ziemniaki,twaróg,jogurt grecki=pyszny sernik z nektarynkami i miętą na herbatnikach... 220biorę udział w kampanii Jogurty Naturalne ZOTT PRIMO na platformie TRND "zobacz TUTAJ" - #jestemPrimo = wszystkie składniki temperatura pokojowa, w tym białka na pianę =ugotowane ziemniaki zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku, zmielić twaróg półtłusty żółtka z cukrem utrzeć mikserem do białości dodać twaróg, ziemniaki, jogurt grecki i wszystko dokładnie połączyć mikserem wsypać budyń waniliowy, proszek do pieczenia, listki
W Mojej Kuchni Lubię
Tarta z owocami w lekko cytrynowym kremie 231dodatkami. Do ciast na wytrawnie dodaję czasem suszone zioła albo starty żółty ser, do ciasta na słodkie często dodaję zmielone orzechy. Do środka to co fantazja podpowie, warzywa, resztki mięs, ryby, sery no i oczywiście na słodko przeróżne owoce. Wypełnienie na bazie jajek i śmietany, czasem dodaje jakiś kremowy serek a do wytrawnych często wkruszam fetę. Na wierzch czasem wrzucam
Cooking for Emily
Barszcz ukraiński 265minutach dodajemy obraną marchewkę, pietruszkę, seler i czosnek. Warzywa mają być w całości. Zupę solimy. Do wywaru dorzucamy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Po godzinie możemy wyciągnąć mięso i wykorzystać go np. do pierogów. Buraki obieramy i dwa z nich ścieramy na tarce o dużych oczkach, a dwa pozostawiamy w całości, kapustę szatkujemy. Warzywa dusimy na maśle klarowanym przez
PatiGotuje
Warzywna pizza na pełnoziarnistym cieście 241Bazowo za sos posłużył mi koncentrat pomidorowy,doprawiony czosnkiem,solą i pieprzem. Łatwy i bardzo sycący posiłek z dużą dozą zdrowia. Zachęceni/?? Koniecznie spróbujcie mojej wersji nawet jeśli kochacie mięso, to gwarantuję, że smak tej pizzy zadowoli nie jednego mięsożercę. Do dzieła. Składniki : 175 g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 ml ciepłej wody 1 łyżka oliwy z oliwek 1/4 łyżeczki
vaniliowoczekoladowa
Leśne grzyby marynowane. 198marynatą. Słoiki zamknij wieczkami i pasteryzuj przez 15 minut. Słoiki z grzybkami przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. T akie grzybki doskonale nadają się jako dodatek do mięs i nie tylko. R ada : Zamiast octu spirytusowego możesz dać ocet winny, jest on łagodniejszy w smaku i zdrowszy
Przepisy i porady kulinarne
Żeberka duszone w sosie własnym 6992roztopić smalec, podsmażyć żeberka dość mocno z obu stron. Cebulę pokroić w cienkie piórka, dorzucić do żeberek i również dość mocno podsmażyć (dzięki temu sos zyska ciemną barwę). Gdy mięso i cebula będą odpowiednio zarumienione, dorzucić na patelnię ziele angielskie, liście laurowe, 750 ml wody (lub bulionu) oraz łyżkę sosu sojowego, wymieszać, przykryć patelnie pokrywką i całość dusić przez
Kulinarne Przeboje
Wegetariańskie leczo 163Wegetariańskie leczo to pyszne danie nie tylko dla osób nie jedzących mięso, ale również dla wegan. Leczo składa się jedynie z warzyw! To bardzo pyszne i lekkie danie na chłodniejsze letnie dni. Czas wykonania: 30 – 40 min Ilość porcji: 4 – 6 Składniki: 300 g cukinii 300 g papryki 300 g cebuli
KuchniaWeDwoje.pl
PIKANTNA PASTA Z MAKRELI NA KRAKERSACH 224spotkań z przyjaciółmi na świeżym powietrzu. Dziś zapraszam Was po przepis na fajna przekąskę, która sprawdzi się na każdym przyjęciu. A w piątek będzie wybawieniem dla osób nie jadających mięsa, bo przyznacie mi racje że tradycyjny śledzik w oleju w piątek na zagryzkę w czasie lata, to jakoś tak słabo wchodzi no nie? Taka pastą natomiast nie pogardzi nikt
Z Majeczką w kuchni
Irlandzki relish pomidorowy. 216przepadłam. I kropka! Z tej ścieżki odwrotu już nie ma ;) I jeżeli, drogi Czytelniku, jesteś zwolennikiem słodko-kwaśnych smaków, to jest to przepis dla Ciebie. Dodawaj do wędlin, pieczonych mięs i ostrych serów. I mam nadzieję, że podzielisz moją opinię :) Składniki: 1 kg pomidorów 3 jabłka (średniej wielkości, kwaśne) 2 cebule 250 g cukru 180 ml octu jabłkowego
zadanie-gotowanie
Parpadelle, fusilli, rigatoni, fiocchi... Poznaj rodzaje włoskich makaronów 219niego, rurki rigatoni nie są ścięte pod skosem. Ten rodzaj makaronu dobrze komponuje się z czerwonym mięsnym sosem. Świetnie smakuje jako baza zapiekanek – szczególnie, że wydrążone środki utrzymują sos, mięso, warzywa czy ser. To zaledwie kilka rodzajów makaronów, które na co dzień wykorzystuje kuchnia włoska. Jeśli chcesz poznać je wszystkie, zamów typowo włoskie dania serwowane przez lokalne restauracje w twoim
Tradycyjna Kuchnia
Sos po grecku 693grecku to kulinarne odkrycie mojej mamy. W zeszłym roku świetnie sprawdził się jako dodatek do zup, sosów, makaronów, ryżu czy mięsa. Jest idealny w sytuacjach, gdy nie mamy czasu lub pomysłu na obiad. Może stać w piwnicy przez kilka miesięcy, a to naprawdę duża zaleta :) Do tego sosu nadają się pomidory, które mają dużo miąższu, a mało pestek, np. odmiana
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Podsumowanie II roku działalności bloga 192fanpage’a i Instagrama . Wpadajcie po przepisy, inspirujcie się i komentujcie Dziękuję, Pati ;* Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na dania główne: 1. Kluski na parze – pampuchy 2. Chinkali z mięsem 3. Leniwe 4. Makaron z brokułami i sosem serowym 5. Spaghetti bolognese Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na dodatki: 1. Sałatka z brokułami, kukurydzą i jajkiem 2. Kuleczki ziemniaczane
PatiGotuje
Pieczone pomidory w zalewie. 192wtedy sięgnąć po ten przepis. Zamarynowanie ich w oliwie z dodatkiem aromatycznych przypraw dodatkowo uatrakcyjnia efekt końcowy i zwiększa wachlarz zastosowań. Dobrze sprawdzą się jako dodatek do sałatek, kanapek, mięs. Szczerze polecam. PS. Z podanych proporcji wyszedł mi jeden słoik, widoczny na zdjęciu. Składniki: 1 i 1/2 kg pomidorów 2 ząbki czsonku 1/2 szkl. oliwy z oliwek 1 płaska łyżka
zadanie-gotowanie
Imprezowa sałatka i mini kotleciki w razowej panierce 264smażenia podajemy z ulubionym zestawem surówek np. z surówką z czerwonej kapusty (klik) , warzywami lub jako dodatek do sałatek Przygotowanie: Piersi kroimy na małe kotlety, każdy lekko rozbijamy. Mięso maczamy w rozbełtanym jajku, a następnie w panierce (z obu stron). Nie ma potrzeby dodatkowego doprawiania kotlecików. Smażymy z obu stron na niewielkiej ilości oleju. Podajemy z ulubionym zestawem surówek
Słodkie okruszki
BIAŁA KIEŁBASA ZAPIEKANA W SOSIE PIWNYM Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI I PIERNIKIEM 241Bardzo lubię białą kiełbasę – zarówno w postaci do pysznego, domowego żurku, jak i samodzielne danie. Zainspirowana konkursem #przepisnakopernika marki KOPERNIK postanowiłam przygotować ją w takim
Ostra na Słodko