mięso - 63110 przepisów (strona:2423/4208)

RYBY NA POLSKIM STOLE #FishFriday #Konkurs 201

aromat i wszyscy już czekali na tą pyszną ucztę. Tak wyglądała nasza patelnia smakowitości: Jeśli zastanawiacie się jak smakują kalmary, to koniecznie spróbujcie. Bardzo łatwo je przygotować, a konsystencja mięsa jest ciekawa i trudna do porównania do innych produktów spożywczych. Kto nie próbuje, ten nie wie KONKURS A teraz jeszcze niespodzianka dla Czytelniczek i Czytelników mojego bloga oraz Fanów mojego

Dietolog
DORSZ pod PINIOWYM PESTO z KASZĄ PĘCZAK i WARZYWAMI 192

Piąteczek, piątunio – witaj rybunio, czyli FISH FRIDAY! Dziś pomysł na przepysznego dorsza, którego mięso jest zwarte i jednocześnie bajecznie delikatne. Połączę go z aromatycznymi ziołami i orzechami piniowymi, a podam z kaszą pęczak oraz warzywami. Proste w przygotowaniu, a jakże smaczne. Smaki się przenikają i świetnie łączą, najlepiej smakuje od razu po przyrządzeniu. DORSZ pod PINIOWYM PESTO z KASZĄ

Dietolog
ŁOSOŚ zapiekany z MŁODYMI ZIEMNIAKAMI w LIŚCIACH WŁOSKIEJ KAPUSTY 193

ogórków, sałaty i jogurtu naturalnego z odrobiną soli Łososia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, zerwać skórę (jeśli zakupiony został filet ze skórą) i usunąć ości (najlepiej za pomocą pęsety). Mięso łososia pokroić w kostkę 2×2 cm. Ziemniaki obrać i również pokroić w kostkę 2×2 cm, podgotować około 10 min w lekko osolonym wrzątku. Liście kapusty umyć

Dietolog
Rollsy z kurczakiem 211

cienkie płaty. W razie potrzeby lekko je rozbijamy, by nadać im jednakową grubość. Doprawiamy słodką i ostrą papryką, solą oraz pieprzem. Płat ciasta francuskiego rozwijamy. Rozkładamy na nim kawałki mięsa. Zwijamy w roladę. Kroimy na około 1,5 cm plastry. Na talerzyk wsypujemy sezam. Każdy z rollsów wkładamy jedną stroną do sezamu, po czym układamy na blaszce wyłożonej papierem

Smaki Na Talerzu
DOMOWY SOS SŁODKO-KWAŚNY - do makaronu,ryżu, mięsa, potraw azjatyckich 1685

DOMOWY SOS SŁODKO-KWAŚNY Jak zrobić idealny, gęsty słodko-kwaśny sos do makaronów, ryżu i mięsa - sprawdzony przepis krok po kroku Moi Drodzy, dzisiaj przedstawiam Wam przepis na sos słodko-kwaśny na zimę. Jest przepyszny, idealny do przygotowania szybkiego obiadu.  Ja do domowych sosów na zimę, takich jak ten, keczup lub koncentrat pomidorowy, dodaję naturalne pektyny

Moja Książka Kucharska
BRZOSKWINIA – DO CIASTA, MIĘSA I SAŁATKI 261

Brzoskwinie przeznaczamy w kuchni przeważnie na desery. Tymczasem, podobnie jak... Artykuł BRZOSKWINIA – DO CIASTA, MIĘSA I SAŁATKI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką 260

Bardzo często szukamy inspiracji na przygotowanie pysznej sałatki do potraw z grilla. Jedną z naszych ulubionych sałatek była i cały czas jest sałatka ziemniaczana – idealnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kanapki z figą i łososiem! Mniam!!! 268

dań. Figi można dodawać do śniadania, czy to na kanapkę, czy do owsianek, jaglanek, do gofrów czy naleśników. Można z nich wyczarować najlepsze na świecie konfitury, lubią połączenie z mięsem bądź rybą. Smakują dobrze świeże, jak i pieczone. Możecie być pewni, że pokażę Wam kilka fajnych i pysznych pomysłów na wykorzystanie fig. Dzisiaj natomiast chciałam Wam pokazać jeden z najprostszych

SMYKWKUCHNI
Pijane misie 196

Uwielbiam banalnie proste przepisy. Chleb z pomidorem i cebulą dużo bardziej mi smakuje niż pieczone godzinami mięsa nadziewane niewiadomo czym. Przecież mało kto jest profesjonalnym kucharzem i ma tyle wolnego czasu. Moją ulubioną przegryzką koktajową są pijane misie. Przepis jest pretty much self explanatory. Zalewa się misie typu haribo białym winem lub innym alkoholem, który nie ma zbyt wyrazistego koloru

Ugotowane pozamiatane
Pikantna pasta paprykowa do słoików 193

Gęsta i aromatyczna, pikantna pasta paprykowa do słoików. Idealna do tortilli, pizzy, jako dip, na kanapki czy jako marynata do mięs. Smakuje wspaniale i gwarantuję, że jeśli ktoś raz spróbuje tej pasty, to już nie sięgnie po gotowy ketchup! Pasta paprykowa przepis: Składniki Składniki na około 2 słoiki po 250 ml: Czerwona papryka – 1 kg 4 papryczki chilli

ale Pysznie
Tyndalizacja, czyli wielokrotna pasteryzacja żywności 337

Tyndalizacja, czyli wielokrotna pasteryzacja żywności: na czym polega? Tyndalizacja to jedna z metod konserwowania żywności. Stosowana jest na przykład podczas przygotowywania przetworów na zimę. W ten sposób pasteryzuję także mięsa i kiełbasy w słoikach. Jest to też świetny sposób gdy zabieramy domowe obiadki wyjeżdżając w delegacje lub na wczasy. Mamy pewność, że wszystko zachowa swoją świeżość nawet po za lodówką

W garach u Gosi
Warsztaty w ramach Akademii Smaku Sokołów 190

godz. 24.10 powrotny autobus miałam i nim do Sanoka się udałam. Ok. godz. 7.00  w domu się zameldowałam i już wracać na takie warsztaty chciałam. Jednym zdaniem podsumuję: mięso z Sokołowa to ja grilluję, a że piwa z   Brofaktury u mnie w okolicy nie ma – to strasznie żałuję.   Dziękuję 💙   Sokołów  ,  KUKBUK ,  Brofaktura

Moniki Smakołyki
Pulpety z batatów – zdrowy dodatek do posiłku 214

urozmaicenie posiłku na wynos. Możecie je np. dodać do sałatki i polać sosem czosnkowym, albo zawinąć w tortillę z dodatkiem warzyw i hummusu. To świetny dodatek, który może zastąpić mięso czy po prostu wzbogacić potrawę w walory zdrowotne. Zróbcie takie kulki w większej ilości na kilka dni, a wasze dania od razu nabiorą zupełnie innego wyrazu Pulpety można też przegryzać

Powiedz dietom nie
Maślana zapiekanka z kurczakiem i ziemniakami 179

Pyszna zapiekanka z kurczakiem i młodymi ziemniaczkami obtoczonymi w szczypiorku i natce pietruszki. Dodatek masła sprawia, że mięso jest jeszcze bardziej soczyste. 500 fileta z kurczaka 2 młode cebule Przyprawa do kurczaka Liść lubczyku (suszony) Natka pietruszki (suszona) 30 g masła 15 młodych małych ziemniaczków 2 łyżki szczypiorku 1 łyżka świeżej natki pietruszki ½ puszki kukurydzy 200 g żółtego sera Filet

VioletoweKucharzenie
KOTLET Z ANANASEM I SEREM BLUEE 170

Pierś z kurczaka, ananasa i sera to świetna alternatywa dla tradycyjnych schabowych. Mięso panierujemy w mące, następnie kładziemy na niego pomidora, ananasa i ser tym razem bluee.       Tak przygotowane kotlety zapiekamy w piekarniku. Podajemy z ulubioną sałatką. Danie jest               bardzo smaczne a ser nadaje wyrazistego smaku. SKŁADNIKI

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania