Golonka pieczona w piwie.
Golonka pieczona w piwie.
Składniki: -4 golonki -4 marchewki -2 pietruszki -1 seler -2 jasne piwa -papryka słodka mielona -majeranek -sól -pieprz Sposób przygotowania: Golonki opalamy by pozbyć się włosków. Następnie dokładnie myjemy. Mięso nacieramy przyprawami. Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach. Mieszamy i wykładamy na blaszkę na której będą się piec golonki. Do warzyw dolewamy piwa i układamy golonki. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 3 godziny. Co 30 minut przewracamy na drugą stronę. Na ostatnią godzinę prz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Magia jedzenia.
Autor
Agnieszka Neć
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
golonka, mielone, mięso, papryka, marchewka, wieprzowina, mięso mielone, mielone z warzywami, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego
Inne przepisy z Magia jedzenia.
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję