mięso - 63110 przepisów (strona:2412/4208)

Degustacja w TGI Fridays w Warszawie 201

cebulą: marynowaną i świeżą, sałatą, plastrami pomidora, ogórkiem korniszonem oraz dodatkowym cytrynowym sosem Aioli. Texas chili cheeseburger, to b urger przyprawiony chili zapiekany z serem cheddar serwowany z pikantnym mięsem wołowym, chrupiącą tortillą, naszym domowym ketchupem z papryczkami jalapeño, serowym  sosem queso, plastrami pomidora, sałatą, sosem chrzanowym oraz dodatkowym domowym ketchupem. Uwielbiam żeberka ! I wierzcie mi, przygotowuję je bardzo

Kulinarne przygody Gatity
Panierowane pałki z kurczaka. 223

zalewamy wodą. Wstawiamy na gaz, podczas podgrzewania wody zbieramy szumowinę. Warzywa obieramy i myjemy. Kiedy zbierzemy już szumowinę, warzywa dodajemy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy aż mięso będzie miękkie a następnie odstawiamy do wystudzenia. Z pałek zdejmujemy skórę a następnie posypujemy je papryką. Obtaczamy w mące, jajku z mlekiem i bułce tartej. Smażymy w głębokim oleju na złoty

Magia jedzenia.
Schab w sosie musztardowym z ziemniakami i fasolką szparagową 264

gotujemy sosu, żeby się nie zważył). 7. Schab w sosie musztardowym podajemy z ziemniakami i fasolką szparagową. Schab w sosie musztardowym jest bogaty w: - pełnowartościowe białko (pochodzące z mięsa) które pełni funkcję budulcową. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 560 g Energia: 585,3 kcal Białko: 37,8 g Tłuszcze: 27,0 g Węglowodany: 51,9 g Błonnik pokarmowy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Pierogi culurgiones z grzybami 280

kawałki grzyby, dusić do miękkości około 20 minut, doprawiając do smaku solą i pieprzem, gdy całkiem sok odparuje, zestawić z ognia i przestudzić, po czym skręcić w maszynce do mięsa, doprawić ziołami i ewentualnie solą do smaku. Dodać starty drobniutko na tarce parmezan i wymieszać. Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać ze szczyptą soli, w środku zrobić wgłębienie, wbić jajko

Wanilia i Kardamon
Zupa spalająca tłuszcz 20972

pokrojoną w półplasterki marchewkę, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz i sól do smaku. Gotować wywar dalej przez ok. 30 minut na małym ogniu bez przykrycia (po tym czasie mięso można wyciągnąć z zupy, pozbawić je skór i ewentualnie na sam koniec rozłożyć do talerzy z zupą lub wykorzystać tak ugotowane mięsko do zrobienia sałatki z gotowanym kurczakiem). Kapustę umyć, osuszyć

Kulinarne Przeboje
Sos miodowo-musztardowy 227

Opis: Sos miodowo-musztardowy idealnie pasuje do sałatek jak i do mięs. Sos ma aksamitną i delikatną konsystencję. Nie wymaga wiele czasu jak i umiejętności kulinarnych. Składniki: 1 łyżka miodu (płynny) 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy Dijon 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryną Sposób przygotowania: Do szerokiej miski wlewamy płynny miód, oliwę oraz

CookMag
Domowy sos barbecue 429

Opis: Najbardziej znanym i lubianym sosem jest sos barbecue (BBQ). Sos idealnie podkreśla aromat i smak mięs z grilla. Jego wykonanie jest niezwykle proste, a smak zachwyci wszystkich. Składniki: 4 łyżki łagodnego ketchupu 6 łyżek octu balsamicznego 4 łyżki musztardy miodowej 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 3 łyżeczki słodkiej

CookMag
Risotto z kurczakiem 182

wina, ale równie smaczne. Ze świeżym groszkiem smakuje najlepiej. Podałam je z pieczoną piersią indyka. Indyka wcześniej natarłam czerwoną czubrycą i solą. Po 30 minutach w piekarniku mięso było gotowe. Ryż do risotto podsmażyłam na łyżce masła klarowanego, podlewałam tylko wodą. Pod koniec gotowania dodałam też łyżkę octu winnego. Doprawiłam suszoną włoszczyzną i lubczykiem. Dodałam groszek i gotowałam do miękkości

Kucharzyca
Dżem z mirabelek 201

mirabelek , to bardzo stary i w sumie zapomniany owoc, a szkoda, bo przetwory z nich są bardzo smaczne i mają wszechstronne zastosowanie. Mogą być jak chutnej świetnym dodatkiem do mięs czy serów, lub jako dżem podawany na tostach, gofrach czy zwykłej kanapce z białym serem. Na straganach czy placach ich nie uświadczysz, ale sporo ich rośnie dziko i własnie

Gosia gotuje
Udka z chrupiącą skórką 272

ząbki rozmiażdżonego czosnku przyprawa do kurczaka – ja użyłam kurczak złocisty (około 1/2 łyżeczki) 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soli papryka słodka i ostra wg uznania olej do smażenia Mięso posolić. Składniki umieszczam w dużym worku (proszek d pieczenia, czosnek, przyprawę do kurczaka, pieprz, sól, paprykę). Dodaję udka, mieszam udka w wodku obracając worek na wszytskie strony. Smażę udka kilka

MojaQchnia.pl
Pieczony bakłażan faszerowany kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami 191

nadziewany kuskusem z cukinią, czosnkiem i suszonymi pomidorami! Niebo w gębie! Bezmięsne danie, które pokochacie od pierwszego spróbowania. Bardzo syte, kolorowe, aromatyczne i szybkie w przygotowaniu. Nie odczujecie braku mięsa, naprawdę! Idzie jesień, a to oznacza, że częściej będziemy faszerować warzywa i zapiekać, dlatego dzisiaj kolejny, prosty i niedrogi przepis, który koniecznie musicie przygotować!  Pieczony bakłażan faszerowany kuskusem

Moja smaczna kuchnia
Koncentrat (sos) pomidorowy na zimę 209

Taki zagęszczony przecier nie tylko zajmuje mniej miejsca w spiżarni, czy piwnicy, ale jest zwyczajnie smaczniejszy i bardziej aromatyczny. To podstawa zimowej pomidorówki, sosów, dodatek do mięs, ryb i makaronów. Dla pewności, by moja praca nie poszła na marne słoiki pasteryzuję. Niektórzy pomijają ten etap. Ale kolejne traktowanie wysoką temperaturą to dodatkowa dawka likopenu. Składniki: 5 kg pomidorów (lima, malinowy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cheesburgery wołowe z grillowanymi warzywami i dwoma serami 193

które spryskujemy olejem i delikatnie oprószamy solą. Rada: cukinię grillujemy bardzo krótko, ponieważ jest bardzo cienka. Bułki przekrawamy na połowę i krótko podpiekamy z dwóch str. na grillu. Kiedy mięso i warzywa będą gotowe, na ruszt dajemy ser scamorza, grillujemy tylko z jednej strony. Składamy cheeseburgery: Dolną część bułki smarujemy sosem curry, doprawiamy pieprzem, nakładamy cukinie, ser scamorza stroną grillowaną

Moniki Smakołyki
Kuchnia azjatycka w restauracji – łatwiej niż myślisz 217

pobliżu i przygotowywali to w najprostszy możliwy sposób. Ich wielkim szczęściem był fakt, że wszędzie wokół mieli wiele aromatycznych przypraw, świeżych, soczystych i chrupiących warzyw oraz łatwego w obróbce mięsa, na przykład drobiu. Dania azjatyckie najczęściej przygotowuje się wręcz w tempie ekspresowym, niczego nie smaży się lub gotuje szczególnie długo. Jednym z typowych sposób obróbki termicznej jest tzw. stir frying

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Zapiekanka makaronowa z mozzarellą i kiełbasą 266

Warzywo delikatnie solimy. Masło rozgrzewamy na patelni i smażymy na niej do zarumienienia kiełbasę. Dodajemy cebule i dusimy do miękkości. Makaron odcedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z mięsem. Całość zalewamy śmietanka wymieszaną z przyprawami i startym serem mozzarella. Na zapiekance układamy pokrojone na plastry kawałki mozzarelli. Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut. Smacznego

ChilliJemy

Proponowane wyszukiwania