenie. Lazania wyszła

Kolorowy Przepisownik
SAŁATKA GYROS Z SOSEM CZOSNKOWO-ZIOŁOWYM 190

łyżki jogurtu greckiego, łyżka oleju,  przyprawa kebab-gyros. *Możecie użyć też sosu czosnkowego domowej roboty. :) Przygotowanie: Kurczaka kroję w kostkę, podsmażam przez chwilę na oleju z dodatkiem przyprawy (mięso ma być soczyste), osączam na ręczniku papierowym. Kapustę siekam, cebulę i ogórki kroję w małą kostkę, kukurydzę osączam na sicie. Przygotowuję sos z majonezu i sosu greckiego. Wszystkie składniki sałatki

JejKuchnia
Kapuśniak na golonkach 160

dodajemy odciśniętą z soku i pokrojoną na mniejsze kawałki kapustę. Gotujemy 10-15 min, po czym dodajemy sok z kapusty (ilość zależna od preferencji smakowych). Gotujemy do miękkości warzyw. Mięso wyciągamy, dzielimy   na mniejsze kawałki. Zupę doprawiamy do smaku mielonym kminkiem, solą i pieprzem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Kurczak Caprese z piekarnika 1357

pieprz do smaku Kurczak Caprese, sposób przygotowania : Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Piersi kurczaka nacinamy w kilku miejscach na głębokość ok. 2,5 cm- 3 cm, nie przecinając mięsa do końca. Dokładnie doprawiamy solą i pieprzem, nacieramy suszoną bazylią wymieszaną z oliwą z oliwek. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy piersi kurczaka. Ser mozzarella i pomidora kroimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierś z kurczaka z kapustą włoską. 210

natka pietruszki Piersi z kurczaka płuczemy, oczyszczamy, lekko rozbijamy, nacieramy oliwą, doprawiamy białym pieprzem, solą oraz natką pietruszki odstawić do lodówki pod przykryciem na około 30 minut. Następnie przekładamy mięso do rękawa do pieczenia, lub zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści i szatkujemy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę

Moje-pitraszenie
Sos czosnkowy 233

Wspaniały niezawodny sos czosnkowy w moim wydaniu . Najlepszy do placków pizzy i mięs Składniki 3 łyżki śmietany  3 łyżki majonezu  2 średnie ogórki kiszone  1 duży ząbek czosnku  sól pieprz Sposób przygotowania przepisu: 1.  Śmietanę wymieszać z majonezem , zetrzeć na drobnej  tarce czosnek i ogórki kiszone. Doprawić wszystko solą i świeżo mielonym pieprzem

W królestwie smaków Beaty
Kotleciki jajeczne z serem mozarella - bezglutenowe i low carb 359

łupina babki plesznik do opanierowania (zamiast bułki tartej) sól, pieprz do smaku tłuszcz do smażenia (dowolny - ja użyłam oleju kokosowego bezzapachowego) Wykonanie: Jajka i cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy masę na kotlety. Formujemy małe kotleciki, panierujemy w łupinach babki plesznik. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Odwracamy kotleciki ostrożnie, żeby się nie połamały

Marta próbuje
Dorsz o cytrusowej nucie 199

przeciwieństwie do mięsa, ryby mogłabym jeść codziennie. A nawet i kilka razy w ciągu dnia ;-) Szczególnie te pieczone i gotowane. Dorsz o cytrusowej nucie jest bardzo delikatny, lekko kwaskowaty. Warta spróbowania propozycja na lekki obiad. Brakowało mi tylko do niego surówki z czerwonej kapusty ;-) Przepis pochodzi z książki 'Dieta pielęgnacyjna. Zdrowa skóra, piękne włosy' wyd. Astrum. Składniki -50 dag filetów

Zielona Kuchnia
Zapiekanka z kurczakiem i serem pleśniowym 211

plasterki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do naczynia żaroodpornego wsypać ryż i wlać rozpuszczoną w 1/2 szklanki gorącej wody kostkę rosołową. Włożyć mięso. Oprószyć solą, pieprzem i ziołami. Dodać czosnek, cebulę i pieczarki i kukurydzę oraz marchewkę. Przykryć warstwą majonezu. Kłaść ogórki. Posypać pokruszonym (lub pokrojonym w małe plasterki - w zależności od rodzaju sera

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania