mięso - 63110 przepisów (strona:2407/4208)

Jesienna zupa grzybowa 186

pręgi wołowej ok.1500 ml 4 spore ziemniaki 500 g świeżych grzybów 3 łyżki śmietany 18% posiekana natka pietruszki 1 łyżeczka masła sól pieprz Wykonanie: W sporym garnku mięso zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do zagotowania, a następnie gotujemy przez około 60 minut na małym ogniu pod przykryciem. Ziemniaki obieramy i kroimy w  sporą kostkę, wrzucamy do zupy wraz z mrożonymi

Kulinarne przygody Gatity
A co zrobic z burakami z zakwasu? - Po prostu bigos 211

wyrzucane. tymczasem bigos z nich można zrobić .Pokroić je w kostkę. Cebule pokroić w piórka i obsmażyć na złoty kolor na łyżce oleju. Do cebulki dodać pokrojone w kostkę mięso ,które wraz z cebulka smażyć na zloty kolor. Dodać przyprawy,całość połączyć z buraczkami w kostkę,wymieszać . Dusić ok. 40 -60 minut, podlewając niewielką ilością wody do zmiękczenia wszystkich produktów

w mojej kuchni
Placki drobiowe z cukinią i żółtym serem + film 264

drobiowe z cukinią i żółtym serem to znakomity pomysł na smaczne, szybke i proste danie nie wymagające specjalnych umiejętności kulinarnych, to również ciekawy zamiennik tradycyjnych kotletów z kurczka. Delikatne mięso połączone z cukinią, żółtym serem i szczypiorkiem, tworzą aromatyczne, bogate w różnorodne smaki, danie.     składniki na około 20 sztuk 1 podwójna pierś z kurczaka 1 mała cukinia

Smakowite Dania
Tarta z kurczakiem i porem 164

lekkiego zarumienienia. 2. Farsz: Por pokroić w półksiężyce i podsmażyć chwilę na oleju. Dorzucić do niego umytą i pokrojoną w centymetrową kostkę pierś z kurczaka. Mięso smażyć do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i wyłożyć na podpieczoną tartę. Posypać startym żółtym serem. 3. Masa jajeczna: W garnuszku dokładnie połączyć jajka ze śmietaną i przyprawami. Wylać na tartę

Krokusowy Dom
Zapiekanka z brokułem i ananasem 202

przyprawiamy solą oraz ostrą papryką. Ananasa wyciągamy z zalewy i kroimy również w kostkę. Wszystkie składniki układamy warstwami w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Poczynając od spodu: ziemniaki, brokuł, mięso, ananas. Wszystko posypujemy startym żółtym serem. W garnuszku roztrzepujemy jajka ze śmietaną i przyprawiamy solą oraz ostrą papryką. Masę rozlewamy równomiernie po zapiekance. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy

Krokusowy Dom
Mizeria z sałaty 166

salaterki i zalewamy maślanką. Przyprawiamy solą, delikatnie pieprzem i cukrem do smaku, a następnie dokładnie mieszamy i pozostawiamy na chwilę do przegryzienia się smaków. Podajemy z młodymi ziemniaczkami i mięsem

Krokusowy Dom
Zupa jarzynowa 230

czosnku 2 łyżki jogurtu naturalnego 2-3 ziela angielskie 1-2 liście laurowe 1 łyżka posiekanego kopru sól i pieprz Do garnka z wodą ustawionego na małym ogniu wrzucamy mięso, pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew, seler oraz pietruszkę, por, ząbek czosnku, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy pod przykryciem ok. 20 min. aż warzywa będą miękkie.  Następnie dodajemy mieszankę

Kolejny blog o gotowaniu
Tatar z łososia 201

Opis Tatar z łososia: Tatar z łososia to przystawka, którą jedni kochają a inni są jego zdecydowanymi przeciwnikami. Jeżeli lubicie tatar z ryb, ale boicie się używać surowego mięsa, możecie wtedy przygotować tatar z wędzonego łososia. Przygotowanie tej przystawki nie jest trudne do przygotowania, ani też nie wymaga wielkich umiejętności kucharza. Składniki: 200 g świeżego łososia Kapary

CookMag
Kotlety z jajek 483

Wyglądają jak kotlety mielone, ale to tylko pozory, ponieważ w ich składzie nie ma nawet odrobiny mięsa. Kotlety z jajek są ciekawą alternatywą, dla poszukujących obiadowej odmiany. Kto jeszcze ich nie jadł, niech spróbuje koniecznie. KOTLETY z JAJEK Składniki: (na 4-5 kotlecików) 4 jajka ugotowane na twardo 1 jajko nie ugotowane 100 g ser  żółtego 2 łyżki bułki

Bon appetit mon amie
Krem z pieczonej dyni z owczym serem urda oraz pudrem orzechowym 145

miękkości (grzanie góra-dół, 200 stopni). W międzyczasie przygotowałam **puder orzechowy: solidną garść orzechów włoskich zmiksowałam z ½ łyżeczki kminku, ½ łyżeczki ziaren kolendry i odrobiną soli. Z gotowego bulionu wyłowiłam mięso i przyprawy (warzywa zostały). Dodałam upieczoną dynię oraz czosnek i całość zmiksowałam na gładziutki krem. Całość jeszcze doprawiłam do smaku solą i odrobiną pieprzu. Zaserwowałam z pokruszonym owczym serem urda

Kate's Kitchen
Pulpety w sosie pomidorowo-śliwkowym. Kufteh. 202

suszonych śliwek oliwa sól i pieprz bułka tarta (opcjonalnie) Wykonanie: Groch ugotować w 2 szklankach wody (około 40 - 60 minut). Odcedzić. W dużej misce połączyć groch, ryż, mięso, zioła, jajko, sól i pieprz. Wymieszać dokładnie.  Wilgotnymi dłońmi formować duże kule z 1 śliwką w środku. Jeśli masa jest zbyt luźna - dodać bułki tartej. Na dużej głębokiej patelni rozgrzać oliwę

zadanie-gotowanie
POLĘDWICZKI W SOSIE CZOSNKOWO-ZIOŁOWYM 310

Polędwiczki wieprzowe to bardzo wdzięczne mięso do obróbki.  Nie wymaga zbyt wielu nakładów, aby uzyskać z niego pyszne danie. Podajemy je z sosem z delikatnych kurek, możemy zaserwować w sosie chrzanowym, ale pysznie smakują w wersji śmietanowo-czosnkowo-ziołowej.  Polecam np. na niedzielny obiad 😊 Składniki: 1 duża polę dwiczka wieprzowa lub 2 mniejsze 2-3 łyżki oleju

Walijskie Pichcenie
Sałatka kurczakowa 806

mamy majonezu, to szybko przygotowujemy wg przepisu  majonez domowy w 10 s Ananasa odsączamy i kroimy w kostkę, cebulę kroimy w mniejszą kosteczkę lepiej jak jest czerwona, mięso kurczaka po ostudzeniu rwiemy na małe kawałki, kukurydzę odcedzamy, szykujemy miskę. Wszystkie zimne i przygotowane produkty wrzucamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem...  Dodajemy majonez 4-6 łyżek

chleba naszego
Chutney mirabelkowy (sos słodko-kwaśny do mięsa, sera) 264

owoców i warzyw wraz z dodatkiem rodzynek oraz octu. Dzisiaj zapraszam Was do przygotowania słodko-kwaśnego sosu mirabelkowego, który idealnie sprawdzi się jako dodatek do gotowanego lub pieczonego mięsa jak i sera.   Składniki: 1 kg mirabelek (waga bez pestek) 1 kg cebuli (waga po obraniu) 1,5 szklanki zwykłego cukru (330 g) 1/3 szklanki octu jabłkowego 1/2 szklanki

Ugotować
sernik "Izaura" po mojemu... 192

zagotowaniu na małym ogniu gotować z 5 minut co jakiś czas mieszając, odlać 1/2 szklanki na polewę, resztę wystudzić świeży, chudy twaróg zmielić w maszynce do mielenia mięsa na drobnym sitku do wystudzonego kakao wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wbić żółtka i mikserem utrzeć na jednolitą masę dodać ubitą pianę na sztywno do ciasta i na małych obrotach

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania