mięso - 63110 przepisów (strona:2406/4208)

BARSZCZ CZERWONY Z MAJERANKIEM 242

suszonych buraczków (użyłam Skworcu) Wykonanie: Buraki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa z włoszczyzny obrać. pokroić na nieduże kawałki. W garnku umieścić starte buraki, pokrojoną włoszczyznę, mięso z kurczaka, ziele angielskie, liście laurowe i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotować wszystko na wolnym ogniu około godziny. Na końcu barszcz doprawić solą, pieprzem, majerankiem i octem. Gotować wszystko jeszcze chwilę

Zrób to smacznie
Pieczone roladki z piersi z kurczaka z jabłkami i suszonymi morelami (Involtini di pollo con carote e albicocche secche al forno 194

wody, przykrywamy i na małym ogniu dusimy ok. 10 minut. Na każdy filet kładziemy podduszone warzywa oraz 1-2 morele przekrojone na pół. Doprawiamy solą i pieprzem.   Mięso z farszem zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.   Dno i boki żaroodpornego naczynia smarujemy olejem. W ykładamy roladki, skrapiamy je oliwą. Roladki pieczemy w piekarniku nagrzanym

La grande e la piccola cuoca
Tradycyjna Zasmażana Kapusta Kiszona z Boczkiem 41392

Kapusta Kiszona Zasmażana z Boczkiem to idealny dodatek do niemal każdego mięsa jednak w połączeniu z tradycyjnym kotletem schabowym tworzy jedno z najpopularniejszych i najsmaczniejszych polskich dań.  Tradycyjna Kapusta Kiszona Zasmażana z Boczkiem - Składniki: 1 kg kapusty kiszonej 200 g boczku wędzonego 2 duże cebule 2 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli łyżeczka soli 2 liście laurowe 4 ziela

Słodka Strona
Kurczak po kubańsku 395

upieczeniu. Zawartość blendera dokładnie miksujemy, po czym otrzymany sos rozkładamy dokładnie na nasze pałki – obtaczamy je. Całość pieczemy ok. 40-50 minut. I gotowe. Nie trzeba polewać sosem mięsa w trakcie pieczenia. Uwaga! Pałki możemy zastąpić całym kurczakiem. Z tym, że przed włożeniem jego do naczynia wykrawamy kręgosłup. Nacinamy korpus z jednej i drugiej strony kręgosłupa. Koszt

Kuchennyviral.pl
Ryżanka dla malucha (od 6 miesiąca) 374

Ryżanka to jedna z prostszych zupek, jakie możemy przygotować dla malucha. Jest delikatna w smaku i bardzo pożywna. Można ją przygotować z odrobiną mięsa lub w wersji warzywnej. Składniki na 3 porcje zupki: 50 gram ryżu (pół torebki) 1 średnia marchewka 1 średnia pietruszka mały kawałek selera garść natki pietruszki 1 łyżeczka oleju rzepakowego/ oliwy z oliwek/nierafinowanego oleju kokosowego Ryż

Dieta bez mleka
PIERŚ INDYKA PIECZONA W GLAZURZE 268

formie. Dolewamy wrzącą wodę, na wysokość 1 cm. i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 60 minut lub odpowiednio dłużej jeśli filet jest większy. W trakcie pieczenia, co 15 minut, polewamy mięso pozostałą marynatą. Wyjmujemy z piekarnika i wykładamy na deskę do krojenia, zostawiamy na 15 minut, aby odpoczęło.  Powstały podczas pieczenia sos przelewamy do rondelka, stawiamy na ogniu i zagotowujemy

cool and minty
Koreański gulasz z tofu i kimchi 227

Tradycyjny koreański gulasz z tofu składa się z wieprzowiny ugotowanej na wywarze z kombu i sardeli (ang. anchovies) zagęszczonej kimchi i tofu. Ja “zweganizowałam” tę potrawę i zastąpiłam mięso grzybami. Jest pysznie pikantna, super rozgrzewająca, a podana z ryżem bardzo sycąca. Polecam! Składniki: Bulion: 25 g (1 opakowanie) suszonych wodorostów kombu (inaczej zwanych kelp) korzeń małej pietruszki 2 szklanki wody

Lamarida.pl
PODUDZIA Z KURCZAKA W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ 165

pietruszki Cykoria, 3/4 łyżeczki soli, 1 papryczka chili peperoncini. Przygotowanie: Kurczaka myję i osuszam na ręczniku papierowym. Przygotowuję marynatę: olej łączę z musztardą, miodem i przyprawami (chili peperoncini rozgniatam). Mięso dokładnie nacieram marynatą, układam w brytfance, obkładam natką i ząbkami czosnku, wkładam do lodówki. Piekę pod przykryciem (może być pod folią aluminiową) 80 minut w 180 stopniach, następnie

JejKuchnia
Kotlety z wędzonego dorsza 188

Kotlety z wędzonego dorsza, jajek i ugotowanych ziemniaków. Najsmaczniejsze prosto z patelni. Z podanych składników otrzymacie 7 średniej wielkości kotletów. Mięso oczyścić z ości i rozdrobnić widelcem na mniejsze kawałki

Bullio
Sos grzybowy z pieczonym czosnkiem / Roasted garlic mushroom sauce 213

grzybowy w wersji de luxe! Czyli z dodatkiem pieczonego w całości czosnku, który daje mu nowy wymiar. Bardzo polecam przepis na ten sosik, gdyż świetnie komponuje się z każdym mięsem, makaronem, kopytkami i wieloma innymi pysznościami. Ja akurat miałam doskonałą pieczoną kaczkę i ten obiad był przepyszny. Jest on też bardzo łatwy w przygotowaniu, zapraszam po przepis! Scroll down

karmelowy
Lazania ze szpinakiem 242

Lazania to jedno z moich ulubionych dań ale nie często je robię, czemu? nie wiem. Jak już jednak trafi na mój stół to zjem zawsze za

Moje Małe Czarowanie
Hiszpańskie krokiety z szynką serrano / croquetas de jamón 307

polubiliśmy te krokiety przez długi czas przyrządzałam je raczej na wielkie okazje. Głównie dlatego, że uzyskanie idealnie gładkiej masy w domowych warunkach było sporym wyzwaniem. Mielenie w maszynce do mięsa 100 lub 200 gramów szynki serrano, powodowało, że spora jej część pozostawała na wałku,  a składanie i mycie całej maszynerii też nie budziło mojego entuzjazmu. Wygodniej było pojechać

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Healthy bowl czyli miska pełna zdrowego jedzenia 214

bogaty w zdrowe tłuszcze, białko i węglowodany. Proporcje poszczególnych składników zależą od tego co akurat preferujemy, a tak właściwie co lubimy jeść. Miska pełna zdrowia zawiera ulubione warzywa, ser, mięso, ryby czy owoce. Nie może zabraknąć pysznego dressingu. Healthy bowl musi porządnie nakarmić! Miska pełna zdrowia może być miską z resztek . Jedzenie resztek wcale nie oznacza niesmacznie i nijako. Wręcz

codojedzenia
Śmietanowy sos grzybowy 252

jest w stanie go zrobić Wystarczy oczyścić, podsmażyć grzybki i doprawić. Swój śmietanowy sos grzybowy podałam razem z ugotowanymi ziemniakami. Śmiało możecie sos serwować również do upieczonych mięs czy placków ziemniaczanych. Zapraszam serdecznie na przepis! Przepis na śmietanowy sos grzybowy Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 40 minut Składniki 400 g świeżych grzybów (użyłam prawdziwków i podgrzybków) średnia cebula

Kuchnia Bazylii
Risotto z indykiem w przyprawie do gyrosa i bakłażanem 218

Propozycja na jesienny obiad - risotto z bakłażanem i indyczym mięsem obsypanym przyprawą do gyrosa

Przepisy Kulinarne