zmięknie. W nacięcie piersi nakładamy farsz, tyle ile wejdzie. Tak przygotowane piersi przekładamy na patelnię na której przygotowywaliśmy szpinak. Przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy na malutkim ogniu. Nie należy mięsa niczym podlewać ponieważ patelnia tytanowa firmy Woll idealnie rozkłada ciepło, oraz wytwarzają się naturalne soki. Piersi przekładamy na talerz, kroimy na kawałki i podajemy z gotowanymi warzywami. Smacznego. ZALETY
Kulinarne Fantazje Mariolipowiedział, że jak krokiety to z mięsem? Z jajkiem są równie smaczne. Idealne na piątkowy, bezmięsny obiad, do tego kubek ciepłego czerwonego barszczu. Proste do przygotowania. Wiem, że do świąt Wielkanocnych jeszcze baaaardzo daleko, ale takie krokiety sprawdzą się również doskonale na świątecznym stole :) Składniki na około 18-20 naleśników: * 2 szklanki mąki * 3-4 jajka (wszystko zależy
Zrób to smacznieWitam serdecznie Propozycja na pyszny makaron z cukinią i papryką. Danie jest bardzo zdrowe, lekkie, bez dodatku mięsa i żółtego sera, więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania makronu z cukinią będziemy potrzebowali: 500 g makaronu grubego (świderki, rurki..) 2 cukinie (około 500 g) 300 g fasolki szparagowej 3 pomidory (około 600 g) 1 duża papryka czerwona 1 łyżeczka oregano
Uwaga Babcia Gotujewiśni. Dusić na małym ogniu około 10 minut. Dodać rodzynki, chili, tymianek oraz sol i pieprz do smaku. Poddusić jeszcze 2-3 minuty. Podawać na goraco jako przystawkę do mięs. Ja jadłam również na zimno z serem pleśniowym i tez było super. Gorąco polecam :) ps. gałązki czerwonej porzeczki, tylko jako dekoracja
Gosia gotujeJeśli dodamy do masła świeże zioła to powstanie nam pyszne, aromatyczne masło ziołowe. Polecam! Masło z ulubionymi ziołami można podawać do ziemniaków gotowanych w mundurkach (PYCHA) , do mięsa i warzyw z grilla, lub po prostu posmarować nim np. bagietkę. Składniki na przygotowanie masła ziołowego domowego lub z masła kupionego w sklepie: 150 g masła kupnego lub masła domowego przygotowanego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięuginają się od kolorowych warzyw, więc z minimalnym nakładem pracy można wyczarować w kuchni coś pysznego. O tej porze roku królują sałatki. Jako danie główne lub dodatek do grillowanych mięs, ryb itd. I choć pogoda nie zawsze sprzyja spędzaniu czasu na świeżym powietrzu, grillowaniu i piknikowaniu, pyszna, kolorowa sałatka powinna poprawić nam humor. Bo kto jada sałatki ten piękny
Smakowity Blog Kulinarnyogórków małosolnych po łyżce posiekanej natki pietruszki i kopru 1 łyżka oliwy sól i pieprz do smaku Ugotowany wywar z kurczak odcedź i wlej z powrotem do garnka. Ewentualne mięso obierz z kości i skóry. Obierz ziemniaki i marchewkę, czosnek, cebulę, pokrój i wrzuć do wywaru. Gotuj przez 15 minut. Ogórki zetrzyj na tarce lub rozdrobnij w malakserze. Dodaj
codojedzeniaPRZYGOTOWANIE : Makrelę obieramy ze skóry, wyciągamy szkielet i mielimy ją z twarogiem w maszynce do mięsa. Ogórki, szczypiorek, paprykę drobno kroimy i dodajemy do pasty, łącznie z przecierem, ketchupem i przyprawami. Pastę dokładnie mieszamy, w razie konieczności doprawiamy solą i pieprzem. Pastę nakładamy na liście sałaty lub podajemy do pieczywa, resztę chłodzimy. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliniewielka ilościa coiasta. Rozprowadzamy je łyżka by było jak najcieńsze. Smazymy ok 3 minut z każdej strony. Postepujemy tak z kazdym kawałkiem boczku. Możemy też zrobić placuszki bez mięsa. Placuszki/naleśniki podajemy z ciepłym sosem orzechowym. Na deser coś specjalnego! wspomnienie jeszcze z czasów liceum
Dzieje kuchennej Wiewiórysuchej patelni prażymy pestki dyni. Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą chili, polewamy oliwą i mieszamy. Na maśle smażymy jajko sadzone. Podajemy mięso, surówkę a na niej jajko, które posypujemy pestkami dyni. Szybki i smaczny fit obiad gotowy :) Smacznego! 1 porcja - 300 kcal: - białko - 31 g - tłuszcze - 18 g - węglowodany - 3 g - błonnik
Moje Kuchenne Rewelacjedoskonałe na obiad lub do kolacji. Udka gotujemy z włoszczyzną. Po 15 minutach wyjmujemy i osuszamy. Na bulionie gotujemy zupę. Przygotowujemy przyprawy ostre lub łagodne: olej, sól, pieprz, papryka. Mięso wykładamy na folię i smarujemy przyprawami za pomocą pędzla lub moczymy... Tak przygotowane podpiekamy w piekarniku 20 min./ 220 st.C 10 min. zakryte i 10 min. odkryte Serwujemy na gorąco
chleba naszegojeśli już się zdarzają to staram się wówczas czerpać garściami z pomysłów i przepisów Maćka :) Inspiracją do przyrządzenia tych polędwiczek było właśnie takie wspólne gotowanie. Wtedy przygotowywaliśmy inny rodzaj mięsa, dodałam też coś od siebie, ale idea pozostała ta sama. A jakie jest samo danie? Bardzo dobre, zarówno na ciepło jak i na zimno. Zestaw składników nadzienia jest sprawdzony
zadanie-gotowaniezioła prowansalskie 4 łyżki oleju Sposób przygotowania: Schab opłukać. Czosnek obrać i drobno posiekać. Kotlety skropić sokiem z cytryny i natrzeć z obu stron czosnkiem. W każdym kawałku mięsa zrobić nacięcie tak , aby powstała dość głęboka kieszeń. Kotlety posypać solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Połówki pomidorów owinąć plasterkami sera. Następnie wsunąć w kieszenie każdego kotlecika.. Otwory spiąć
Różne smaki w kuchnipasztet to tylko z mięsa? Nieprawda! Coraz częściej słyszy się o wegetariańskich, warzywnych pasztetach. Można je zakupić w supermarketach, skosztować w restauracjach. Jednak ja stawiam na domowy, który został przygotowany z sezonowych warzyw jakimi są bób i cukinia. Intensywnie żółty kolor zawdzięcza kaszy jaglanej i kurkumie. Jest aromatyczny i zawiera dużo ziół. Polecam podawać z ulubionym pieczywem. U mnie jest
JaglusiaBardzo smaczny sos, lekko kwaśny i z małą goryczką. Sos niemal do wszystkiego. Świetnie nadaje się do ryby, wszelkich grillowanych mięs, można w nim moczyć warzywa. Co najważniejsze, ilość składników jest bardzo mała. Cytryny, czosnek i oliwa. I nieco soli do smaku. I oczywiście odrobina cierpliwości, gdyż cytryny musimy upiec. Polecam! Przepis znalazłam tutaj składniki (na 1/2 szklanki
Stare Gary