Zakwas z buraków jest podstawą do zrobienia barszczu czerwonego na wigilię. Znakomicie nadaje się też do picia, jest doskonałym naturalnym napojem wzmacniającym odporność. Same buraki mają mnóstwo wartości odżywczych i picie zakwasu przyniesie nam same korzyści. Ukiszone buraczki można wykorzystać do sałatki, carpaccio lub do położenia na kanapkę. 1,5 kg. buraczków ćwikłowych 1 główka czosnku garść ziela angielskiego garść czarnego pieprzu kilka liści laurowych woda sól (1 łyżka soli na 1 litr wody) (adsbygoogl... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...