sałatka - 52378 przepisów (strona:2410/3492)

Kapusta stożkowa 294

bardziej kruche i soczyste niż np. liście kapusty zwykłej. Ma lekko słodkawy smak. Użyłam jako składnik surówki i dania typu stir-fry . Dobrze sprawdza się również jako dodatek do sałatek, zapiekanek, można ją również ugotować na parze (wystarczy kilka minut). Kapusty stożkowej szukajcie na giełdach rolniczych (dostałam od rodziców). Pointd/sweetheart cabbage It is easier to grow and store than

Qlinarnie i Qlinarnie
Bosacka po polsku – spotkanie promocyjne 237

zapraszać do siebie znajomych, bo często imprezki w warszaffce nie wyglądają już jak dawniej i w niczym nie przypominają imienin u cioci znanych z lat naszej młodości. Nie wystarczy sałatka warzywna na stole, aby każdy był zadowolony. Teraz modne i wskazane jest mieć nietolerancje, uczulenia, specjalne diety (i to każdy inną), unikać różnych produktów i wszystko to powoduje, że między

Mr. Taste
Stripsy w łagodnej panierce a'la KFC 614

Fastfood w wydaniu domowym, czyli stripsy w łagodnej panierce a'la KFC. Stripsy smażone w głębokim tłuszczu podaję z frytkami z piekarnika lub ziemniaczkami z piekarnika  oraz sałatką colesław . I obowiązkowo z jogurtowym sosem czosnkowym .  Czasami trzeba zgrzeszyć :) Składniki marynaty do mięsa: duża pierś z kurczaka (moja ważyła 450 g) 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu

Smak mojego domu
Kuchnia Polska według Karola Okrasy – książka Lidla | Warsztaty kulinarne 185

porami i suszonymi grzybami Uda gęsie w sosie z czarnych porzeczek z miodem pitnym Pierogi z serem, kaszą gryczaną i miętą Barszcz czerwony podstawowy Smażone okonie z chlebową sałatką Kuchnia Polska według Karola Okrasy została wydana po to, aby docenić i zapamiętać smak KUCHNI POLSKIEJ NASZYCH CZASÓW W sobotę 5 listopada, wraz z innymi blogerami oraz dziennikarzami miałam przyjemność gościć

Kuchnia Bazylii
Sznycel wiedeński 232

Odwrócić kotleta na drugą stronę, dosmażyć, a na koniec ułożyć na kotlecie wiórki masła, przykryć patelnię pokrywką i zostawić na kilka chwil, by mięso doszło podawać z ziemniakami lub sałatką ziemniaczaną

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Krem z dyni z dodatkiem tahini 213

kilka gałązek ulubionych ziół, przypraw, chili lub dodać ziarenka pieprzu i odstawić na kilka dni. Wówczas olej nabierze charakterystycznego smaku i zapachu, dzięki czemu świetnie nada się również do sałatek oraz dań na zimno. Składniki (na 2 -3 porcje): 400 gram dyni hokkaido 2 małe marchewki 1 ziemniak 1 cebula 1 lampka Cydru 500 ml bulionu 50 ml mleka

Mango Papaja
Dewolaje w sezamie i słoneczniku 249

Zwykły znany dewolaj z serem obtoczony w słoneczniku i sezamie jest całkiem nowym i smacznym daniem obiadowym. Polecam z ziemniakami i sałatką z papryki, ogórka i pomidora. 3 podwójne filety z kurczaka 100 g żółtego sera ½ pęczka natki pietruszki Sól Pieprz Panierka: 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki ziaren sezamu 2 łyżki ziaren słonecznika 2 jajka Sól Pieprz Olej

VioletoweKucharzenie
Wątróbka z cebulką 300

wątróbkę trzeba usmażyć tak żeby pozostała lekko różowa i soczysta w środku. Jak to zrobić? Smaczna Pyza zaraz o tym opowie. Jeśli lubicie wątróbkę to spróbujcie dodać ją do sałatki ze szpinaku i pomarańczy - coś pysznego! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Domowa ciecierzyca (chrupiąca przekąska na słono lub słodko) 250

wystarczy podgotować ciecierzycę (ewentualnie otworzyć puszkę), przygotować miksturę i upiec. Po upieczeniu możesz wcinać chrupiące  chipsy z ciecierzycy !   Polecam wrzucić trochę do zupy lub jako dodatek do sałatki. Przepis na pieczoną ciecierzycę Składniki ciecierzyca *tej w puszce nie trzeba gotować Mikstura na słodko miód lub syrop klonowy, cynamon na słono oliwa z oliwek, pieprz, sól himalajska, papryka ostra

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Sałatka z soczewicą i tuńczykiem 280

jajka 1 puszka tuńczyka 4 ogórki konserwowe 1 mały por 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu Fanex sól i pieprz Przygotowanie: Soczewicę ugotować w … Czytaj dalej Sałatka z soczewicą i tuńczykiem

czarrna od kuchni
Sałatka z indykiem i brokułami 209

Sałatkę przygotowałam na kolację, powstała ze składników które miałam w domu. Wyszła bardzo smaczna i sycąca, mojej rodzinie bardzo smakowała, polecam. Składniki: 1 różyczka z brokułami 250 gram piersi z indyka 1 papryka czerwona 1 mała puszka kukurydzy 1 puszka cieciorki 4-5 łyżek majonezu Sól, pieprz Czubryca zielona Swojski Wyrób Przyprawa do indyka Słodka i ostra papryka Olej

Bajeczna Kuchnia
Zakupowo, część 1 342

więcej. Naczynie żaroodporne o średnicy 23cm. Mam w swojej kuchni kilka naczyń żaroodpornych, ale takiego jeszcze nie mam. Myślę, że oprócz wykorzystania jego do pieczenia wykorzystam je na sałatki

W kuchni u Moniki
Zakwas buraczany (na barszcz czerwony) 393

biała pleśń. Czas kiszenia jest zależny od temperatury otoczenia oraz użytego naczynia. W kamionce zakwas o wiele szybciej się zakisi (sprawdzone!). Ukiszony zakwas odcedzić (buraki można wykorzystać, np. do sałatki), przelać do czystych słoików i wstawić do lodówki.  Po lewej: buraki od razu po zalaniu wodą, po prawej: 2 dzień kiszenia buraków Te białe plamki to pleść. Jeżeli

Ugotować
Gorczyca- jej ABC 237

sarepską. Wystarczy łyżeczka nasion białej gorczycy po tłustym obiedzie aby zapobiec niestrawności . Te niewielkie nasionka dodajemy do kiszonych oraz konserwowanych ogórków, grzybów, kapusty . Gorczyca wzbogaci smak sosów, mięsa, wędlin, sałatek oraz zalew i marynat . Gorczyca ma także zastosowanie w lecznictwie . Z rozkruszonych nasion wydziela się wspomniana przeze mnie wcześniej synalbina , która pobudza wydzielanie enzymów trawiennych; wpływa na pracę jelit, pomaga

Gotuję Testuję
Dżem z żurawin i malin 229

domach, gospodynie domowe biorą się za przetwory. Nie inaczej jest u mnie. Postaram się w najbliższym czasie przekazać Wam kilka przepisów na przetwory, które robię. Będą dżemy, będą warzywne sałatki i będą wina. Przecież to najlepsza pora roku na przygotowywanie pysznych zapasów na zimę

Gotuję Testuję