Zupa tajska

Zupa tajska

Zupa tajska

Pyszna zupa na każdą porę roku, a zwłaszcza na jesień. Delikatnie pikantna, rozgrzewająca, a zarazem niezwykle delikatna, dzięki dodatkowi mleczka kokosowego :) Gęsta, pożywna, a jednocześnie prosta w wykonaniu, to dokonała potrawa na obiad, zwłaszcza dla zabieganych :) SKŁADNIKI: mięso z 2 ćwiartek z kurczaka 2 ząbki czosnku 1 cm korzenia imbiru 1/2 ostrej świeżej papryczki 2 małe cebule 1 średnia marchewka 150 g pieczarek 1 mała cukinia 1 l bulionu drobiowego lub rosołu puszka mleka kokosowego (400 g) 1 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia od dwojga

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniaoddwojgakuchniaoddwojga

Przepisy krok po kroku, porady i wskazówki dotyczące produktów i ich wyboru. Ciekawe pomysły na szybki obiad. Dania z różnych zakątków świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, sosy, kokosowe, kurczak, imbir, pieczarki, mielone, cukinia, marchewka, mięso, drobiowe, obiad, rosół, mięso na obiad, pieczarki w sosie, potrawy z kurczaka, kurczak z pieczarkami, sos do kurczaka, pieczarki do obiadu, kurczak z warzywami, zupa z mięsem mielonym, mięso mielone

Inne przepisy z Kuchnia od dwojga

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.