mięso - 63110 przepisów (strona:2409/4208)

Samosy 165

możemy spotkać nawet w barach typu fast food. To nic innego jak trójkątne pierożki smażone na głębokim tłuszczu, niesamowicie smaczne i aromatyczne. Ich nadzienie to najczęściej ostro przyprawione warzywa, mięso lub ser panir. Ja mam dla Was wersję z ziemniakami i groszkiem Już dziś możecie je zrobić u siebie! Sprawdźcie jakie to proste! Samosy Czas całkowity 40 minut/y Składniki 200g

Mostek w kuchni
Zupa z prawdziwków na rieslingu 171

kostkę. Na klarowanym maśle przesmażyłam grzyby. Nie należy mieszać grzybków zbyt często, żeby nie zniszczyć ich struktury. Pod koniec smażenia wlałam szklankę wina i lekko odparowałam. Z bulionu wyjęłam mięso oraz warzywa i wyłowiłam przyprawy. Grzyby na maśle i winie dodałam do czystego bulionu. Dodałam ziemniaki pokrojone w kostkę i gotowałam na wolnym ogniu aż ziemniaki zmiękły. Następnie zahartowałam łyżkę

Kate's Kitchen
Pomidory faszerowane ryżem z bazylią i rozmarynem, z dodatkiem sosu z kawałków pomidora 208

kupić, zachwyca smakiem i aromatem. Według mnie to właśnie teraz są najsmaczniejsze. Korzystajmy więc z ich bogactwa. Dla wszystkich wielbicieli pomidorów mam dzisiaj pyszny obiad: pomidory faszerowane ryżem. Bez mięsa, bardzo lekko i pachnąco.  Składniki: 8 dużych pomidorów + 1 do sosu 250 g ryżu 1 nieduża cebula 3 duże ząbki czosnku + dodatkowo 2 do sosu 2 łyżki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jak przygotować siekane kotlety warzywne z kurczakiem?- czyli test noża szefa kuchni Zwilling® Artis 315

się z dłoni, czy po dłuższym krojeniu będziemy mieli odciski na dłoniach. Nóż  szefa kuchni Zwilling® Artis  doskonale poradzi sobie z każdym zadaniem. Bez trudu pokroi mięso, warzywa, czy posieka twarde bakalie. Nóż szefa kuchni Zwilling® Artis powinien być niezastąpionym wyposażeniem każdej kuchni. U mnie zajmuje zaszczytne miejsce. Odkąd pojawił się w moim domu nie wyobrażam sobie pracy

Tradycyjna kuchnia Kasi
Szarpane lasagne z kurczakiem, boczkiem i jarmużem 224

wrzątek. Gotuj przez 8 minut po czym odcedź. Lasagne zapiekłam na żeliwnej patelni. Na dno patelni lub żaroodpornego naczynia wlej sos, tak aby zakrył dno. Ułóż poszarpane lasagne, połowę mięsa z kurczaka, boczku i jarmużu. Posyp mozzarellą i polej sosem. Ułóż kolejną warstwę lasagne, kurczaka, boczek i jarmuż. Polej resztą sosu i posyp mozzarellą. Wstaw lasagne do nagrzanego na 200ºC

codojedzenia
Kurki w śmietanie 536

można z nich także przygotować bardzo ciekawe dania. Dziś polecam kurki w śmietanie, których przyrządzenie nie zajmuje więcej niż 30 minut. Tak przygotowany obiad można podać z kaszą, makaronem, mięsem, chlebem, a nawet zjeść samodzielnie. Składniki 500 g kurek 300 g słodkiej śmietany 30% 1 średnia cebula 3 łyżki masła 3 łyżki posiekanej natki pietruszki Sól, pieprz Przygotowanie Kurki dokładnie

Programista w kuchni
Gęsia wątróbka z kiwi i pieczonymi ziemniakami 220

zresztą dzieci, dorośli również, czemu? nie wiem, pewnie trzeba im podać tak aby im smakowało. Wątróbka z plastrami kiwi to idealne rozwiązanie dla niedowiarków którzy nie przepadają za tym mięsem. Lekko kwaskowy smak kiwi idealnie pasuje do mdłej wątróbki. Gęsia wątróbka z kiwi i pieczonymi ziemniakami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Udka z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z boczkiem 388

Udka z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z boczkiem – to propozycja na obiad dla tych, co kochają sos miodowo-musztardowy i mięso z kurczaka :) Specjalnie dla mojego Męża użyłam udek filetowanych, bo gdy tylko widzi jakieś kości, czy chrząstki, to zawsze kręci nosem ;) Jeśli lubicie takie połączenia smaków, to może zaciekawią Was również te przepisy: Karkówka w marynacie miodowo

Kulinarne Przeboje
Schab w sosie kurkowo - musztardowym 224

Kurki doskonale pasują do mięsa wieprzowego i w takim wydaniu lubimy je najbardziej:). Koniecznie z delikatnym sosem śmietanowym. By nie było nudno, urozmaiciłam go musztardowym posmakiem. Smacznego! 500g schabu 300g kurek (mogą być mrożone) 2 marchewki 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 czubate łyżeczki ostrej musztardy 300 ml śmietany 18% 2 łyżki mąki sól, pieprz, papryka słodka olej 1. Schab

Szefowa kuchni
Kapuśniaczek leniwca pospolitego. (wpis sentymentalny) 178

obieraczka do warzyw łyżka talerz głeboki/miseczka Wniosek: Nie tak źle może sama umyje te naczynia i nikogo nie trzeba wykorzystywać... Sposób wykonania: 1. Do garnka nalać wody. Wrzucić mięso,ziele angielskie i liście laurowe. Jeżeli masz-dodaj suszonego grzybka.Zagotować. 2.Zebrać szumowiny. Dodać posiekane warzywa(wszystkie prócz kapusty). 3.Gotuj do miękkości ziemniaków lub ziemniaki gotuj w osobnym garnku

U Fiolki
Pasta z makreli i jaj 180

Składniki: 2 jaja ugotowane na twardo pół wędzonej makreli 1ogórek małosolny/kiszony pół małej cebulki łyżeczka musztardy 1łyżka jogurtu naturalnego lub majonezu biały pieprz szczypior kolendra Wykonanie: 1. Oddziel mięso ryby od ości i skóry. Dokładnie sprawdź czy nie zostały ości. 2. Jaja ugotuj,obierz i posiekaj w kosteczkę. 3. Cebulę obierz i posiekaj. Ogórka posiekaj. 4. Do michy wrzuć

U Fiolki
Co Ci do głowy strzeliło czyli skąd pomysł by prowadzić blog? 310

temu. Jak to możliwe skoro umiem upiec świetny tort,a przerastają mnie zwykłe zrazy?! Niedoczekanie (zrazów!) Pokonałam zrazy i wiele innych dań. Walczyłam o tarty, najlepszą pomidorową i nieprzeciągnięte mięso, nie zapominając by nadrobić luki w wiedzy na temat serników. Problem jednak wracał gdy po kilku miesiącach chciałam wrócić do swojego wypracowanego, wypieszczonego przepisu. Więc skąd www.ufiolki.pl ? Z potrzeby spisania

U Fiolki
Paella z kurczakiem i konkurs Ballarini 223

potem wstawiam potrawę do piekarnika. Żeliwna patelnia idealnie się do tego nadaje. Paella z kurczakiem jest bardzo aromatyczna i pożywna. Dodałam również krewetki. Lubię połączenie owoców morza z mięsem. W paella nie może zabraknąć szafranu. Szafran nadaje potrawie piękny, żółty kolor ale i nietuzinkowy smak. Uwielbiam szafran, zwłaszcza z ryżem . Paella wypełniła patelnię po brzegi. Wyszła naprawdę spora porcja! Naczynia

codojedzenia
Prosty przepis na bajeczne ratatouille 541

niej skórkę, jednak można pominąć ten krok jeśli skóra Ci nie przeszkadza i nie szkodzi. Ratatouille można potraktować jako osobne danie jarskie lub użyć go jako dodatek, wszystkie mięsa dobrze czują się w jego towarzystwie :) W przypadku tej potrawy nie musisz sztywno trzymać się ani przepisu ani składników. Cały urok tego dania tkwi w jego sezonowości. Ty decydujesz co znajdzie

Book of spells
PASTA KANAPKOWA Z WĘDZONEJ MAKRELI I TWAROGU 301

soku z cytryny sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz, słodka czerwona papryka w proszku WYKONANIE Cebulę drobno siekamy, makrelę obieramy ze skóry i ostrożnie wyciągamy kręgosłup i wszystkie ości. Mięso dzielimy na mniejsze części i przekładamy do miski. Dodajemy rozdrobniony twaróg, jogurt, musztardę, sok z cytryny oraz pokrojoną cebulkę i posiekany koperek. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą papryki w proszku

cool and minty

Proponowane wyszukiwania